Neviem, zatiaľ nijak a nerozmýšľam ešte nad tým.. Stále si však myslím, že prinajhoršom sa skryjem v pivnici, dakde v miestnosti bez okien alebo pod schody a tam budem žiť ako taká myš.
@lafiziq@10 akurát som videla zopár inzerátov, že tam hľadajú finančného manazera.. tak aspoň vidno, čím sa zaoberajú. Je možné, že kvôli tomu potrebuju dalších ľudí
@thunderstorm@13 A z čoho budú žiť ? Veď najlepšie je dať im prácu a za ňu peniaze na život, keď tu hodlajú zostať a nevrátiť sa späť. Ukrajina už aj tak bude patriť Rusku.
Pomohol by som aj finančne, ale dnes si nikdy nemôžete byť istý, že nejde o podvod. Zbierok som za dnešný deň videl niekoľko, ale žiaľ neviem, či nie sú medzi nimi falošné.
@foxhound@17 to je krásne, tiež som nad tým uvažovala. máme každý svoju pracovňu, viem si predstaviť, že by som svoju poskytla niekomu z najzraniteľnejších skupín - mladé rodiny, starší ľudia, hendikepovaní..
Myslel som si, že covid naplno ukázal zvrátenosť a tupotu istého druhu ľudí, ale vojna ukazuje ešte väčšiu zvrátenosť a sebeckosť. Ani náckovia by sa za niektorých nehanbili.
@james98@29 ja by som ako vojak iba zavadzal, preto ma to ani preto nikdy nejak nelákalo. To že som sa narodil do obdobia nepovinnej vojenskej služby bola moja úľava od toho..
@priekala@31 a materiálna alebo aspoň morálna pomoc? nie každý hneď musí ísť do boja.
btw, diskusia je o vyjadrení solidarity vojnou sužovanej krajine a ty tu melieš o sebe.. ako vždy a všade.
@thunderstorm@32 morálne fandím zrejme Ukrajine, teda aspoň tak. Ale ja som už z toho jak domotaný, aj veľa klamstiev sa šíri a neviem čomu už skutočne veriť. Ktovie aká je pravda, kto to ten prvý začal vôbec..
Momentálne mám kapacitu len na to stáť za nimi len samým sebou. Stužkou, vlajkou, neustupnosťou. Dnes som asi desiatim čechom vysvetloval ako tu po nás Ukrajinky umývajú hajzle za 90kaček na hodinu a im sa zdá prehnané nosiť v práci blbú modrožltú stužku... Ja viem, že je to nič... nič čo by skutočne pomohlo, ale viac to momentálne nejde.
poslal som aspon tych 10€ co o2 zbiera. myslim si ze je to najholejsie minimum co clovek moze fyzicky urobit. A nehmotne ukrainu podporujem propagaciou vsade kde sa da. Ak budu ludia na namesti palit putinovu fotku, pridem sa na nu osobne vysrat ale predtym sa nalejem prehanadlom . Ak stretnem ukrajinca, budem sa snazit mu ludsky pomoct ako len viem, ponuknem mu priatelstvo a pomozem mu najst si domov tak ako len budem vediet.
A asi zacnem nosit modrozltu stuzku a dam asi po papuli kazdemu co s tym bude mat problem. A mozno na papulu aj dostanem. Ale radsej dostanem, ako byt zbabely kus hovna ktore ma v hlave len dalsie hovno a nestoji si za tym co povie.
a predtym nez niekto zacne mat reci na @35 , plujem na kazdeho co nema v sebe tolko ludskosti aby s tymi ludmi sucitil. A pride mi ubohe strkat hlavu do piesku a davat ruky prec. Sme v dobe ked sa jasne treba postavit a povedat DOST. Zajtra mozeme opustat svoje domovy my a byt vydany na milost cechom, poliakom.... skuste sa vzit do toho ako by ste chceli aby jednali ludia s vami. A podla toho jednajte s ludmi aj vy.
Oblečením a topankami, ale oco neni to nič s ukrajinou, iba triedim šatník, chcela som to dať volakemu socialnemu združeniu či charite a prišli z červeneho križa že potrebuju oblečko, tak som im dala 5 mechov svojich šiat, kabatov, topanok a kabeliek...
@priekala pre toto zostanes panic lebo si zbabelec. Ukrainka ktora vynadala rusom aj ked vedela ze jej za to preleti gulka hlavou, ta mala vacsie gule ako ty
@jerometoucanrainbow@39 radšej ostanem panic navždy ako bojovať vo vojne. Len nech som ešte stále s najbližšími, inak mi tak nikto nechýba, ani frajerka, ktorá zatiaľ nie je.
@tanji@40 tak ja nemám na všetko gule, vyslovene to vyhlasujem. A považujem sa za chalana, nie za chlapa, aj keď budem mať 30. Za takého ma aj všetci považujú, tak aj mlado vyzerám..
