Viem že mi napíšete že to tu bolo už plnokrát alebo že záleží na tom že ako je človek rozumovo vyspelý. Ale keď počujete že 14 ročné dievča už nie je panna, tak si pomyslíte o nej nepekné veci, že je to kurva a že je sprostá.
tak na tom po svadbe je zas dosť veľká istota, nemám nič proti tomu, keby som sa tak s partnerom dohodla, tak by sme sa na to dali...ale na to musia súhlasiť obaja...ale neberiem to nejako prísne, stačí, že to bude ten s ktorým chcem stráviť zbytok svojho života...ved sa zoberieme...ale samozrejme som proti tomu,aby sa s tým začínalo príliš skoro vo vzťahu, ked sa ešte ani nepoznajú, ako to v praxi býva alebo v mladom veku
@mirka7 tak, jasne, ze to zalezi od vyspelosti a halvne zodpovednom konani jedinca (niekto je vyspely a zodpovedny uz v 16, niekto nie je ani v 25ke .....ale ak teda chces pocut cislo (tak nei andarmo sa uvadza ta hranica dospelosti)...takze 18+
@mariquittka aka istota? Co zabrani podat jednej strane ziadost o rozvod? Absolutne nic. Samozrejme je rozumne mat sex len ak su obidve strany ochotne niest nasledky, ale vieme, ze ludia sa nespravaju rozumne...
@2 slovenské páry sú po finančnej stránke schopné úplne sa postarať o dieťa možno okolo tridsiatky.
A samotný fakt, že niekto má funkčné pohlavné orgány schopné plodenia potomstva neznamená, že ich bude využívať na rozmnožovanie a všetko, čo s nimi podnikne, bude k rozmnožovaniu viesť.
Máme aj funkčné kostrové svalstvo schopné zlomenín a ochrnutia, ale keď robíme niečo, pri čom nám takýto NECHCENÝ stav hrozí, podnikáme bezpečnostné opatrenia, že.
Vtipne, ze tuto temu zalozilo 14r dievca, teda, ak mas tych 14r ....ked ide o chraneny sex, tak to moze byt aj tych 14 a ked nie, tak prelom 17 a hlavne byt pripraveny na okolnosti.
Co sa tyka bezpecnosti o tej viem dost. Ako automatizer musim. A jedna vec je ochrana pred vznikom chyb. To je nizka uroven bezpecnosti. Potom je vyssia a ta hovori o tom co bude ak chyba/porucha/havaria/neziaduci stav nastane co potom. Uspokojit sa s ochranou bez toho aby som uvazoval co bude ak zlyha je nedostatocne a nezodpovedne.
A ešte je treba brať to, či tá 14-15 ročná osoba mala prvý sex s niekym, koho ľúbi (ak je na to psychicky vyspelá) alebo má každý víkend v sebe, minimálne jeden, iný penis. Na tie existuje jeden názov:
No a samozrejme aj chalani čo to robia sú kokoti, o tom potom...
@38 , @39 ... a áno ... ak by sa ku mne dostalo, že akási 14 ročná nie je panna, tak by som si o nej niečo automaticky pomyslela, ale to len z princípu, že to rieši XY ľudí ...
Si panna/panic? To už kde sme ... za chvíľku to budeme riešiť skôr ako meno (ak sa to tak samozrejme občas už nedeje). Podľa mňa je to určite o vyspelosti ... A ak sa 14 ročná bude zverovať, kde príde, tak nejak veľmi vyspelá nebude ...
A hej ... idem z toho robiť TABU ...
ČO si myslíte?
ČO by ste urobili?
ČO vidíte?
S ktorým sa vyspať?
Kedy sa s kým prespať?
Koľko bokoviek môžem mať pri "láske môjho života, s ktorým sme spolu už týždeň ... "
PSYCHO ....
Už predpokladám, že ľudia ani nemyslia len si vypočujú iné názory a spoja si to do nejakej kaše ...
ked sa jedna o ludske zaluby, obliekanie alebo cokolvek, co ma clovek rad a nekoresponduje to s jeho vekom, tak kazdy povie, ze vek je len nepodstatne cislo. a ked sa jedna o sex, zrazu to cislo podstatne je?
na sex neexistuje spravny vek, iba spravny cas. ked sa maju dvaja radi, chodia spolu uz nejaky ten rok, maju vyriesenu antikoncepciu.. tak vtedy nad tym mozno zacat uvazovat. ale konkretny vek si netrufam odhadnut, lebo kazdeho psychika dospieva inak, niekto potrebuje viac casu, iny je pripraveny aj skor a udavanim idealneho veku su ludia vystavovani zbytocnemu tlaku okolia.
@james144 Do toho ma hovno. Ja len reagujem na tvoj výrok, že ľudia by mali mať sex, až keď sú schopní postarať sa o prípadného potomka, takže či už akože v tvojom prípade k tomu zlomu došlo vo veku 24 rokov...
vhodny vek je po prvych kramoch+ked uz babe moc prsia nerastu+ked ma zabezpecenu ochranu+ked je oholena+ked ma na to bezpecne miesto+ked ju chce (pretiahnut) niekto, kto ju hrozne pritahuje a najradsej by ho sama pretiahla. hocikedy inokedy je to nevhodne.
