počuj takto by som ti poradil... ak chceš mať nejaké dočinenie s tvorbou hier/aplikácií alebo tak a vážne ťa to zaujíma a si ochotný kvôli tomu stratiť (stratiť ako stratiť, niektorí by vedeli o čom hovorím) veľa voľného času , mal by si sa zamerať na jednu z dvoch vecí :
1)ak vieš pekne kresliť mal by si sa v tom zdokonaľovať a robiť grafika , postupne začínať s jednoduchou grafikou a potom prechádzať na 3D objekty (ver mi kým by si toto zvládol tak ti ubehnú asi aj také 4 roky života a stále by si bol amatér) alebo
2)sa zameriaš cestou programovania hier , najprv by som sa učil v jednoduchých jazykoch spoznávať kód ako je delphi a pascal (1-2 roky) a potom prejsť na objektovo orientované programovanie ... ver tomu že kým by si len pochopil čo je to objektovo orientované programovanie by prešlo možno.. pol roka ... potom by si mohol začať uvažovať nad nejakou tou amatérskou hrou.. možno samozrejme za predpokladu že ti ide matika a logika..
snáď som sa vyjadril celkom zreteľne a každopádne nechcel by som aby ťa môj príspevok nejak pohoršil len som ti chcel priblížiť situáciu...
a ak tvoj birdz vek neklame (čo vo väčšine prípadov áno, ale nevadí) tak by si mal začať s baltíkom inak nemysli si že sa naučíš 5 príkazov a spravíš s tým dieru do sveta.. musíš tomu venovať strašne veľa času..
Ty chceš robiť hry? V tvojom veku som experimentoval s powerpointom akurát tak, keď som objavil funkciu "klik na tlačítko = iný snímok". Robenie hier nie je jednoduchá záležitosť, ak sa nechceš učiť programovacie jazyky, natiahni si FPS Creator, ale ten nie je zadarmo. Ten je celkom jednoduchý, a hádam ťa to aspoň nejak poteší a budeš mať pocit že si spravil hru.
@13 tak mne napríklad dlho dlho trvalo kým som pochopil že programovanie nie je o tom ako písať príkazy , ale o tom ako ich správne používať (ale to môže byť aj podmienené vekom že jo..) a teraz vyhrávam olympiády.. (chýbajú mi tu troll face smajlíky)
@daddy ak su olympiady take ako asi pred 5-6 rokmi, tak sa nemas cim chvalit a jj... ked som bol mladsi, tak game maker uplne stacil na to aby som sa v triede pochvalil
Stiahni si Warcraft 3 a crackni si map editor. nie je to len hlúpučké umiestňovanie blokov pozadia a figúrok na mapku. Máš tam aj podmienky, triggre a pod. nauč sa to používať a uvidíš čo to obnáša v najakratšom čase.
Mám 16. Asi v 10-11 som začal s takým rýpaním do pascalu. Mám 16 a všetko čo som doteraz spravil boli stovky rôznych úloh a cvičení na programovanie a jeden primitívny biliard s prijebanou fyzikou. Chlape to je 5 rokov a stále viem pomaly holý kokot. Chce to veľmo veľa matiky geometrie a stereometrie a neviem čoho všetkého ešte... Čiže mal by si začať
@miro016 len by som jemne podotkol že v tej dobe to asi bola matematická olympiáda kategória P (programovanie) , teraz to už nie je len o matike a OI (olymp v informatike) sa delí na 2 kategórie , dosť sa toho zmenilo , takže nie , už to nie je také ako kedysi
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
otvor si skicar a chod si kreslit
1)ak vieš pekne kresliť mal by si sa v tom zdokonaľovať a robiť grafika , postupne začínať s jednoduchou grafikou a potom prechádzať na 3D objekty (ver mi kým by si toto zvládol tak ti ubehnú asi aj také 4 roky života a stále by si bol amatér) alebo
2)sa zameriaš cestou programovania hier , najprv by som sa učil v jednoduchých jazykoch spoznávať kód ako je delphi a pascal (1-2 roky) a potom prejsť na objektovo orientované programovanie ... ver tomu že kým by si len pochopil čo je to objektovo orientované programovanie by prešlo možno.. pol roka ... potom by si mohol začať uvažovať nad nejakou tou amatérskou hrou.. možno samozrejme za predpokladu že ti ide matika a logika..
snáď som sa vyjadril celkom zreteľne a každopádne nechcel by som aby ťa môj príspevok nejak pohoršil len som ti chcel priblížiť situáciu...
a ak tvoj birdz vek neklame (čo vo väčšine prípadov áno, ale nevadí) tak by si mal začať s baltíkom inak nemysli si že sa naučíš 5 príkazov a spravíš s tým dieru do sveta.. musíš tomu venovať strašne veľa času..
kebyze mam nejaky syndrom a tyzden mi trva naucit sa otvarat jogurt tak mozno vtedy
vela ludi vdaka tomuto preslo programkom a na konci budes mat kraasneho sokobana
» www.microsoft.com/visualstudio/en...
a čo to obnáša ?
Mám 16. Asi v 10-11 som začal s takým rýpaním do pascalu. Mám 16 a všetko čo som doteraz spravil boli stovky rôznych úloh a cvičení na programovanie a jeden primitívny biliard s prijebanou fyzikou. Chlape to je 5 rokov a stále viem pomaly holý kokot. Chce to veľmo veľa matiky geometrie a stereometrie a neviem čoho všetkého ešte... Čiže mal by si začať