A do komentárov napíšte konkrétny model, trebárs Earl Grey, English Breakfast, Ceylon, Assam, Gunpowder či čaj sladíte medom, cukrom, stéviou, či si dávate do čaju citrón, mlieko atď.
Vsetky caje skoro! :3
ale napriklad zelený caj - japonská sencha(je niekolko druhov)
gaba oolong ma tiez zaujimavu chut, potom rozne bylinkové caje(mata, atd) alebo aj rozne kvety ako ibistek je vlemi chutny trosku horký. Fialka, Chryzantéma má takú atypicku chut horku aj sladku a vela vela cajov, mám rad caje
Matcha alebo jazminovy zeleny, nesladim, nedavam citron ani nic
A aj ked cierny si robim tak len zriedkavo si dam mlieko
A najlepsi caj si clovek vychutna v cajovni so super atmosferou (alebo aj doma v spolocnosti (harmancekoveho) vonneho oleja a dobrej hudby)
Čajíky milujem! Všetky. Teraz si fičím na bylinkovej kombinácií ľevandula, mäta, medovka. Ale najviac milujem Teekane Zen čajík zelený, ale aj čierne sú fajn, mňam! A sladím buď medom alebo stéviou. A veľa citrónu!
všetko okrem ovocných
sladím len bylinkové, niektoré, keď som chorá. Medom. A teda do tých liečebných ešte aj citrón dakedy
do niektorých čiernych občas dám mlieko, ak práve mám a spomeniem si.
(A potom sú také tie zafarbené vody, čo mama robí doma a vraj je to čierny čaj a to sa nedá s ničím iným ako s (r)umom/domácim
mna najviac prebere zeleny, cierny mam zas najradsej na chut a biely je dobry na detox. Pu-Erh pijem koli vitaminom, sice obsahuje menej kofeinu ale tiez ma zvykne dost prebrat. Rooibos mi tiez velmi chuti ta exoticka aroma sa neda s nicim inym porovnat akurat ma vobec neosviezi.
@kuvincik mne tiez cierne chutia, od turkov som kupil 2 kila kvalitneho anglickeho cierneho caju, predavaju to po polkilovych baleniach, ale bez osladenia by som to nevedel vypit.
čierny,to je jedno aký,ale musí byť sypaný! a kedysi som sladila aj citrónovila všetky čaje,ale teraz som na to už moc lenivá.. a ak ho mám len osladiť a nie ocitrónoviť,tak to sa teda vylučuje.. buď aj aj,alebo ani ani.
@burble Tak to ti dali nejaký čudný stuff alebo divne naluhovali Keď ho pripravujem ja, tak okrem príjemného pohľadu na peknú zelenú farbu zvykne vyvolávať všelijaké žiadúce účinky, treba skúsiť!
@burble Jáj, takže chutiť ti chutí, len účinky na psychiku ťa sklamali? A rozpoznávaš v ňom dosť výraznú umami chuť?
No a inak, sa máš, že ho práve popíjaš, srkol by som si nejakú chlorofylovú nádielku tiež, len v okolí je iba Sencha Ale lepšia Sencha ako teplá voda, že.
teraz mám bylinkový od herbalifeu, je bez príchute v podstate, dobrý na cievy a obličky. má nejaké kofeínové účinky, takže som úplne prestala piť kávu (ok raz za mesiac si dám keď mám s kamoškou nejaké talks) a okrem tohto čaju pijem už iba čistú vodu. sáčkové čaje už nechcem ani vidieť inak
cajova whore som, mam tolko oblubenych.. mojim favoritom je teraz oolong s broskynou, inak som dost zelenocajna, gunpowder je moj soulmate. ale milujem aj ovocne od teekane a pitwicku a teraz ta nova znacka, nemapamatam si jak sa vola. ale pernikovy zboznujem, rumovy, vianocne strasne. byvalo, ze som ich vypila aj 15 za den. som si caj do 15 litroveho hrnca robievala a aj ho vypila. teraz sa snazim obmedzovat tak na 3-4, ked mi je zima
Všetky možné, keďže som najväčší maniak na čaje. Ale snáď najlepší je yogi - je príjemné korenistý a pekne zahraje v zime, s mliečkom A taktiež sú dobré chaitea latte od drinkme. Hlavne keď chce niekto kvalitný čaj odporúčam sypané, tam si človek plne vychutná chuť daného čaju. Napr. zelený, čierny a harmančekový čaj máme doma len v sypanej podobe. Ostatne keď ochutnáte tie sypané, tak prídete nato, že vo vreckách prichádzate o veľa. No v robote mám vreckové čaje, nie je čas na prípravu
NIKDY NESLADIŤ ČAJ! - to je proste najväčšia hlúposť, čo robí strašne veľa ľudí
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
60 komentov
A teraz si ma inšpirovala, idem si urobiť lipový čajíček. :3
ale napriklad zelený caj - japonská sencha(je niekolko druhov)
gaba oolong ma tiez zaujimavu chut, potom rozne bylinkové caje(mata, atd) alebo aj rozne kvety ako ibistek je vlemi chutny trosku horký. Fialka, Chryzantéma má takú atypicku chut horku aj sladku a vela vela cajov, mám rad caje
A aj ked cierny si robim tak len zriedkavo si dam mlieko
A najlepsi caj si clovek vychutna v cajovni so super atmosferou (alebo aj doma v spolocnosti (harmancekoveho) vonneho oleja a dobrej hudby)
a z bylinkových milujem levanduľu
sladím len bylinkové, niektoré, keď som chorá. Medom. A teda do tých liečebných ešte aj citrón dakedy
do niektorých čiernych občas dám mlieko, ak práve mám a spomeniem si.
(A potom sú také tie zafarbené vody, čo mama robí doma a vraj je to čierny čaj a to sa nedá s ničím iným ako s (r)umom/domácim
a myslela som si, že jazminový, ale odkedy sme si doniesli cejlónsky originál čaj, a smrdelo to ako hovno, odvtedy ani za svet
A hocijake divne ovocne, Lidl ma pitahayovy caj a je uplne skvely
Do pullitru vlazny bez cukru, som antigurman.
@kuvincik mne tiez cierne chutia, od turkov som kupil 2 kila kvalitneho anglickeho cierneho caju, predavaju to po polkilovych baleniach, ale bez osladenia by som to nevedel vypit.
@Sob3k Karkade? to je co?
a ako chuti genialne, aj strasne mam rada aftertaste, a momentalne nanho cakam v cajke!
No a inak, sa máš, že ho práve popíjaš, srkol by som si nejakú chlorofylovú nádielku tiež, len v okolí je iba Sencha Ale lepšia Sencha ako teplá voda, že.
ach, tusim som silno prepalila nalev prave
a sladím občas stéviou, medom len bylinkové keď som chorá + si do čaju nakrájam zázvor
NIKDY NESLADIŤ ČAJ! - to je proste najväčšia hlúposť, čo robí strašne veľa ľudí