Mal si dať len druh metalu, nie heavy metalu. Síce všetok metal by bez heavy metalu dnes asi nebol, ale aj tak. Nejak sa mi nehodí spájať všetky druhy s heavy
Ale tak ku ankete - momentálne frontwoman heavy metal A potom metalcore, black metal a death ako vždy. A ešte progressive. A vlastne ja žerem všetko
@Mareksvk Nu-Metal je skratka pre NEW-metal. Heavy metal je po starom synonym pre hard rock a zaroven je to cely heavy metalovy subzaner ktory sa radi pod rock. A ano, samozrejme, nu-metal patri pod heavy metal ...
@Jimmycrow Vsak ty si moc nestudoval historiu? Metal je skratka pre cely heavy-metalovy zaner tak jak je napr nu-metal skratka pre new-metal a podobne. Heavy metal sa to vola pre to, pretoze kedysi sa odstranenim bluesovych prvkov z hard roku vznikol styl nazyvany heavy-metal, ktory sa ciastocne pouzival aj ako synonymum pre hard-rock. Neskor sa z neho odvinuli ostatne druhy- ...-metal.
@frez Nie málo som ju študoval Nebudem sa s tebou hádať - označuj si to ako chceš. Pre mňa je hlavný metal a v tom je zahrnutý aj heavy metal, nu-metal, power, black, death a všetko, čo sa s metalom čo len olizuje Heavy metal beriem ako základ, nie ako niečo, čo sa ešte môže deliť. Toť môj názor a budem rád, keď mi môj vlastný názor nebudeš vyvracať
x-tá anketa o metale a ZASE tu chýba PROGRESSIVE !
okrem toho môžem aj nu-metal
čo fakt nemusím je metal, pri ktorom kopák strieľa kadenciou priemerného samopalu, spevák kvíli ako prasa a poslucháč poslušne metá hlavou, pohŕdajúc všetkými ostatnými žánrami
neviem podla mna by sa metal nemal delit do milonov miliard skupin ake si len ten a ten zmysly...teraz nenarazam na nic ze ako death metal vymysel dajaky onen...proste chcem povedat ze ked to je metal tak maximalne heavy nu alebo take a nie hned tisic "podskupin" atakdalej
@45@Vewe prd o tom vies. Vdaka tym podskupinam sa v tom da orientovat. Ja pocuvam iba black pripadne pagan metal, ale zvysok(death, thrash, power, heavy...) mam uplne u riti.
@Vewe Suhlasim, uz vobec cele odclenenie (nebudem pouzivat original predponu "heavy", ked sa vam to seckym nelubi) metalu od ROCKu je podla mna blbost. Aj vobec clenenie na punk a secko ostatne. Len to rozdeluje celu nasu velku rockovu rodinu. Ale na druhej strane nemoze byt vsetko rovnake.
tak z metalu môžem skoro všetkoaž na black metal... ten mi neni sympatický a okrem metalu ešte hardcore, no a spomeniem aj metalcore, ale ten myslím, že tiež spadá pod metal ako jeho podžáner... zároveň hardcore a metalcore môjmu srdcu blízke štýly...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
65 komentov
Ale tak ku ankete - momentálne frontwoman heavy metal A potom metalcore, black metal a death ako vždy. A ešte progressive. A vlastne ja žerem všetko
@Mareksvk
Aj nu-metal je odnož hevymetálu. Ono bol najskôr ten hevymetál a z neho sa všetky vyvinuli, prípadne sfúzovaly z inými štýlmi.
nie sak ako pise jimmycrow..
heavy metal je jeden z druhov nizsie uvedenych
insiemu nejak nemozem prist na chut nejak
+progressive, folk, atd.... that is all
A čo sa týka tej prvej možnosti, tak nejaké STARÉ hardrockové kapely by sa našli.
okrem toho môžem aj nu-metal
čo fakt nemusím je metal, pri ktorom kopák strieľa kadenciou priemerného samopalu, spevák kvíli ako prasa a poslucháč poslušne metá hlavou, pohŕdajúc všetkými ostatnými žánrami