keď sa vraví že zelená a fialová upokojujú, tak asi tie a páčia sa mi aj rôzne odtiene oranžovej ...inak máme biele steny až mi je z toho doplaču, biela nie je pekná
ja mám bledožltú. červenú by som si nedala, je to agresívna farba... a ono záleží aj na tom, akú máš izbu, tvar či veľkosť, ako je osvetlená, či je chladná alebo teplá a tak
Ja chcem dve steny tyrkysové a dve také šedohnedé. A nie svetlé, ale skôr také tmavšie. A aby zas tá šedohnedá nevyzerala tak blbo, tak niečo takéto do toho:
No ale pri najnovšom prístupe mojich rodičov sa toho nedožijem...
@snehovavlocka Tá izba má 5 krát 5 metrov, sú tam vysoké stropy a dve väčšie okná.
Maľovala som minulý rok, ten odtieň fialovej čo som si dala sa mi veľmi páči, ale ak sa pozriem na celú izbu, neukáže to pekne, hlavne kvôli tomu, že je tá farba na takej veľkej ploche.
Ale inak v celom dome máme farebné steny okrem obývačky, aj tú ideme maľovať na fialovo, len čakáme, kedy mamina odíde na chvíľu preč, lebo to má byť prekvapko
@darkkizz tak na jednu, max. dve steny ešte aj áno, ale na celú by som si nedala... samozrejme, koľko ľudí, toľko chutí ale kuchyňa by sa tak pre istotu nemala maľovať, hoci v posledných sezónach to bolo populárne
@d170 myslím, že kombinácia by bola určite fajn, hoci ja si neviem presne predstaviť, ako by to celé vyzeralo, neviem ani, čo by som mohla spraviť s mojou izbou ale ak tá fialkavá je dobrá a neomrzela ťa, mohla by si napríklad aj k nej niečo dopasovať
@Snehovavlocka Trochu aj omrzela, ale rozmýšlam aj tak, že dám nejaký odtieň fialovej a k nej nejakú farbu, ale teraz mám dosť tmavú, takže by som aj tú tmavo fialovú premaľovala na nejakú svetlejšiu aby sa mi to lepšie kombinovalo.
@mateko To čo si dal je veľmi pekná kombinácia, ale a žltú máme na fasáde domu aj v iných miestnostiach, takže napriek tomu, že sa mi páči, žltú si nedám, lebo by som bola obklopená len žltou.
@d170 mne teraz behajú po rozume len nejaké pásiky a obdĺžniky. a steny so zelenou, ale nie krikľavou, skôr niečo zemitejšie, modrozelené. a teda mi teraz napadá, že môžeš kľudne aj opticky znížiť strop
@darkkizz zrejme vzhľadom na jej možný vplyv, množstvo stráveného času v miestnosti a predmety, ktoré sa tam nachádzajú... ale nakoľko to funguje, to neviem
@snehovavlocka Nad zelenou a modrou nie v krikľavých, ale v svetlejších alebo zemitejších odtieňoch rozmýšlam, takže možno by to bolo dobré.
Uvidím ešte, pôvodne som chcela ísť kúpiť farbu zajtra, ale nevydá mi to časovo, takže to presúvam o nejaký týždeň, budem mať viac času na rozmyslenie
@bluepanter Kľudne, akurát, že ja som vždy na túto činnosť natešená, ale tá radosť ma dosť rýchlo prejde, takže neviem, či by som Ti celú izbu vymaľovala
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
65 komentov
ale bledo žltá a biely strop je pekné
aj maliar ma od tej tmavej odhováral ale potom sa mu to páčilo... sedlak
farba môže byť aj taká fľakatá
alebo
No ale pri najnovšom prístupe mojich rodičov sa toho nedožijem...
Maľovala som minulý rok, ten odtieň fialovej čo som si dala sa mi veľmi páči, ale ak sa pozriem na celú izbu, neukáže to pekne, hlavne kvôli tomu, že je tá farba na takej veľkej ploche.
Preto aj rozmýšlam nad kombináciu dvoch farieb.
modrá na steny je chladná
to jej bude zima....
nieje praveže tam to platí
A chcem dve steny zlte a dve fialove
Ale inak v celom dome máme farebné steny okrem obývačky, aj tú ideme maľovať na fialovo, len čakáme, kedy mamina odíde na chvíľu preč, lebo to má byť prekvapko
moja úplne nová ^^
alebo tyrkysováá...mňam..... alebo taká malinová
nad tými som strašne rozmýšlala, že niektorú z nich na jednu stenu
@d170 myslím, že kombinácia by bola určite fajn, hoci ja si neviem presne predstaviť, ako by to celé vyzeralo, neviem ani, čo by som mohla spraviť s mojou izbou ale ak tá fialkavá je dobrá a neomrzela ťa, mohla by si napríklad aj k nej niečo dopasovať
@mateko To čo si dal je veľmi pekná kombinácia, ale a žltú máme na fasáde domu aj v iných miestnostiach, takže napriek tomu, že sa mi páči, žltú si nedám, lebo by som bola obklopená len žltou.
Keby som mala trochu menšiu izbu s menšími stropmi, tak by som si ju asi dala
Uvidím ešte, pôvodne som chcela ísť kúpiť farbu zajtra, ale nevydá mi to časovo, takže to presúvam o nejaký týždeň, budem mať viac času na rozmyslenie
@bluepanter Kľudne, akurát, že ja som vždy na túto činnosť natešená, ale tá radosť ma dosť rýchlo prejde, takže neviem, či by som Ti celú izbu vymaľovala
a počula som že červená farba nieje vobec vhodná do izby...lebo že to zle pôsobí na človeka,nejak agresivne alebo jak
Porozmýšlam a uvidím