Aký formát má mať webstránka ? Myslím že či má byť optimalizovaná na 17" monitor, alebo na tie 15".....lebo tiež neviem, koľko ludí ešte používa 15"ky...a všetky ostatné stránky sa už robia na 17".....diky
Existuje JAVA script ktory zisti rozlisenie monitora daneho pouzivatela a potom sa tam da nastavit, ze na ktory typ rozlisenia automaticky presmeruje uzivatela. Vacsinou sa ten script dava na hlavnu stranku index a potom podla potreby presmeruje bud na index1 alebo index2.
Tvojtatko: ale robit 2 designy je zbytocna strata casu. Ako napisal Izdo, minimalne rozlisenie je dnes 1024x768. Nepoznam nikoho, kot by pouzival 800x600 alebo nedajboze 640x480...
Mno ludia ale uwedomte si jedno stranka sa ma robit aj pre tych par percent userow, kazdy chce mat predsa co najwjac nawstewnikow, ne? Aj was by odradila taka stranka ktoru musite furt jak debili posuwat..
A zas moc wsadzat na javascript a zistowat ake ma kto rozlisenie, nie je prawe najlepsie riesenie. A hlawne nie pre paranoikow ktory si myslia ze nejakym clien side scriptom sa da wymazat disk a FireFox s modom NoScript tuto paranoju este wjac umocnuje..
A ked si wsimnete stranky (nie slowenske), tak wacsina je robena bud na celu sirku monitora a meni sa w zawislosti od okna browsera, alebo sa robia na 800x600 kde sirka stranky je wacsinou kolo 740px (treba brat do uwahy posuwnik na prawej strane)
ja som tiez pocul o formate 800*600 aj som nuteny tak stranky navrhovat osobne by som vsak robil 1024*768 pretoze mozem sprepacenim okakat tych nevem kolko percent co maju rozlisenie 800*600. 100% navstevnost nebudes mat nikdy takze sa mozes vyklaslat na tych 15 ci 8 percent. A tiez zalezi na tom aku stranku ces robit.Ked tam bude vela informacii pokope tak sprav jak tu na birdzi.ked budes mat osobnu stranku da sa to sminimalizovat na male okienko. Zistovat sirku monitora cez javascript je podla mna zbytocne porste treba tvorit stranky s urcitym standartom a ludia si zvyknu...teda budu si musiet..
jednoznacne podporovat 800 x 600 a optimalne pre vsetky prehliadace .. co ti ide krasne vo FireFoxe nemusi v Internet Explorery
a tutmak ktory si na rosliseni bude musiet scrolovat do stran tvoju stranku robenu pre 1024 x 768 sa ti na to vysere vacsinou hned na zaciatku bez toho ze by si prezrel tvoju stranku
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
tak sa pozriem na nejake dobre weby a vidim ako to maju robene ony...
v novom BIRDZ mozno uplne zabudneme na 800x600.
Cize ja by som robil pre 1024*768
A zas moc wsadzat na javascript a zistowat ake ma kto rozlisenie, nie je prawe najlepsie riesenie. A hlawne nie pre paranoikow ktory si myslia ze nejakym clien side scriptom sa da wymazat disk a FireFox s modom NoScript tuto paranoju este wjac umocnuje..
A ked si wsimnete stranky (nie slowenske), tak wacsina je robena bud na celu sirku monitora a meni sa w zawislosti od okna browsera, alebo sa robia na 800x600 kde sirka stranky je wacsinou kolo 740px (treba brat do uwahy posuwnik na prawej strane)
a tutmak ktory si na rosliseni bude musiet scrolovat do stran tvoju stranku robenu pre 1024 x 768 sa ti na to vysere vacsinou hned na zaciatku bez toho ze by si prezrel tvoju stranku