Aký máte názor na ZUŠ,SUŠ poprípade ako by ste si vedeli predstaviť život na takejto škole
Ahojte...Práve budem 8-ka a budúci utorok sa chcem ísť prihlásiť do ZUŠ v HC...chcela by som v tom pokračovať aj na strednej...aj môj brat je na SUŠ takže by to bolo veľkou výhodou keďže tá stredná je v HC...aký názor máte na takéto školy? ....myslíte že
@2 ZUSka mi dala najlepsie 2 roky zivota haha ... a to myslim vazne ... @1 a teraz ma zobrali na umelecky gympl D... ale to ta asi nezaujima ...
tak k teme : ak budes dobra a budes makat tak urcite budes mat uplatnenie .... potom moze ist este na vysku ... (teda ja v to osobne dufam.... dufam ze je to tak D.. )
Tento rok to bude 10. rok čo budem chodiť do zušky na výtvarku a milujem to tam, aj keď sa mi dakedy ani trochu nechce a celé vyučko nič nerobím...
Ale na sušku by som nešla (a nie len preto, že už na strednej som ) lebo to robím preto, že ma to baví a robím to tak ako chcem a kedy chcem a keby som musela na suške robiť povinne niečo, z čoho by som mala dostávať známky od ktorých by sa odvíjali maturity a vysoká škola a bla bla, tak to by ma nebavilo
Do ZUŠ-ky som chodila 8 rokov na literárno-dramatický odbor. Ale nebolo to z mojej vôle. Popri hlavnom predmete som mala aj tanečnú, výtvarku a hru ma klavír, pričom ma tieto predmety bavili oveľa viac ako ten hlavný. Po prvom stupni som odišla. Dnes nemôžem tvrdiť, že tam bolo vyslovene zle, ale moji "spoluherci", učitelia a prostredie sa mi nikdy nepáčili..aj keď pocit, že stojíte na divadelných doskách a ľudia vám po predstavení tlieskajú stojí za to.. Určite mi tá skúsenosť niečo dala.
Ja som v ZUŠke tiež prežila svoje detstvo. Od šiestich som začala hrať na husliach a skončila som, keď som mala 24 . Prešla som si súťažami, koncertmi, orchestrami, ľudovkou... proste všeličím. Vyrobili sme jedno CD oficiálne aj zo zborom a potom náhravky z koncertov s kapelou . Prešla som si Slovensko, časť Čiech a bolo to fajn Nie vždy som to mala rada, predsa celé detstvo som takto strávila, ale teraz sa priznám, že mi to chýba ...
V zuške je fajn, aj keď prvé roky a pubertu ma tam nútili chodiť... a sem tam ma to aj bavilo. Teraz tak aktívne cvičím asi tretí rok, chodím na konzervu a páči sa mi tam Veľa ľudí hovorí, že zuška je len záľuba a keby sa tomu mali venovať aj na strednej a byť pod tlakom, že by sa im to nepáčilo. Ale práve naopak, ten tlak dosť pomáha. Motivuje. Proste, aj keď som zdeptaná a znechutená odchádzam od nástroja, tak za hodinu sa už chcem vrátiť a zas hrať a hrať. Dlho hrať Resp. cvičiť
Väčšinou na človeka tlačia, keď v ňom niečo vidia. Ale je pravdou, že tou školou sa dá v pohode preplávať ako 98% inými SŠ.
@9 Ja to mám zas tak že ja tam chcem ísť no naši si myslia že som taká ľavá že nemám talent a už asi 3 dni som z toho na dne...@11 ja som chcela ísť po tej ZUŠ-ke na SUŠ-ku...najprv som chcela ísť na gitaru,potom na spev ale nemala by som na to nervy lebo mám trému a teraz je to kreslenie
ZUŠ-ka je to najlepšie, čo ma mohlo postretnúť (myslím v puberte a taaak), aj keď sa mi tam niekedy fakt nechce ísť, ale chodím tam už pekne dlhooo ani už neviem koľko - nerátam to.Najprv som chodila na hudobný odbor - tam ni povedali, že mám talent, ale ja som odišla, pretože som dostala takú blbú učiteľku, ktorá nevedela nič naučiť a tak som neznášala teóriu - v polroku som odišla a chodím na výtvarný odbor. ZUŠ-ka mne osobne výrazne pomohla (výrazne zasiahla do môjho života) teraz v 9.triede pri výbere strednej - dostala som na na strednú umeleckú školu - súkromnú
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
tak k teme : ak budes dobra a budes makat tak urcite budes mat uplatnenie .... potom moze ist este na vysku ... (teda ja v to osobne dufam.... dufam ze je to tak D.. )
Ale na sušku by som nešla (a nie len preto, že už na strednej som ) lebo to robím preto, že ma to baví a robím to tak ako chcem a kedy chcem a keby som musela na suške robiť povinne niečo, z čoho by som mala dostávať známky od ktorých by sa odvíjali maturity a vysoká škola a bla bla, tak to by ma nebavilo
Väčšinou na človeka tlačia, keď v ňom niečo vidia. Ale je pravdou, že tou školou sa dá v pohode preplávať ako 98% inými SŠ.