Neteší ma to, keďže v BA pomer platy/ceny bol aj predtým katastrofálny a po zvýšení cien je ešte horší… napr v ČR je stále ten pomer relatívne ok… aspoň z vlastného pozorovania.
Za socializmu boli byty zadarmo, alebo za 30 tisíc Kč, to bol dnešný ekvivalent 10 tisíc eur... ked ludia nedávali 60% svojej mzdy na hypotéku, samozrejme že mali dosť penazí na jedlo, energie, oblečenie a na ostatné veci.... dnes to ludia nemajú.
zatiaľ zvýšenie cien nejako moc nepociťujem @lenkaska1@5 v BA máte pomer platov a cien najlepší v SR o čom to tu točíš (áno, máte drahšie bývanie ... ale ceny potravín, benzínu, služieb sú rovnaké, alebo porovnateľné zo zvyškom Slovenska ... a to máte o 20-25% vyššie platy ako ľudia na východe pracujúci na rovnakých pozíciách)
No ja neviem či tie ceny služieb sú rovnaké.... Určite sú na východe nižšie... Služby nie sú k životu nevyhnutné, preto ak sú na východe nižšie platy, musia tam byť aj nižšie ceny služieb, inak by služby nešli a zbankrotovali by...
@r4ptor@11 bývanie, služby, jedlo, reštaurácie atd sú určite oveľa drahšie…. A tabuľkové platy sú v BA rovnaké ako v sobranovciach… možno súkromne firmy daju viac
@lenkaska1@17 čo pozerám služby, tak áno holičstvo máte v BA drahšie, ale zase napríklad taxi služba je cenovo rovnaká ako v KE alebo PP ... čo sa týka jedla a reštaurácii tak tam sú taktiež podobné ceny ... a mne tabuľky ukazujú priemerný plat v BA vyšší o 280e v porovnaní s KE, a o 450e vyšší ako v PP ... ak by neboli v BA najvyššie platy v porovnaní s cenami, tak by tam nechodilo toľko ľudí z východu za prácou
Robim z domu, striedam to.. takze nejaky naklady posetrim takto. A bezne co ja viem, benzin sa da posetrit trochu jazdou, nejdem na turistiku do Tatier ale niekde kde to mam blizsie.. obed cca 7.5-8e priemer, viac ma hnevaju potraviny lebo vsade len hlupe klub karty, nafuknute ceny a z toho akcie, kvalita casto taka, ze to nemam chut ani nakupovat. A vidina fajneho noveho 3-izbaku sa mi rozpadla uz minuly rok.
Co nejak nepotrebujem tak nekupujem, teraz napriklad vydavky auto, pravidelny servis, pes.. veterinar, krmivo (aj to samozrejme zdrazelo ) , benzin, jedlo, zmrzlina, kava, vylety atd..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
@lenkaska1 @5 v BA máte pomer platov a cien najlepší v SR o čom to tu točíš (áno, máte drahšie bývanie ... ale ceny potravín, benzínu, služieb sú rovnaké, alebo porovnateľné zo zvyškom Slovenska ... a to máte o 20-25% vyššie platy ako ľudia na východe pracujúci na rovnakých pozíciách)
Založ o tom blog
No ja neviem či tie ceny služieb sú rovnaké.... Určite sú na východe nižšie... Služby nie sú k životu nevyhnutné, preto ak sú na východe nižšie platy, musia tam byť aj nižšie ceny služieb, inak by služby nešli a zbankrotovali by...
Zaloz o tom fórum
Co nejak nepotrebujem tak nekupujem, teraz napriklad vydavky auto, pravidelny servis, pes.. veterinar, krmivo (aj to samozrejme zdrazelo ) , benzin, jedlo, zmrzlina, kava, vylety atd..
30000 Kč bola ekvivalentná hodnota vtedajších 9 priemerných platov. Ciže dnes by to bolo zhruba pri priemernej mzde 10 tisíc eur.
si troll ?
Mám na mysli rok 1989