@priekala@43 pises tu toho strasne moc a skoda to hodnotit.. na to ze mas 30 by sa cakalo aj viac rozumu v hlave..
ale k veci.. ak nieco nevies, skus to googlit.. napriklad miesto vypisovania tu, by si uz vedel kto co potrebuje/zbiera..
@johnysheek@48 ani googliť netreba, zoznamy potrebných vecí a zberných miest na nás všetkých vyskakujú na každom kroku, zbierajú nielen neziskovky, ale aj kvantum podnikov a jednotlivcov, myslím, že je málokto, kto by nemal nejakú zbierku pod nosom. toto podľa mňa nie je o nevedomosti, ale o jeho pasívnom postoji, ktorý zaujíma úplne ku všetkému, čo nie je kvetinový záhon alebo záhradný domček.
@tanji@45 priznávam, verejne si to priznávam pred celým národom aj birdzom najmä, že neviem zbaliť babu, som panic a že nie som spokojný so životom, ani s prácou. S tou už duplovane a nemôžem sa dostať k niečomu lepšiemu.
@priekala@54 obavam sa, ze keby som kvantovy fyzik, tak si nielen nevsimnes kolko mas rozumu, ale sa ani nevyjadrujem do podobnych tem
ale ak sa pytas, ako to vieme.. vid napriklad tvoj koment v 53.. sme v statuse o tom kto ako podpori ukrajinu a ty mas potrebu asi po miliontykrat zopakovat tie iste fakty o sebe... ktore mimochodom nikoho nezaujimaju, lebo "byt ci nebyt panic" je asi taka kvalitativna hodnota cloveka, ako ci mas 2 alebo 5 cm dlhe vlasy..
vsak riesit to kde kade a tlacit to do pozornosti inych ludi uz cosi o cloveku vypoveda ... nie ze by som cakal, ze to pochopis.
PS: je velmi malo ludi, ktori si zasluzili tu "cest", aby mohli povedat, ze ich neznasam.. a tu na birdzi sa zatial ani jeden z nich nevyskytol, aspon co ja viem. takze akokolvek by si si chcel lichotit.. nemas pravdu... ja mam vo svojej podstate ludi velmi rad.. vsetkych..
@priekala@53 a načo tu o tom dokola trepeš? ešte v takomto fóre? sem to fakt nepatrí, keď máš potrebu to furt omielať, tak o tom napíš blog -.-
že ti už nie je trápne, aj v diskusii o vojne sťahovať pozornosť na svoju sexuálnu frustráciu.
Budem robiť to čo doteraz a to je, že svetové problémy neexistujú lebo nie som skurvený pokrytec, že sa tvárim, ako strašne ma jebe keď ľudia umierajú len keď je to trendy ...
@mayben@67 Šak chceš oslepnúť aby si nevidela tie eblé komenty nie ? Tak ti jednak dávam návod a druhak ťa motivujem. Nemáš za čo. Ale je možnosť to nečítať, ale tá je najťažšia, takmer nesplniteľná.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
69 komentov
@3
+ prihlasila som na pompc s prekladmi
btw, diskusia je o vyjadrení solidarity vojnou sužovanej krajine a ty tu melieš o sebe.. ako vždy a všade.
A asi zacnem nosit modrozltu stuzku a dam asi po papuli kazdemu co s tym bude mat problem. A mozno na papulu aj dostanem. Ale radsej dostanem, ako byt zbabely kus hovna ktore ma v hlave len dalsie hovno a nestoji si za tym co povie.
Pekny vecer birc
ale k veci.. ak nieco nevies, skus to googlit.. napriklad miesto vypisovania tu, by si uz vedel kto co potrebuje/zbiera..
ale ak sa pytas, ako to vieme.. vid napriklad tvoj koment v 53.. sme v statuse o tom kto ako podpori ukrajinu a ty mas potrebu asi po miliontykrat zopakovat tie iste fakty o sebe... ktore mimochodom nikoho nezaujimaju, lebo "byt ci nebyt panic" je asi taka kvalitativna hodnota cloveka, ako ci mas 2 alebo 5 cm dlhe vlasy..
vsak riesit to kde kade a tlacit to do pozornosti inych ludi uz cosi o cloveku vypoveda ... nie ze by som cakal, ze to pochopis.
PS: je velmi malo ludi, ktori si zasluzili tu "cest", aby mohli povedat, ze ich neznasam.. a tu na birdzi sa zatial ani jeden z nich nevyskytol, aspon co ja viem. takze akokolvek by si si chcel lichotit.. nemas pravdu... ja mam vo svojej podstate ludi velmi rad.. vsetkych..
že ti už nie je trápne, aj v diskusii o vojne sťahovať pozornosť na svoju sexuálnu frustráciu.
Tak teda dík za podporu