To bol Mário, jazz jackrabbit,.. ešte na Tom starom Windowse kde ešte ani neexistovala plocha, ale bolo všetko v zoznamoch a bolo tam také modré pozadie
Super fórum Ja si ešte spomínam aj na ďalšie prvé hry, ktoré má dlho bavili - Wolfenstein, The Sims 1, Carmagedon, Zoo Tycoon, GTA Vice City, Rise od Nations, NFS Underground, Stronghold, Commander sorry že toľko píšem ale ma chytila nostalgia pri tomto fóre
@kaiserchief1 standa ake nadšenie dokážu vyvolať tieto hry ktoré ani nemajú grafiku ako dnešné AAA hry len doplním zoznam o The Longest Journey,Duke Nuke, Quake,Max Payn, Oddworld: Abe's Oddysee, Jedi Knight....
Ešte v škôlke sme so škôlkou kamsi išli a tam nam ukazovali počítač, na ktorom bola hra nejaký badminton myslím - to muselo byť niekedy okolo 1991-92. Nejakou náhodou vybrali zahrať si chvíľočku mňa a spolužiaka, ale on hral na sipkach a.ja na asdw (neviem, či to bolo presne asdw, ale na tej strane každopádne). Viackrát sa.mi stalo, že som namiesto pohybu doľava stlacil zlý gombik a dosť vyhral nádoby mnou vďaka tomu xD
U kamoša ešte potom Pacman a Lotus a Winter Olympics haha
A potom na našom prvom počítači (to už bolo asi v 1999) zrejme minesweeper, ale to nerátam - potom medzi prvými bolo Commandos jednotka, Resident Evil 2, Heretic 1. Neviem, ktorá úplne úplne prvá.
A ešte spomeniem, že teda moja prvá FPS bola ten Heretic, co je len taká sranda. A potom sme zohnali Unreal a keď som narazil v druhom leveli na prvý súboj, tak som síce vyhral pomerne s prehľadom, ale doslova som sa triasol od adrenalínu a napätia a marí sa mi, že som hneď potom hranie prerušil, aby som sa spamätal z toho xD
@16 Doriti Commandos to bol a nie Commander jak som napísal ja v @7.
To bola inak asi prvá hra ktorú som prešiel a strašne ma to bavilo. To si inak asi aj nainštalujem jak prídem z roboty. Chýbajú mi tie pokriky Sure thing, No problem man, I'll be right there.
to bolo este nieco v MS dose ale take ze wolf 3d, duke nukem a kadejake 2d hry na prvu si neviem spomenut hmm.. Lotus to boli take auta pretakarske kde si mohol aj drahu postavit sa mi zda
ale dost s tychto hier som hraval nasiel som zoznam » archive.org/details/softwar...
Ešte v predškolskom veku tuším niečo také ako puzzle, míny a niečo ako Pacman, ale s pavúkmi (myslím, že šedými a zelenými), aj taký "domček" tam bol ako skrýša, no a potom prvé ročníky na základke také že Prehistorik, či ako sa to volalo.
tuším že to bol The Neverhood alebo Míny ujo mal pc a keď som šla ku babke dakedy na návštevu tak som to tam hrala alebo som len tak písala do worde... mala som asi 6-7? a Neverhood bola hra primárne pre dospelých
na vlastnom asi Bulánci ale aj Dave 2 a Keen 4 boli super. Potom som mal hru Building Panic ale na spustacej ikone bolo napisane iba Panic! ... a vtedy ešte som nevedel anglicky, tak som to čítal so slovenskou vyslovnosťou no a mohli to hrať aj dvaja na jednej klavesnici a ked sa ma rodičia spytali, že čo idem so sestrou hrať, tak som povedal, že ideme hrať paňica. Spomínam si ako zostali prekvapeni a skontrolovali čo za hru to hráme
ešte v družine sme sa hrávali prehistorik a vláčik
doma keď nám oco doniesol prvý počítač, tak to boli hry ako psík pafík, elma, liero, roller coaster tycoon 1, jazz jack rabbit
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
47 komentov
také tie, že na jednu disketu sa ich zmestilo aj päť
U kamoša ešte potom Pacman a Lotus a Winter Olympics haha
A potom na našom prvom počítači (to už bolo asi v 1999) zrejme minesweeper, ale to nerátam - potom medzi prvými bolo Commandos jednotka, Resident Evil 2, Heretic 1. Neviem, ktorá úplne úplne prvá.
A ešte spomeniem, že teda moja prvá FPS bola ten Heretic, co je len taká sranda. A potom sme zohnali Unreal a keď som narazil v druhom leveli na prvý súboj, tak som síce vyhral pomerne s prehľadom, ale doslova som sa triasol od adrenalínu a napätia a marí sa mi, že som hneď potom hranie prerušil, aby som sa spamätal z toho xD
To bola inak asi prvá hra ktorú som prešiel a strašne ma to bavilo. To si inak asi aj nainštalujem jak prídem z roboty. Chýbajú mi tie pokriky Sure thing, No problem man, I'll be right there.
1. = SOKOBAN ,
2. = GRAND PRIX,
3. = CAPITAN COMIC,
4. = COMANDER KEEN,
5. = DUKEN NUKEN1,
6. = PREHISTORIK 2,
7. = UGH,
8. = DUCK TALES
9.= THE FIRST SAMURAI
10.= DANGEROUS DAVE 2
11.= ARCADE VOLEYBALL
12.= SUPAPLEX
13. = BUMPY
14. = PRINCE OF PERSIA
15. = SIM FARM
ale dost s tychto hier som hraval nasiel som zoznam
» archive.org/details/softwar...
doma keď nám oco doniesol prvý počítač, tak to boli hry ako psík pafík, elma, liero, roller coaster tycoon 1, jazz jack rabbit
z takých lepších to bol napr. tarzan
A inak asi na DOS to bol Secret Agent alebo Agent Mlicnak