@kuvincik aj ja som si to myslela, teraz som to teda vyhľadala:
" Smaragd is a related term of emerald.
As nouns the difference between smaragd and emerald is that smaragd is (obsolete) an emerald while emerald is any of various green gemstones, especially a green transparent form of beryl, highly valued as a precious stone."
@wayne veď ano ano, ja len že je super, keď sa niečo v rodine takéto dedí, aj spolužiak môj má také niečo, ale nie prsteň s kameňom ale s iniciálkami a dedí ho vždy najstarší syn a musia sedieť iniciály, takže sa synovia musia volať tak aby to sedelo.. totálne peckové to je, škoda, že u nás doma taká tradícia nie je
@sabnacke ja som nastastie jediny potomok svojich rodicov a zdedil som uz toho viac nez dost, od svojich rodicov chcem uz len ten prsten...potom ma nezaujimaju... inac kebyze ja musim mat tie iste inicialy ako ten kto ten prsten prvy dal vyrobit tak by som mal na dnesne pomery dost divne meno...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
" Smaragd is a related term of emerald.
As nouns the difference between smaragd and emerald is that smaragd is (obsolete) an emerald while emerald is any of various green gemstones, especially a green transparent form of beryl, highly valued as a precious stone."
rubín:
smaragd:
emerald:
opál:
safír:
dobre, až na opál, lebo ten sa mi s spája s niečim pre čo ho proste nemôžem nemať rada
lapis lazuli mi však príde oveľa zaujímavejší.
Počujem síce prvý raz a pred použitím uja gúgla som čakal, že sa mi zobrazí pes vytesaný do kameňa, ale labradorit....
btw. kolkokarátový ?
(klenotnícke karáty, drahokamové, ne zlatnícke
a najtažší - tak asi nejaký supertažký prvok, radiokatívny ´kov´ ( ? ) - "stabilný urán, plutonium
ale kedže mám veľmi rada červenú farbu, tak aj rubín....
@sabnacke nie to nie je mega ale smaragdovy prsten
Čo sa mňa týka, je to ametyst, to aj pre to, že milujem všetko fialové.
A potom rubín.