Kedysi som sa snažila utriediť si myšlienky, so všetkým sa zmieriť, zrekapitulovať deň, čo som postíhala, čo ešte musím spraviť...
Teraz to už nerobím, lebo by ma to príliš deptalo. Nestíham nič, všetko je v kely Tak nemyslím radšej na nič. Aspoň nič konkrétne. No predpokladám, že sa mi to časom vypomstí. Lebo utekám pred problémami. A to strašným spôsobom.
v poslednych mesiacoch mavam dakedy aj problemy zaspat...a zistil som, ze ked rozmyslam (neumyselne, proste na to myslim, lebo je to aktualne a dolezite) o vselijakych povinnostiach a somarinach alebo problemoch, dlho zaspavam (prekvapko, co? , ale ked sa mi podari nemysliet na nic, len sa tesit, ze uz mozem spat, tak to ide fajne
Rekapitulujem predošlý deň, rozmýšlam, čo budem robiť zajtra, čo ako dopadne, rozmýšlam ako vyriešim dlhodobejšie problémy, čo by bolo keby som konala inak ...
A potom sa ani nečudujem, že zaspávam hodinu až dve.:/
Ale proste len tak vypnúť a na nič nemyslieť, prípadne myslieť na niečo pekné, to nedokážam.
Ja si stale nevybavujem udalosti z dna, niekedy len tak lezim na postely a necham sa myslienkami unasat a ked zrazu pride nejaka myslienka, ktora sa mi momentalne nepaci tak ju nezahadzujem do kosa v hlave ale snazim sa to nejako vyriesit a ked uz sa mi to podarilo tak sa otocim na druhy bok a o niekolko min. zaspim.
rozmyslam o uplynulom dni, pripadne si predstavujem ten nasledujuci, rozmyslam co som mohla spravit inaok ako som spravila a co by sa potom stalo... slebo cisto scifi premyslam o nejakej teme
@mm47 pocuj funguje ti ta sugescia, ked si ju das pred spanim?? lebo mne to vychadza iba s casom a s nicim iynm napr. si poviem "zajtra vstanem o 5:30"
a predstavujem si hodiny, na ktorych je cas 5:30 a niekolko krat to zopakujem az dovtedy dokial nebudem presvedceny, ze vstanem. Ale funguje mi to iba ked si to predstavim.
@mm47 nezaujimas sa ty nahodou lucidnym snivanim?? lebo sa mi zda, ze hej lebo ma zarazila ta tvoja veta "sugerujem si co sa mi ma snivat", lebo ja som sa tym nejaky cas zaoberal ale nic moc, no mozno na to urobim nejaku diskusiu.
@tomicko JE to zaujimave a aj ma to zaujima da sa povedat ale nevenujem sa tomu zatial nejako specialne , diskusia by nebola zla aj mna nieco take napadlo
@mm47 zajtra nieco vymyslim, by som spravil nejaku tu diskusiu lebo to je velmi dobra a zaujimava tema, mam toho o tom aj dost nacitane takze by sme si mohli zadiskutovat a povymienat si nazory, co ty nato??
snažím sa zaspávať bez myšlienok a čím menej rozmýšlať, je to však sakra ťažké... najhoršie čo sa môžte stať je začať rozmýšlať o tom že kedy už konečne zaspím
Pri zaspávaní počúvam hudbu alebo nahovorenú knihu... potom ma to omrzí, ciítim že už zaspávam tak dám slúchatká preč a do minuty spim... alebo sa niekedy stane ze zaspím so slúchatkami na ušiach a celú noc to do mňa hučí
Ja skor rozmyslam nad zajtrajskom, ako nad dneskom. To, co sa stalo, je minulostou a nemozem to zmenit, hoci to bezprostredne vplyva na moju buducnost, lenze.. potom uz rozmyslam skor nad nasledkami. Alebo len tak lezim a fantazirujem o tom, co asi nikdy nebudem moct mat, ale nevadi - je to prijemne, niekedy byt iba v predstavach. Rozvyja to fantaziu.
ja tiež spomínam na prežitý deň alebo aj nejaké zážitky hlbšie z minulosti, tiež plánujem čo bude zajtra a trošku aj snívam čo by som tak chcela niekedy ...a tak
ja zaspávam tak,že proste si lahnem a myslím na to pekné čo som cez ten deň prežila..ale niekedy myslím na to,čo ma zlé čaká na druhý deň a to je dosť blbé,lebo neviem zaspať
ja rozmýšlam akú lepšiu verziu reklamy na vúB alebo tatra banky by som vymyslela ja alebo si počítam aký priemerný budem mať plat keď budem pracovať a za aký čas sa dopracujem k audi rs5 s osemvalcovým projektilom, ktorý poháňa všetky 4 kolesá... ale namiesto toho aby ma to uspalo tak ešte o druhej buntošim po dome a ked konečne zaspím tak sa mi snívajú podobné veci o akých rozmýšlam ale dobre sa mi rozmýšla
ale to je zaujímavé...ja zaspávam s pohľadom o strop...zatvorím oči a vyžívam sa v tom oddychu...ako je príjemne konečne si oddýchnuť....v poslednom čase sa snažím zaspať čím skôr...načo naťahovať
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
62 komentov
A pred spaním vždy myslím na nasledujucu deň,čo a ako by malo byť.
pokúšam sa nemyslieť na nič lebo potom by som nezaspala
ale keď už, tak myslím na nejaké príjemné chvíle
Teraz to už nerobím, lebo by ma to príliš deptalo. Nestíham nič, všetko je v kely Tak nemyslím radšej na nič. Aspoň nič konkrétne. No predpokladám, že sa mi to časom vypomstí. Lebo utekám pred problémami. A to strašným spôsobom.
ale inak je to vsetko mozne.. zhodnocovanie dna. premyslanie o tom co bolo o tom co pride.. co treba co chcem co by som mal a tak..
@snehovavlocka si si ista ze o tom istom?
A potom sa ani nečudujem, že zaspávam hodinu až dve.:/
Ale proste len tak vypnúť a na nič nemyslieť, prípadne myslieť na niečo pekné, to nedokážam.
Preco chces vediet ako zaspavam? pod sa pozret
Myslim na to co bude zajtra ... a sugerujem si co sa mi ma snivat
Teraz ty HAF
a predstavujem si hodiny, na ktorych je cas 5:30 a niekolko krat to zopakujem az dovtedy dokial nebudem presvedceny, ze vstanem. Ale funguje mi to iba ked si to predstavim.
len som si spomenula na teba a na tú slečnu
ale už som ticho
ale inac ked fakt chces vediet tak zato sa nemusis hanbit
nie ďakujem nechcem to vedieť,ale určite by sa nejaké iné našli
ale uz PSST
sak pozret ako zaspavam to nemusi byt nic proste len kukat ach jaj naco ty hned myslis , strasne
Mozno budem mat nocnu moru a budes sa namne smiat
Ale v poslednom čase zaspávam so slzami v očiach.
Tvorí ju približne 5% spánku, oči sa mi pohybujú pomaly a svalová aktivita sa mi spomaľuje. Z tejto fázy spánku sa môžem ľahko prebudiť.
Ale pred tým som myslela na rôzne veci. Na časti dňa. Na nezodpovedané otázky. A často som utekala s myšliankami ku fikcii
a tak si triedim spomienky