Taký, aby si už nebola pod zákonom... 14ročné dievčatá pod ním ešte pokiaľ viem, sú...
Osobne si myslím, že reálne taký vek nejestvuje, ak je 14ročné dievča vyspelé, možno je na to pripravenejšie, ako niektoré, čo už sú plnoleté... Ale myslím si, že vyspelá 14tka je tak jedna z 1000 (No offense. To je čaro toho veku, krásna rebélia a šialenstvo hormónov)
Osobne si nemyslím, že panenstvo je niečo, čo si treba šetriť, alebo tak... ale myslím si, že sex by si mala mať s niekým vtedy, keď budeš schopná znášať jeho následky Alebo sa s nimi aspoň zodpovedne vyrovnať
@sheily Jak si došla k tridsiatke? Postarať sa o potomka nemá nič spoločné s vekom. Vyžaduje si to zázemie, vyspelosť a schopnosti. Vylučuje to všetky situácia typu na diskotéke ma zbúchal analfabet, ušiel a rodičia ma vyhodili z domu. Ak obaja vedia že majú milujúcich rodičov ktorí by im pomohli a sú ochotní pripustiť že sa vzdajú niektorých svojich snov(napríklad štúdium na VŠ), vedia že sa jeden na druhého môžu spoľahnúť. Nevidím problém v tom aby mali sex aj skôr.
@seduction Tak reaguj k veci, lebo toto je od veci.
@mirka7 myslim ze minimalne 18 ... aj to sa mi zda este take vselijake ... o 15,16 rocnych dievcatach co to uz maju za sebou si myslim svoje, o to viac si svoje myslim o tych 21,22 rocnych uchylakoch co do nich zasuvaju svoje nadrzane kkty ...
@james144 sorry kamo ale potom mame rozdielne chapanie pojmu zazemie, lebo clovek, ktory povazuje zd zazemie pre dieta asi to ze ,,sak rodicia pomozu,, tak to nie je bohvie co.. myslela som si, ze pod pojmom zazemie skorr povazujes take normalne veci ako trvala praca, byt, a podobne, preto ta 30ka. Nuz ale tvoj nazor, tvoja vec
14 ročné vyzreté dievča? Naozaj? Nejaký prírodný úkaz, nie? V dnešnej dobe také niečo už sotva nájdeš... Ja by som povedala že 16-17+, aj kvôli fyzickému, ale aj psychickému vývinu...aj keď niektorým by som to odporúčala ešte neskôr
@sheily trvalu pracu a byt mozes mat aj skor, ked zamakas.....mna by drblo, kebyze mam toto mat az v 30tke...ako sorry.....
a skor suhlasim sjamesom.....ono mozno ani nie tak zazemie, ale clovek,kt. zacne sexovat by mal vzdy ratat s moznostou otehotnenia (vzdy!)....a preto ma ybt na to pripraveny a zachovat sa zodpovedne.....ak toto dokaze, nech si sexuje od kedy chce....
@sorciera ja predsa netvrdim, ze si tak predstavujem svoj zivot, skor som narazala na ten termin ,,zazemie,, kedze trend dnesnej doby - najprv praca praca praca a az s milionmi na konte mat dieta - to vacsina ludi povazuje za zazemie pre potomok a to v 20ke tazko dosiahnut, tak mi to len neslo do hlavy ako to dotycny mysli a ano to je pravda, ratat s tym urcite treba
a keď počujem to čo si napísala o 14 r. tak si pomyslím, že asi sa o tom doma ešte otvorene nerozprávali napr. ...
Súhlasím s tým, že ak človek počká s tým do manželstva tak si toho druhého dokáže viac vážiť v tejto oblasti, a tiež sám seba. A potom sa "daruješ" tomu druhému z lásky ako jeho prvá.
ja som mala prvy sex v 16 a nemyslim si ze to bolo skoro, zalezi od cloveka ako to on sam berie a ako je na tom inteligentne, niekto nemusi byt pripraveny na sex ani v 50tke..
a dalej nechapem co splietate s tym ze ked si budem ista ze s nim budem do konca zivota lol, ja s mojim prvym uz davno nie som ale nikdy to nebudem lutovat, pretoze vtedy som to tak citila a bolo mi prijemne a nebolo to len tak z nerozvaznosti..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
99 komentov
tak na tom po svadbe je zas dosť veľká istota, nemám nič proti tomu, keby som sa tak s partnerom dohodla, tak by sme sa na to dali...ale na to musia súhlasiť obaja...ale neberiem to nejako prísne, stačí, že to bude ten s ktorým chcem stráviť zbytok svojho života...ved sa zoberieme...ale samozrejme som proti tomu,aby sa s tým začínalo príliš skoro vo vzťahu, ked sa ešte ani nepoznajú, ako to v praxi býva alebo v mladom veku
a ešte to musia byť ľudia, ktorí by nezačali panikáriť, keby došlo k tehotenstvu a v pohode by to prijali
A samotný fakt, že niekto má funkčné pohlavné orgány schopné plodenia potomstva neznamená, že ich bude využívať na rozmnožovanie a všetko, čo s nimi podnikne, bude k rozmnožovaniu viesť.
