Ako sa nenechať, uraziť, vytočiť, nasrať ale riešiť všetko s chladnou hlavou?
Často sa mi stáva že ma vytočí nejaká maličkosť a potom reagujem impulzívne a agresívne, hlavne ak ma niekto provokuje (na toto sú expertky hlavne ženy). Dá sa naučiť byť stá
Nebojovať proti ničomu, čo sa deje, vonku alebo vnútri... Čím viac sa snažíš potlačiť alebo vyhnať ego, tým je silnejšie, pretože tento boj pochádza priamo z ega...
@riskozvychodu suhlasim castokrat ked cloveku chyba sebavedomie tak to nahradza velkym egom a namyslenostou niekedy aj zlobou. len ako potlacit to EGO a dat priestor zdravemu sebavedomiu?
@verdamt ale su ludia (neni ich vela) ktori sa to naucili... a mna by zaujimalo ze ako.? takyto ludia vacsinou robia vo veducich funkciach pretoze vedia z kazdej situacie vytazit nieco vo svoj prospech.
@hadimistr no len ja moc neprichadzam do kontaktu s konfliktnymi ludmi ktori by ma otvorene urazali.
Myslím že ten pokoj a nadhľad treba mať v povahe,ja som taký už odmalička a nemusel som to nijako nacvičovať.Ak patríš medzi temperamentných ľudí,snaha byť úplne chladný a pokojný by bola len potláčaním tvojich prirodzených vlastností...ale súhlasím s tým,že zdravé sebavedomie ti pomôže zostať nad vecou,treba si uvedomiť,čo je skutočne dôležité a nenechať sa vystresovať každou somarinou.Ak sú tvoje reakcie vyvolané len vplyvom okolia,týmto spôsobom sa ich zbavíš,no ak si temperamentný typ,istá dávka impilzívnosti v tebe zostane.
ťažko povedať, nikdy som nešiel z takého nezdravého ega ako ty píšeš k zdravému sebavedomiu. ja som prešiel z ťažkého nesebavedomia do sebavedomia tak, že som si ho akoby vsugeroval. predstieral som, že som sebavedomý, až som ním nakoniec naozaj bol. fake it 'til you make it
@riddler za impulzivnost mozu castokrat aj hormony. niekto ich ma viac, niekto menej. ale myslim ze aj impulzivny ludia sa dokazu naucit svoju nevyhodu premenit na vyhodu. napriklad v managerskych poziciach su castokrat od prirody agresivnejsi ludia, ktori sa ju naucili dostat pod kontrolu a svoju agresivitu premenili na dravost, priebojnost a asertivnost.
@yoloforever no ved práve o to ide,nesnažiť sa zmeniť na nejakého budhistu,ale využiť svoju impulzívnosť na niečo užitočné a tie jej negatívne prejavy odstrániť.
Btw, uz ked, tak sa musis naucit disociovat od toho, na zaciatok by si mal zmenit pristup ako si to vsetko co sa stalo/ kto ti povedal v hlave vykladas a skušať to v kontrolovanom prostredi.
Ak šoferuješ, a niekto urobi manever, predbehne ta a naseries sa, tak sa zdrz, a skus si to vysvetlit preco tak konal - utekal za svojou zenou do nemocnice ktora mu porodi syna?
Niekto ti povedal ze si debil? Tak sa opytaj sam seba, na zaklade coho ti to povedal? Kvoli comu? Ma pravdu? Nieje on sam debil? NemL by sa starat radsej o svoje problemy? Je to ovca...
Atd, zmen pristup k tomu ako si tieto veci vysvetlujes, tak, ze opomen svoju osobu a pozeraj sa nato z ineho uhla pohladu.
Na zaciatok to bude tazke no postupom casu sa to dokazes naucit vnimat odlisne ako doteraz
@yoloforever celkom dobre to napísal @pappkin v @13 ak si prchkejšia a impuzívnejšia povaha, bude to ťažšie, ale dá sa to naučiť zvládať... snaž sa vždy v takej situácií premýšľať, čo by, keby....
a veľkú rolu zohrávajú aj životné skúsenosti... tiež som bol kedysi celkom impulzívny ale potom prišlo pár životných situácií, ktoré ma veľmi zmenili a uvedomil som si, že pokiaľ nejde o život, tak ide skutočne o hovno... tí, ktorí ma poznajú v súčasnosti, mi hovoria, že som splachovací čo znamená, že ma takmer nič nenasere
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
Zbrane a noze mi mozu zlamat kosti. Ale SLOVA NIE
@verdamt ale su ludia (neni ich vela) ktori sa to naucili... a mna by zaujimalo ze ako.? takyto ludia vacsinou robia vo veducich funkciach pretoze vedia z kazdej situacie vytazit nieco vo svoj prospech.
@hadimistr no len ja moc neprichadzam do kontaktu s konfliktnymi ludmi ktori by ma otvorene urazali.
@riskozvychodu toto je zaujimave.
Ak šoferuješ, a niekto urobi manever, predbehne ta a naseries sa, tak sa zdrz, a skus si to vysvetlit preco tak konal - utekal za svojou zenou do nemocnice ktora mu porodi syna?
Niekto ti povedal ze si debil? Tak sa opytaj sam seba, na zaklade coho ti to povedal? Kvoli comu? Ma pravdu? Nieje on sam debil? NemL by sa starat radsej o svoje problemy? Je to ovca...
Atd, zmen pristup k tomu ako si tieto veci vysvetlujes, tak, ze opomen svoju osobu a pozeraj sa nato z ineho uhla pohladu.
Na zaciatok to bude tazke no postupom casu sa to dokazes naucit vnimat odlisne ako doteraz
a veľkú rolu zohrávajú aj životné skúsenosti... tiež som bol kedysi celkom impulzívny ale potom prišlo pár životných situácií, ktoré ma veľmi zmenili a uvedomil som si, že pokiaľ nejde o život, tak ide skutočne o hovno... tí, ktorí ma poznajú v súčasnosti, mi hovoria, že som splachovací čo znamená, že ma takmer nič nenasere