Prosím Vás ako ten prístroj v autobuse/električke vie, kedy má zahlásiť zastávku ?? ... rozmýšľala som a napadlo ma že je to spravené na čas , lenže keď si tuto teoriu prenesiete do reálu tak Vás napadne že autobus môže napr. zastať v zápche , alebo sa
zle si pozerala, vodič naozaj niečo mačká stlačí čudlík, že je na zastávke (odblokuje dvere, zahlási sa aktuálna zastávka), stlačí čudlík že "beeeeep", zatvorí dvere a vtedy to automaticky zahlási "nasleduje zastávka..." a ak sa nepodarí dvere zatvoriť na prvýkrát (noha vo dverách, ruka vo dverách, hlava vo dverách,...) tak si tú hlášku vypočuješ aj trikrát.
no neviem mne sa také ešte nestalo ... stále ked mam priležitosť čumim na vodiča a nevšimla som si žeby dačo stlačal.... ale stalo sa že ten system zamrzol abo čo a hlasilo zastavky za sebou vkuse
@helliumka tak to fičí v električkách, autobusy možno majú iný systém, ale o moc sa líšiť nebude, silno pochybujem, že by mali GPS. nejaký čudlík tam bude
Inak ale ja raz ked som išla v autobuse, a nejako sa poakzil a stál tak ako sa tam niekedy ukazuje iba názov zastávky tak sme stáli na zastávke dajme tomu XXX a písalo tam XXXX akože dalšiu od nej tak neviem
Kazde vozidlo ma pocitac s hlasicom. Parameter ohlasovania zastavok je volitelny. Ubehnuta vzdialenost, cas, otvaranie a zatvaranie dveri . . . Trasy sa musia najprv zmapovat a ulozit, potom sa potrbna trasa prebera do vozidla. Vodic do toho zasahuje len minimalne, napr. aj prave vtedy ak potrebuje vyvolat oneskorenie sledu hlaseni.
tiez som to v ke sledoval a vodic tam mal maly dotykovy displej s nazvom zastavok, ale nijako do toho nezasahoval, iba raz, ked prepinal nazvy...najskor to bude na zaklade tych casovych parametrov
ja som uz aj rozmyslal nad tym, ze to bude na zaklade otoceni kolies.., niekde na prevodovke je nejake zariadenie, ktore po urcitom prejdeni km/m vyhodnoti aka zastavka nasleduje ..prtze som uz vela krat stal pri kabinke a nikdy nic nestlacal a stale bolo pocut nasledujuca zastavka je/nazov zastavky ale podla mna je to jedna z veci, na jadro ktorej nikdy neprideme, podobne ako bermudsky trojuholnik
aj minule sa to pokazilo, sla som do optimy a hlasilo zastavu z tahanoviec (opacny smer)... ale aj ja som si vsimla, že ked bus meska, hlasi zvycajne dobre zastavky
Vidím že vám to tu nieje jasné tak trošku vás uvediem do obrazu. Tá "teta" čo tam stále kráka .. je v tom prístroji, v tej krabičke zavretá a podľa výmoľov na ceste a zákrut vie presne kedy ma začať rozprávať ..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
modré tlačídlo "hlásenie zastávok"
1. miesto najvtipnejšej odpovede = GPS
2. podľa otáčania kolies
3. podla toho kolko krat otvori dvere