Máme aj funkčné kostrové svalstvo schopné zlomenín a ochrnutia, ale keď robíme niečo, pri čom nám takýto NECHCENÝ stav hrozí, podnikáme bezpečnostné opatrenia, že.
lebo sa stane, že chalan vás opustí, rodičia vyženú z domu a budeš sama na ulici s deckom, poznám taký prípad osobne....
Co sa tyka bezpecnosti o tej viem dost. Ako automatizer musim. A jedna vec je ochrana pred vznikom chyb. To je nizka uroven bezpecnosti. Potom je vyssia a ta hovori o tom co bude ak chyba/porucha/havaria/neziaduci stav nastane co potom. Uspokojit sa s ochranou bez toho aby som uvazoval co bude ak zlyha je nedostatocne a nezodpovedne.
No a samozrejme aj chalani čo to robia sú kokoti, o tom potom...
ja som panna ešte
Si panna/panic? To už kde sme ... za chvíľku to budeme riešiť skôr ako meno (ak sa to tak samozrejme občas už nedeje). Podľa mňa je to určite o vyspelosti ... A ak sa 14 ročná bude zverovať, kde príde, tak nejak veľmi vyspelá nebude ...
A hej ... idem z toho robiť TABU ...
ČO si myslíte?
ČO by ste urobili?
ČO vidíte?
S ktorým sa vyspať?
Kedy sa s kým prespať?
Koľko bokoviek môžem mať pri "láske môjho života, s ktorým sme spolu už týždeň ... "
PSYCHO ....
Už predpokladám, že ľudia ani nemyslia len si vypočujú iné názory a spoja si to do nejakej kaše ...
na sex neexistuje spravny vek, iba spravny cas. ked sa maju dvaja radi, chodia spolu uz nejaky ten rok, maju vyriesenu antikoncepciu.. tak vtedy nad tym mozno zacat uvazovat. ale konkretny vek si netrufam odhadnut, lebo kazdeho psychika dospieva inak, niekto potrebuje viac casu, iny je pripraveny aj skor a udavanim idealneho veku su ludia vystavovani zbytocnemu tlaku okolia.
Jak sa kto cíti
ale keď to už musí byť, 14 mi pripadá dosť málo, keď tak aspoň od 15, ja som mala mesiac pred 17, ale tak to som ja, každý ma iný život, iné vzťahy..
@james144 tak že ty budeš čakať so sexom tak do tridsiatky?
Ale podľa mňa vtedy, keď sa obaja už lepšie spoznajú a tak, nie hneď skočiť s niekým do postele.
Osobne myslím, že je to dosť individuálne, ale ak by som to spriemerovala, tak asi 16-17.
Osobne si myslím, že reálne taký vek nejestvuje, ak je 14ročné dievča vyspelé, možno je na to pripravenejšie, ako niektoré, čo už sú plnoleté... Ale myslím si, že vyspelá 14tka je tak jedna z 1000 (No offense. To je čaro toho veku, krásna rebélia a šialenstvo hormónov)
Osobne si nemyslím, že panenstvo je niečo, čo si treba šetriť, alebo tak... ale myslím si, že sex by si mala mať s niekým vtedy, keď budeš schopná znášať jeho následky Alebo sa s nimi aspoň zodpovedne vyrovnať
@seduction Tak reaguj k veci, lebo toto je od veci.
a skor suhlasim sjamesom.....ono mozno ani nie tak zazemie, ale clovek,kt. zacne sexovat by mal vzdy ratat s moznostou otehotnenia (vzdy!)....a preto ma ybt na to pripraveny a zachovat sa zodpovedne.....ak toto dokaze, nech si sexuje od kedy chce....
a keď počujem to čo si napísala o 14 r. tak si pomyslím, že asi sa o tom doma ešte otvorene nerozprávali napr. ...
Súhlasím s tým, že ak človek počká s tým do manželstva tak si toho druhého dokáže viac vážiť v tejto oblasti, a tiež sám seba. A potom sa "daruješ" tomu druhému z lásky ako jeho prvá.
tu máš link na článok k téme:
» www.coskolaneuci.sk/skola/index.php...
» www.coskolaneuci.sk
a dalej nechapem co splietate s tym ze ked si budem ista ze s nim budem do konca zivota lol, ja s mojim prvym uz davno nie som ale nikdy to nebudem lutovat, pretoze vtedy som to tak citila a bolo mi prijemne a nebolo to len tak z nerozvaznosti..
no,súhlasím @77 ,@45
a pritakávam 16,17,18 +