Aký je rozdiel medzi UNESCOm a Svetovým dedičstvom UNESCO?
Nie je mi celkom jasné, aký je v tom rozdiel. O Levoči sa píše, že bola zapísaná v roku 2009, ale niekde, že je od roku 1993 so Spišským hradom. Vďaka za odpoveď
unesco je spoločnosť a dedičstvo sú konkrétne zložky... a zasa never všetkému na internete...
a mi tak napadlo, nemôže to byť že v tom 93 tam patrili dajme tomu len nejaké oltáre a až potom v 2009 celé mesto?
alebo je možné že si tú Levoču zaradenú v 1993 pomýlila unescom za Národné Kultúrne Pamiatky, alebo mestké pamiatkové rezervácie (alebo kerého frasa sa to nazýva... áno maturujem z toho tých pamiatok je 72 a rezervácií, čiže miest a tych je 18...a v každom z tychto delení levoča je
ale v unesco čo som si ja vyguglila, tak vo väčšine zdrojov (vo všetkych čo som nahodne otvorila asi 3 stránky) je 2009...
ja neviem rozdiel aj keď by som mala vedieť aleee keď sme o dačom v škole rozprávali alebo ked sme chodili na kadejake p... exkurzie tak nam rozpravali ze napr ,,spisky hrad bol zapisany na zoznam prirodneho a svetoveho dedicstva UNESCO vidím v tom rozdiel len taky, ze jedno je vseobecne UNESCO a durhe prirodne svetove UNESCO inak unesco ak unesco
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
6 komentov
a mi tak napadlo, nemôže to byť že v tom 93 tam patrili dajme tomu len nejaké oltáre a až potom v 2009 celé mesto?
alebo je možné že si tú Levoču zaradenú v 1993 pomýlila unescom za Národné Kultúrne Pamiatky, alebo mestké pamiatkové rezervácie (alebo kerého frasa sa to nazýva... áno maturujem z toho tých pamiatok je 72 a rezervácií, čiže miest a tych je 18...a v každom z tychto delení levoča je
ale v unesco čo som si ja vyguglila, tak vo väčšine zdrojov (vo všetkych čo som nahodne otvorila asi 3 stránky) je 2009...
keby existovali sprostosti ako "svetové dedičstvo" v čase vzniku tých stavieb, tak by tie stavby nikdy nevznikli.
(to bolo vysvetlenie - trapas)