Keď budeš mať človeka, ktorý je pre teba všetko, tak pochopíš čo je to Milovať (len nie každému sa to podarí).. Lúbiť môžeš rôzne...rodičov, svoje domáce zvieratko, súrodencov, kamarátov....vo vzťahu je lúbiť menej ako milovať, to je jasné
tak jak medzi slovami kakat a srat...niekto povie ze to je jedno, niekto radsej kaka ako sere ale kazdy by bol radsej okakany ako osrany keby to uz bolo nutne
@sandy114 som rad, ze si pamatas affection je dost pouzivany vyraz.. aj ked teda si napisala iba love, co je laska a nie sloveso ( to love ) takze v podstate su to synonyma.. neviem ci to takto "delia" ako my
ľúbim svoje kamarátky, ľúbim svojho suseda, čo mi nosí koláče, ľúbim svojho kocúra, ľúbim fialky a chleba vo vajíčku... ale milujem len dvoch ľudí na svete. ľúbiť môžeš hocičo a hocikoho, ale milovať je niečo omnoho viac.
žiaden rozdiel v tom nie je. iba slovenčina má na jeden cit dve rôzne slová. v iných jazykoch to máš za jedno. tak načo zbytočne hľadať rozdiely tam, kde nie sú...
morfologicky absolutne ziadny. niektori ludia v tom rozdiel vidia, no pre mna je to jedno a to iste slovo. samozrejme zalezi na tom kedy, v akej situacii a v akom zmysle sa pouzije.
moj nazor je taky ze Lubit mozes aj psa..ale milovat len jedneho cloveka kiez-to moj priatel ..je taky ze to ma naopak praveze..a u nho je slovicko LUBIT nieco viac ako milovat..i ked neviem preco..lebo podla mna to je svihnute..
3ti bod potvrdzuje, ze ide iba o hovorovo pouzivane spojenie lasky a veci ( bohuzial ten slovnik je dost nanic, nemohol som zgooglit nic normalnejsie )
@junkychess lolec teba tu len tak nahodou stretnem s tymto nickom ? ty chodis s danom z DQ, ze ?
@tikalok ze laska ( akt lubenia ) predmetu, je docela nespisovny resp vec sa lubit neda ( lubim halusky je proste kktina ).. bohuzial najst funkcny online slovnik bolo ovela tazsie ako som si myslel, alebo je chyba medzi klavesnicou a stolickou, neviem..
@n0win0u no, s tým, že veci sa väčšinou neľúbia, s tým súhlasím, ale hento spojenie mi nejako nebolo jasné
inak, "ľúbim halušky" môžem brať buď ako hovorové použitie slova ľúbiť (akože veľmi mi chutia a rád ich jem) alebo asi nie celkom správne použitie významu slova ľúbiť ako " pociťovať k niekomu (neerotickú) lásku, sympatie, milovať, mať rád, op. nenávidieť: ľ. deti, vlasť" - ak si správny haluškofil, ak môžeš oficiálne ľúbiť vlasť, možno by si mohol aj halušky
Niekto to zoraduje podla toho aku to ma pre neho vahu, niekto nie. Ked ti chalan povie, ze ta lubi tak je zbytocne stresovat, ze ti nepovedal ze ta miluje. Vela ludi to berie rovnako.
@profesor zalezi ako to citi on, nie ako mysli. ako povedal @brandoo milovat je silnejsi pocit ako lubit neco viac nahlbsi pocit co existuje ked je to uprimne
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
60 komentov
@sandy114 v skutocnosti tych pojmov je viacej napriklad affection
Aj keď milovať môžeš podľa mňa aj rodinu. Aj keď rozhodne iným spôsobom ...
prípadne @21 @malalu .
@sandy114 som rad, ze si rada !
(ale zas, aj morfologické rysy majú podobné, ak nie rovnaké, nechce sa mi nad tým teraz uvažovať)
@schizoofrenik ♥
3ti bod potvrdzuje, ze ide iba o hovorovo pouzivane spojenie lasky a veci ( bohuzial ten slovnik je dost nanic, nemohol som zgooglit nic normalnejsie )
@junkychess lolec teba tu len tak nahodou stretnem s tymto nickom ? ty chodis s danom z DQ, ze ?
inak, "ľúbim halušky" môžem brať buď ako hovorové použitie slova ľúbiť (akože veľmi mi chutia a rád ich jem) alebo asi nie celkom správne použitie významu slova ľúbiť ako " pociťovať k niekomu (neerotickú) lásku, sympatie, milovať, mať rád, op. nenávidieť: ľ. deti, vlasť" - ak si správny haluškofil, ak môžeš oficiálne ľúbiť vlasť, možno by si mohol aj halušky
...konec