Myslíte si že sa Váš sociálny život zlepšil alebo zhoršil (nesúvisiac len s pandémiou, ale ešte aj dobou pred ňou) ? Spoznali ste nejakých nových ľudí ? Ne/robí Vám problém komunikovať s ľudmi mimo Vašich starších známych ? Alea iacta est .
V mojom prípade prišlo k zhoršeniu, už dlho som nespoznal nikoho nového ak nešlo o formálne priateľstvá skrz školu,
nedokážem komunikovať s ľudmi, nenachádzam spoločné témy snáď s nikým a keď nemusím tak neprehovorím. Ako to máte vy ?
Asi taký istý ako predtým +-. Keď treba pokecám, ale nestratávam sa s nikým len tak alebo že by som si vstúpil do svedomia a viac sa už chcel socializovať. Stretávam sa raz do roka s kamarátmi z ďaleka a keď sa chce baba stretnúť, tak sa s ňou stretnem, ale to je si tak všetko.
Zlepšil, lepšie viem napríklad komunikovať v kolektíve a v poslednej práci som si celkom zvykla na small talk a aj na komunikáciu z nie až tak sympatickými ľuďmi trochu som mala problém po lockdowne stretávať sa s ľuďmi mimo bubliny ale už je to lepšie
presunul sa dosť na intrernet, videohovory a takto, to je pravda. Ale napriek tomu som spoznala nových ľudí (jednak minulé leto, keď boli uvolnené opatrenia to rátam na desiatky) a jednak naozaj sme sa teraz spoznali viac ľudia zo školy, podľa mňa toľkí by sme sa nepoznali, keby korona neprišla, lebo to bol už úplný need. Takže vzťahy sa normálne posúvali, rástli a získavala som nové, ale bolo top osunuté do online prostredia (aj keď sme si väčšinou nepísali ale hovorili a tak)
a teraz neviem ešte stále si predstaviť, ako budeme fungovať naživo, lebo nás ešte korona nepustila von až tak
mne sa sociálny život celkom darí. hlavne vzhľadom na to, že som sa presťahovala do novej krajiny (len po dvoch rokoch toho, čo som sa presťahovala do iného mesta) počas pandémie, si myslím, že som si vytvorila celkom dobré kamarátstva a fungujem
Par ludi co som pravidelne stretaval som uz dlhsie nevidel Z online komunikacie som uz taky otraveny, vacsina casu s gf alebo proste idem niekde sam, ked bude prilezitost rad spoznam novych ludi
mal so "rušný" život aj cez tie pojebané lockawny...preto som zdrhol do divočiny na chatu...ale zas chodím do krčmy do vedľajšej dediny a tam je rušno, ako na trhu...obchod, doktor, záhrada, les....stereotyp náš každodenný...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
nedokážem komunikovať s ľudmi, nenachádzam spoločné témy snáď s nikým a keď nemusím tak neprehovorím. Ako to máte vy ?
a teraz neviem ešte stále si predstaviť, ako budeme fungovať naživo, lebo nás ešte korona nepustila von až tak
ono je to ale dane tym, ze mam vyhybavu poruchu osobnosti takze syke, musim sa naucit rozpravat s ludmi a neprepadat uzkosti
mimo toho ale mam dost velky okruh znamych aj kamaratov co sa nazbieral rokmi