zboznujem anglictinu, aleee paci sa mi aj taliancina/spanielcina.. dakedy prepnem na Rai Uno a iba s otvorenou pusou ich pocuvam.. ais si spravim niekedy v blizkej buducnosti kurz
Na spanielcine sa mi vela nepaci, taky salala jazyk :/ Taliancinu sa ucim, ale uz ma tiez nefascinuje ako kedysi. A vo vsetkych jazykoch mam v zasade radsej ich vznesene, literarne formy ako slangove a hovorove. Co je velka chyba, ked pride na oral a tak podobne
akoze na plnej ciare vyhrava francuzstina... anglinu neznasam, proste si nejako nevim zapamatat tie casy a tie vsetky gramaticke chujoviny sice franina ich ma tiez dost, ale to sa mi zda take... nvm, take jednoduchsie, aj ked mi lezu na nervy vsetky tie vynimky a obcas ta nelogickost (kto sa uci franinu urcite chape - subjonctif
Angličtina .. celkom ľahká a najviac sa mi páči vyslovnosť... Chytala ma španielčina,ale strašne rýchly jazyk...ale podľa mňa krásny...a budúci rok ma čaká franina tak sa teším
@48 aj mne sa zdala najprv hnusná, ale potom som sa donútila prečítať si poviedku v nemčine a prišla som na to, že aj nemina má občas svoje čaro... fakt... ale len občas
Ked uz sa spomina americka anglictina, z tej sa mi chce davit :/ a nadherny je stary jazyk Irov a skotsky prizvuk v anglictine, hoci spociatku sa mi zdal dost hrozivy Kazdy jazyk ma v sebe nieco pekne a logicke... na subjonktive nie je nic nelogicke, jednoducho je to ine; ma to aj taliancina. My mame skratka len iny jazyk...
Avsak neznasam prizvuk native speakerov ako su skoti a iri, to je jedna katastrofa. Americania sa celkom daju ale najlepsie z nie od ludi, ktori sa ju ucili avsak vedia ako spravne vyslovovat !
@petery nahodou viem len uz som toho dost pozabudla...soms a dlho neucila...normalne mam prefotenu finstin pre samoukov coje inak po cesky a ej to jedina finstina, ako ucebnica na ceskui slovensku
@petery a prečo si sa aj mňa nepýtal, či z tej fínštiny niečo viem? viem.. hoci som sa ju už štvrťroka neučila a došla som len po piatu lekciu, ale ja to dobehnem
@petery nenmam ja to mam skopirovane od original ucebnice mielikki A mozem ti predom povedat ze jazyk ztazky...mas tam 14(niekedy sa uvadza aj 15) padov , ktoré sa prilepujú za slovo este aj rpedlozky apodobne kraviny, slova su tma casto zlozene, vyslovnosť je dosť zaujímavá...alebo je rozdiel napr. huorra huora....teraz nenapadlo ziadne normalne slovo tak som si vymyslela....ale je to krasny ľubozvučný jazyk
A ked chces nejake zaklady...este ked som nemala tu ucebnicu tak som na nete hladala take ake zaklady lenze najcastejsie je tam take ze finstina-anglictina a aj ta ucebnica je po cesky...
žeby som bola nejaká vymakaná sa nedá povedať, už dlho som to nevidela a aj tak som sa nedostala moc ďaleko. Mám knižku Finština (nejen) pro samouky, to je tá, čo ju má odo mňa skopírovanú @lawey. No... gramatika sa vcelku dá pochopiť, hoci by tam mohlo byť viacero cvičení, aby sa mi to lepšie dostalo do hlavy, ale tie slovíčka... s tými mám dakedy dot problém... a ešte už spomínané komplikované ohýbanie slov... v každom prípade, keď budem mať čas(a náladu) tak sa do toho chcem bezpodmienečne znova pustiť...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
72 komentov
ja som aj stúpenec štúrovcov
nie je čo dodať
angličtina môže ísť doriti
a španielčina je dosť sexi jazyk
a mozem povedat, ze anglinu ovladam lepsie, ako slovencinu, v pripade pisania slohov
slovenčina,čeština - neni o čom
angličtina - univerzál
španielčina, francúzština - erotika
taliancina - taká komicky chutná
nemčina - logika, logika, logika
japončina - image večne naserkaného ryžožrúta
maďarčina - zážitok sám o sebe
ale moja srdcovka je jeden z dialektov arabčiny
francúzština je pekná ale britská angličtina je naj...je jednoduchá a majú pekný accent
Middle High German
Tieto dva najnovsie...
och a potom samozrejme le francais a svenska
Na spanielcine sa mi vela nepaci, taky salala jazyk :/ Taliancinu sa ucim, ale uz ma tiez nefascinuje ako kedysi. A vo vsetkych jazykoch mam v zasade radsej ich vznesene, literarne formy ako slangove a hovorove. Co je velka chyba, ked pride na oral a tak podobne
ale keďže viem iba anglicky,zatiaľ tak som hlasovala za angličtinu
a nemina a hlavne maďarčina - hnus
Avsak neznasam prizvuk native speakerov ako su skoti a iri, to je jedna katastrofa. Americania sa celkom daju ale najlepsie z nie od ludi, ktori sa ju ucili avsak vedia ako spravne vyslovovat !
Nemčina sa mi ľúbi, aj keď ju mnohí označujú za "fašácky" a škaredý jazyk. Mne sa páči.
Španielčina je ako cigánsky jazyk, fuj... Francúzština je veľmi ťažká.
Do budúcna plánujem švédštinu a fínštinu. Keď si zoberiem iba názvy produktov v Ikei, tak pekne to vyznie
Takze ty si takto vymakana? No klobuk dole! Z coho si sa ucila? A ake su pocity? Takzy jazyk, lahky ?
A ked chces nejake zaklady...este ked som nemala tu ucebnicu tak som na nete hladala take ake zaklady lenze najcastejsie je tam take ze finstina-anglictina a aj ta ucebnica je po cesky...
žeby som bola nejaká vymakaná sa nedá povedať, už dlho som to nevidela a aj tak som sa nedostala moc ďaleko. Mám knižku Finština (nejen) pro samouky, to je tá, čo ju má odo mňa skopírovanú @lawey. No... gramatika sa vcelku dá pochopiť, hoci by tam mohlo byť viacero cvičení, aby sa mi to lepšie dostalo do hlavy, ale tie slovíčka... s tými mám dakedy dot problém... a ešte už spomínané komplikované ohýbanie slov... v každom prípade, keď budem mať čas(a náladu) tak sa do toho chcem bezpodmienečne znova pustiť...