@wewo ty by si sa mal živiť ako taktický dôstojník
Inak zaujímalo by ma, ako rozoznáte v tej mele, kto je socka a kto nie.
čiže ak budem mať na sebe nejaké lacné handry (no mne to nehroy9, som metrosexuál, ale chápete, čo chcem povedať ) , tak som automaticky socka ? Feťák ?
Lebo ma nenapadá podla čoho iného by sa to dalo usudzovať.
Ale moja občianská povinnosť je tým vyriešená a teda nemám zodpovednosť za nasledujúce dianie a nemusí ma trápiť svedomie, že som sa len lahostajne prizeral k násiliu.
@bjecm2yngn8j2g8bf6yxp7mb9h iste, to napadne každého, ale naozaj je to vyriešené? Dobre vieš, že poliši tam dojdu keď už bude dávno po funuse a pokial to nie je len nejaká šarvátka pripitých decák ale ide fakt o vážne veci, tak si ani nechcem predstaviť čo to musí byť za človeka, ktorý nezasiahne a keď príde domov, tak s pokojným svedomím zaspí, že šak čo, zavolal som polišov, vybavené... Je to také srabské.
@bjecm2yngn8j2g8bf6yxp7mb9h zákony a normy sú super, všetci vieme aké sú dokonalé a neomylné a mnohí z nás potrebujú zákon a normu aj na to, aby išli ráno na hajzel, lebo nevedia premýšlať sami a vedia robiť len to, čo im druhí prikazujú.
Áno možno máš pravdu, podľa zákona si jednal v poriadku, ale je to aj správna vec?
Raz som išiel večer z klubu(striezvy) a pred jedným klubom bezdôvodne napadla skupina 8 napitých kktov dvoch zahraničných študentov, ktorí išli predo mnou. Robil som sa, že nič nevidím a išiel som rovno. Tým dvom sa utiecť po chvílke podarilo, no tá banda sa chcela stále biť, jediný v ich blízkosti som tam zostal ja... Pritlačili ma k stene, obklúčili a všetci ma bili, kopali... Našťastie sa mi po chvíľke bez zranení podarilo újsť.
Po tomto mojom zážitku už netuším, ako by som sa zachoval, možno by som pomohol, možno by som si to obišiel oblúkom a možno by som to jednoducho ignoroval, záležalo by na situácii.
schovám sa za roh, rýchlo potichu zavolám 158, a budem to natáčať, ako dôkazový materiál..
ale samozrejme, ak si ma všimnú skôr, ako stihnem ísť za roh, tak sa tvárim, že nechcem to riešiť, prejdem okolo a keď bduem dalej tak zavolam 158, aby este aj mna nahodou nezbili
Prešla by som okolo, tváriac sa, že nič nevidím. Potom by som sa niekde schovala alebo v nejakej ďalšej ulici by som sa snažila nájsť niekoho, kto by mu pomohol. Lebo ja nezmôžem nič a kým príde polícia, no haha....
Keby nik nebol, zakričím na tu partu (z určitej zvdialenosti) a ak by sa čo i len jeden za mnou rozbehol - je to úspech, lebo daného už mláti menej ľudí a má väčšiu šancu na prežitie. A ja snáď už niekam utečiem - bežala by som na najrušnejšiu ulici v okolí alebo proste niekam do bezpečia. Možno by to vyšlo, možno nie.
ja mozem akurat tak zavolat pomoc, lebo moja sila nie je nic moc hlavne keby sa tam bili nejaky dvaja chlapi a pridem tam ja tak co narobim? jedine kabelkou ich svacnut
@tommyhot za prvé navrhujem kúpiť si búchačku, lebo presne takto to dopadne keď sa ludia spoliehajú na ochranu štátu. Dostanú za rohom od nejakej party kreténov, ktorá akurát nemá čo na práci.
Za druhé, všetko záleží od situácie, počty, vek, vážnosť situácie, atď., samozrejme, že si viem predstaviť hranicu, kedy by prípadný zásah nejakého neozbrojeného človeka bol zbytočný, ale pre mňa osobne je tá hranica dosť vysoko, a ak niekto nosí zbraň, tak nemá zmysel o hranici hovoriť, žiadna neexistuje.
naco budem robit hrdinu zo seba ked viem ze by som skoncil dolamany v kaluzi krvi ? radsej idem prec a volat policiu sa ani neoplati tu sa za bitku-nasilie netresce tu sa tresce ked ukradnete suchy rozok
a este by mi aj rozbili okuliare , co sa mi uz stalo (no to som nikoho nebranil len proste napadli mna bezdovodne) no a predstavujete si to dost jednoducho asi ste seci z mesta .... predstavte si na dedine v nocnych hodinach nikde ani nohy nikde ziaden roh za ktory by som sa skryl ... no proste neni secko len take jednoduche ako sa zda v predstavach niektorych z vas
Ta keď sa bijú v strede ulice cigáni a po sebe vrieskajú tak to je dobré divadlo a rada si to pozriem, ale keby som bola sama a tí ľudia by vyzerali nejako nebezpečne ta utekám kade ĺahšie...
