už mám više roka intel E2160 1.6GHz ale ide stale na 2.7 GHz nonstop 24 hodin denne, zatiaľ funguje len mi pomaly odchádza ventilátor predsa 2800 otáčok takmer stále ... ale chcel by som ZMS-05 alebo DMS-02 (spotreba do 1W) » www.ziilabs.com/index.asp...
@wewo Inak, mýliš sa, to že má ten cpu 4 jadrá neznamená že jeho frekvenica je ako keby 12ghz...to je blbosť.Proste tam máš fyzicky 4 jadrá samostatné z ktorých jaždé ide na 3 ghz....To je ako 4 zvlast procesory keby si mal v kompe, len spolupracujú...
ak máš veľmi náročnú hru, ktorá nepodporuje multithreading (zadávanie inštrukcií viacerým jadrám procesora, zatiaľ to robí len veľmi málo aplikácií), pôjde Ti rýchlejšie na 3,0 Ghz dvojjadre ako 2,8 Ghz štvorjadre - jednoducho sa ňou bude zaoberať len jedno jadro.
ale keď k tomu spustíš ešte winamp, firefox, email klienta, antivirák, photoshop a začneš napalovať DVDčko atď., programy sa rovnomerne rozdelia medzi všetky jadrá, takže na tú hru ti ostane celých 2,8 Ghz výkonu, čo by sa pri dvojjadre už nemuselo stať.
AMD Athlon 64 3000+
ale ten má foter v PC. Ja len preto, že vždy mi bolo AMD sympatickejšie. Omnoho menšia firma sa snaží (a občas aj úspešne) konkurovať takému gigantovi ako je Intel. Klobúk dole.
V notebooku mám ale Intel C2D
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
Book: Core 2 Duo T5450 1.6ghz
@29 nieje to uplne tak... ci 4procesory alebo 4 jadra...
ak máš veľmi náročnú hru, ktorá nepodporuje multithreading (zadávanie inštrukcií viacerým jadrám procesora, zatiaľ to robí len veľmi málo aplikácií), pôjde Ti rýchlejšie na 3,0 Ghz dvojjadre ako 2,8 Ghz štvorjadre - jednoducho sa ňou bude zaoberať len jedno jadro.
ale keď k tomu spustíš ešte winamp, firefox, email klienta, antivirák, photoshop a začneš napalovať DVDčko atď., programy sa rovnomerne rozdelia medzi všetky jadrá, takže na tú hru ti ostane celých 2,8 Ghz výkonu, čo by sa pri dvojjadre už nemuselo stať.
AMD Duron 1600
Ja len že ako to funguje a prečo v súčasnej dobe môže stále víťaziť menej jadrové, pretaktované riešenie nad novým, boxovaným, quadcore procákom.
ale ten má foter v PC. Ja len preto, že vždy mi bolo AMD sympatickejšie. Omnoho menšia firma sa snaží (a občas aj úspešne) konkurovať takému gigantovi ako je Intel. Klobúk dole.
V notebooku mám ale Intel C2D