zatiaľ mám takú skúsenosť, že sa na kare vždy trochu uvoľnila napätá atmosféra, pospomínalo na zosnulého a bližšie sa spoznali vzdialení rodinní príslušníci, nevidím na tom vôbec nič zlé
@12 aj ja mám takú skúsenosť.. a je to lepšie aj pre nás, keď mi zomrela babka, pohreb a celé to bolo niečo strašné takže kar to trochu uľahčil aj pre nás
@flysser a co preboha, kazdy dostal aperitiv, vypila som svoj, vypila som mame ked sa nepozerala a to mi do nalady stacilo.. zas nejako som tam negrcala z toho O_______o
oslavovať smrť? to mi príde také hlúpe... aj tak už v dnešnej dobe na ten kar ide málokto... a tých zďaleka sa dá pozvať aj domov, na ten obložený chlebík
ale veď to nie je oslava smrti preboha, ale čas kedy si rodina spoločne v dobrom zaspomína na zosnulého.. ja napríklad chcem aby po mojej smrti bol iba kar telo nech dajú na nejaké lekárske/vedecké účely, prípadne naporcírovať, zmraziť a poslať kanibalom nechcem mať nikde hrob, trápny krížik oblepený umelými kvetinkami, urnu s popolom ani nič, k čomu by sa mohli ľudia utiekať s myšlienkami, že tam "som" aj keď nie som
mne to príde také blbé voči človeku,ktorý stratil najbližšieho, je mu úplne na hovno a ešte musí sedieť na nejakej blbej "oslave" a pozerať na ksichty všetkých tých ľudí ako tlačia do seba knedlíky a pijú vodku a smejú sa, aj keby bol možno najradšej sám
keby mi umrel niekto blizky, velmi blizky neviem ci by som dokazal hned nieco jest, inak vseobecne kar vidim ako velmi dobru sucast...na tom poslednom som sa najedol skvelo a to som bol na pohrebe osoby, ktoru som v zivote nevidel nepocul (moja babka)
najcudnejsie na kare mi pride to, ze ho zvycajne pripravuje ta najviac zasiahnuta osoba... clovek pride o niekoho velmi blizkeho a zrazu ma milion povinnosti okolo pohrebu a este aj riesit co kto bude jest, kde bude sediet etc... neviem.nepaci sa mi ta predstava....
ale "pacil" sa mi kar, ktory bol v P.S. I love you
je jedna časť South Parku, kde ľudí na nejakej slávnosti zasype sneh... a oni do polnoci keď ich oslobodia zjedia dvoch, aby náhodou nezomreli od hladu
ani na pohrebe myslím že nezomrie...
jasné že pohreb je záležitosť, ktorá z človekom poriadne zatrasie a môže mu prísť zle... či už preto, že predtým nejedol, alebo opačne... ale myslím, že by sa mal na to každý pripraviť... ak má problémy a potom odpaduje, tak by radšej nemal ísť
zahrabať či spáliť a potom to zajesť a uzavrieť kapitolu je podľa mňa neúctivé... ja som proti tomu
bohuzial som dnes toto absolvovala a druha moznost je fajn, kedze som videla, ze niektori precestovali kvoli tomu niekolko hodin a zaroven ked zomrie niekto blizky, je to take ... posledne dni u nas doma do varenia a vlastne ani do jedenia nikomu moc nebolo, takto clovek aspon nieco zje a tak no. urcite to nevnimam tak, ze sa ideme nazrat alebo ze oslavujeme niekoho smrt
Ja som inak vnímala kar inak, keď som tam bola z rodiny, ktorá vybavovala pohreb a podobne, ako keď som tam bola tak inak. A každý bol vlastne iný. Na tom prvom som bola stále tak trochu mimo a ten kar som ani moc nevnímala, celkom dobre mi padlo, že som sa konečne najedla, pretože som na to predtým nemyslela, tak ako píše @majusssska. Bolo to len také krátke posedenie s rodinou, nikto sa hlasno nesmial, nikto sa neopíjal, bolo to dôstojné. A druhý bol taký, že ľudia sa tam smiali, boli hluční a to mi prišlo trochu nevhodné. Hlavne ich tam bolo veľa, bolo to v dedinskom kultúraku, bolo to také menej komorné. Vtedy mi aj rodina tej zomrelej hovorila, že sa im nepáčilo, že sa tam tí ľudia vlastne zabávajú.
keď som bol menší, asi tak 10 rokov, tak som nevedel čo je to kar, a išiel som s bratrancom von zavolať jedného známeho na kar, tak som sa spýtal toho bratranca, kt. je odo mňa starší, že prečo ideme toho známeho volať na tú oslavu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
45 komentov
ak je na konci jedlo 8).
ako mala som sa tam aj opila, hned mi bolo lepsie po tom hroznom, deprimujucom pohrebe
O________________________o
ale veď to nie je oslava smrti preboha, ale čas kedy si rodina spoločne v dobrom zaspomína na zosnulého.. ja napríklad chcem aby po mojej smrti bol iba kar telo nech dajú na nejaké lekárske/vedecké účely, prípadne naporcírovať, zmraziť a poslať kanibalom nechcem mať nikde hrob, trápny krížik oblepený umelými kvetinkami, urnu s popolom ani nič, k čomu by sa mohli ľudia utiekať s myšlienkami, že tam "som" aj keď nie som
ale "pacil" sa mi kar, ktory bol v P.S. I love you
ani na pohrebe myslím že nezomrie...
jasné že pohreb je záležitosť, ktorá z človekom poriadne zatrasie a môže mu prísť zle... či už preto, že predtým nejedol, alebo opačne... ale myslím, že by sa mal na to každý pripraviť... ak má problémy a potom odpaduje, tak by radšej nemal ísť
zahrabať či spáliť a potom to zajesť a uzavrieť kapitolu je podľa mňa neúctivé... ja som proti tomu
Takže nie je kar ako kar.