takto, na slovensku je to tak, ze este vy by ste skoncili s trestnym oznamenim na krku, zato ze ste pomohli tomu chudakovi na zemi a pustili sa do utocnikov.. Cize zavolam fizlov a neriesim, aj keby som ich vedel spacifikovat.. Nehas, co ta nepali, fakt, lebo mame tak jeblu republiku, ze ten co utoci skonci nakoniec ako poskodeny a ten ktory bol povodne tercom utoku je nakoniec obzalovany a trestne stihany.. (mam to z praxe, kamarat je v justicnej strazi - policajt pri sude, predtym dozorca v base)
Ja už radšej nič nerobím... včera sesterku zvalil na zem jeden úplný kretén a vybil jej zub za to, že prešla okolo neho a ešte jedného chalana, ktorého bil a povedala mu, nech ho nebije, lebo mu ešte dačo spraví... nato sa on otočil, zvalil ju na zem a päsťou jej dal do tváre... nechápem, čo je už toto za mládež a ak to bude takto pokračovať ďalej, skončíme všetci ako v tých hrch a filmoch, ktoré deti s obľubou pozerajú a aj z toho to všetko plynie- krv, zabíjanie, strely, zastrelíš si len tak toho, čo proti tebe pôjde po chodníku??? To už kde sme????
pokial niekde kde je trosku ludnatejsie, tak by som hladala niekde nablizku cloveka ktory posobi ze by mohol byt trosku schopny pomoct.
pokial v nejakej diere kde siroko - daleko nic nie je, tak by som bezala o zivot a potom zavolala policiu.
azda okrem pripadu ked by bola dotycna obet extremne sympaticka alebo extremne bezbranna alebo niekto koho aspon zbezne poznam a mam rada alebo by som mala extremne chrabru naladu, to by som na agresorov mozno aj zakricala a dufala, ze to nejako dopadne.
Tak ako, ak by mali noze, volam 158 a ak nie a videl by som ze by som vedel realne pomoct, tak pomozem. A Ak by mlatili holku, tak by o chvilu zacali volat 158 na mna
Keby to bol nejaká môj kamoš alebo niekto normálny neváhal by som aj keby som mal dostať aj ja...No keby bili niekoho moji kamoši tak by som ich rozdelil (podla toho za čo) ..Ale keby niekto bil nejakého feťáka,cig*na alebo nejakú takúto socku určite by som sa na to vyjeb*l
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
47 komentov
keby vidim že nejakého "normálneho" človeka mlátia, a nejako velmi ako, nie že facku, tak volám políciu resp. záchranku
Inak zaujímalo by ma, ako rozoznáte v tej mele, kto je socka a kto nie.
čiže ak budem mať na sebe nejaké lacné handry (no mne to nehroy9, som metrosexuál, ale chápete, čo chcem povedať ) , tak som automaticky socka ? Feťák ?
Lebo ma nenapadá podla čoho iného by sa to dalo usudzovať.
Snad by som sa zastal keby ublizovali slabsiemu , aj bezdakovi.
Na to polícia predsa je.
Ale moja občianská povinnosť je tým vyriešená a teda nemám zodpovednosť za nasledujúce dianie a nemusí ma trápiť svedomie, že som sa len lahostajne prizeral k násiliu.
Moje svedomie by takúto výhovorku nezožralo.
Ak to nesithne, je to jej pochybenie, nie moje.
To nie je výhovorka, to sú fakty , to sú zákony a normy v ktorých žijeme a ktoré sú rešpektované.
Moje svedomie s tým problém nemá.
Ja som nežil ulicu, žil som ihrisko a učebnice.
Takže viem obohrávať a mám nejaké tie vedomosti , je logické , že sa neviem biť.
Áno možno máš pravdu, podľa zákona si jednal v poriadku, ale je to aj správna vec?
Ja mám svoje telo rád, najmä, pokial neobsahuje dýku v bruchu
Dobrú noc.
Po tomto mojom zážitku už netuším, ako by som sa zachoval, možno by som pomohol, možno by som si to obišiel oblúkom a možno by som to jednoducho ignoroval, záležalo by na situácii.
ak by náckovia bili človeka jebla by som po nich niečo
2:05
ale samozrejme, ak si ma všimnú skôr, ako stihnem ísť za roh, tak sa tvárim, že nechcem to riešiť, prejdem okolo a keď bduem dalej tak zavolam 158, aby este aj mna nahodou nezbili
Keby nik nebol, zakričím na tu partu (z určitej zvdialenosti) a ak by sa čo i len jeden za mnou rozbehol - je to úspech, lebo daného už mláti menej ľudí a má väčšiu šancu na prežitie. A ja snáď už niekam utečiem - bežala by som na najrušnejšiu ulici v okolí alebo proste niekam do bezpečia. Možno by to vyšlo, možno nie.
A k téme:
neviem.
Za druhé, všetko záleží od situácie, počty, vek, vážnosť situácie, atď., samozrejme, že si viem predstaviť hranicu, kedy by prípadný zásah nejakého neozbrojeného človeka bol zbytočný, ale pre mňa osobne je tá hranica dosť vysoko, a ak niekto nosí zbraň, tak nemá zmysel o hranici hovoriť, žiadna neexistuje.
zrejme by som zdrhla...
pokial v nejakej diere kde siroko - daleko nic nie je, tak by som bezala o zivot a potom zavolala policiu.
azda okrem pripadu ked by bola dotycna obet extremne sympaticka alebo extremne bezbranna alebo niekto koho aspon zbezne poznam a mam rada alebo by som mala extremne chrabru naladu, to by som na agresorov mozno aj zakricala a dufala, ze to nejako dopadne.
neviem.