1. lekarka zacala googlit ci mi ma dat originalny liek, alebo genericky
2. lekar: "lieky vam zoberem, na lieky ste mlady, ak budete mat arytmiu, pojdete na operaciu"
3. lekar: "no, vy sa mozte s vodicskym preukazom rovno rozlucit"
4. lekar: "vy ste mlady, vy nemate co mat zdravotne problemy"
5. ja: opakovane zapaly priedusiek; lekarka: "no ja vas poslem asi na psychiatriu"
Nebyť rodičov, ktorí mi vybavili prevoz na infekčné na Kramároch, tak by ma na interne v Ružinove pravdepodobne tí lekári zabili. Moja kamarátka je medička v 6. ročníku a potvrdila mi, že je to tam príšerné. Umiera tam vraj ešte omnoho viac pacientov mesačne, ako na geriatrii.. :/
1. Este raz sa bude opakovat tento cyrologicky nalez, objedname vas na laserovy zakrok (mysleno konizacia, pricom ini gynekologovia mi potom potvrdili, ze na ziadny zakrok nemusim, naviac ked som este nerodila tak by mal byt indikovany len v krajnych pripadoch a pri vopred biopticky overenych prekancerozach, co sa potom u mna vylucilo, takze by mi ten povodny gynekolog uplne zbytocne znizil sancu pocat/donosit dieta)
2. Magneticka rezonancia kolena vyzera uplne normalne, vsetko v poriadku. Divne, ked som davno po uraze a viem o roztrhanych vazoch, ktore sami nezrastu. Za tyzden sa na oficialnom popise objavila kompletna ruptura 2 vazov a trhliny oboch meniskov.
Moja bývalá pedopsychiatrička bola jeden velký fail sám o sebe tá už sama potrebovala psychiatra a nebola som jediná kto sa na ňu šťažoval, že nie je úplne ok.
@1 inak prve dva body mi pridu ok, dostupnost liekov na nasom trhu sa dost rychlo meni a Dr. asi chcela, aby si nemal problem zohnat v lekarni to, co ti napisala. A operacia arytmie u cloveka s dlhou life expectance mi tiez dava zmysel viac nez dlhodobe uzivanie antiarytmik, ktore mozu mat aj neziaduce ucinky. Ale suhlas, ze ta len mohla poucit o svojom doporuceni a spytat sa na tvoje preferencie
este ked som chodil doktorke s anginou .... prisiel som a ona ze povedzte co vam zabera co vam predpisem ? ............ wtf ? tak ja jej mam hovorit co mi zabera do pice ??????
Keď som si sama našla na rentgene zlomeninu z diaľky 2m od tej svetelnej platne, doktor ktorý stal pred ňou tam hľadal 10 minút a nič že "jáj aha tam" btw, bola tam zlomená ešte jedna kosť, tu sme si nevšimli ani jeden a je to zle zrastené
@burn lenze ona hladala ze ci mi genericky liek neublizi viac v porovnani s originalnym.. co sa mi zda dost zvlastne, vzhladom ne vsetky tie vyskumne a schvalovacie procedury pri zavadzani liekov na trh..
ako suhlasim tiez s tymi antiarytmikami, ale ta forma.. zoberem ti lieky a ak budes mat problem, ides "pod noz" .. ako halo ved ja som zivy clovek.. zatial
Ja nie, ale otec sa pred rokmi pošmykol na ľade, spadol a udrel si ruku. Kvôli bolesti sme šli do Ružinova, tam urobili röntgen, zistili zlomeninu na dvoch miestach a ruku dali do sadry. O týždeň na to som ho viezol na kontrolu k Milosrdným kam patríme a tam po ďalšom röntgenene zistili, že žiadna zlomenina sa nekoná, dali mu sadru dolu a poslali domov. Takže aj takto sa prejavuje iný lekársky názor
Tete pred rokmi mali pichnúť injekciu do bedrového kĺbu, dali to na starosti nejakému soplošovi a spravil to zle, tak musela ísť na ďalšiu. V tej dobe to bol pomerne drahý špás, asi je tak tomu aj dnes. Ja som nikdy žiaden väčší zákrok našťastie nemal a k niektorým mamlasom by som sa bál aj ísť.
U ortopeda po MR. Cita si ho a hovori ze s nim nic nemam. Reku okej isiel som za druhym on si ho cita a acl roztrhnute meniskus potrhany a znicena chrupavka...
@patrixo Hej tak to je divne, ked to hladala z tychto dovodov
A suhlas, ze ta forma nebola najstastnejsia a mala sa s tebou dohodnut na dalsom postupe, nie ti len nieco bezohladne oznamit
Psychiatrička v nemocnici, čo mi nesprávne diagnostikovala schizofréniu a za príznak považovala to, že nosím kapucňu + mi povedala že nemám čítať knižky od Marquéza, lebo ma to odtrháva od reality 0_o
A ešte ďalšia na psychiatrii, ale to bola len nejaká vrchná sestra čo nás mala na starosti a mala referovať doktorom, ja jej hovorím že mi je dosť zle
"Ako vám je zle?"
"Psychicky"
"A to ako môže byť zle psychicky?"
-.-
Toto sa spýta človek roky robiaci na psychiatrii
Navrela mi hrča za uchom:
-na pohotovosti mi dali antibiotika a doktorka šomrala že to mam s piercingov
- na sono ženská, že je to len nejaký tukový útvar, ktorý treba odstrániť
- chirurg - rozrezal: "hop, toto sme prave nechceli je to uzlina"
Naposledy bola ku mne hnusna jedna krcna aj so sestrickou, to bolo take u Slovaka lekar edition
Ale najvacsi trapas bola rektoskopia. Ako nikto sa nechoval neprimerane, ani nic ale pre mna bol ten zakrok hrozne trapny
Keď som prišla na očné sa objednať osobne, tak sestrička mi vo dverách povedala, že musím zavolať a tak sa objednať. Tak som prišla domov a zavolala tam a až tak ma objednala.
V nemocnici na detskej kožnej klinike, keď som stala pred docentom v nohavickach “neboj sa, ja viem že máš menzes” doteraz je mi z toho na grc, neviem vôbec odkiaľ to ani vzal, menštruáciu som nemala vtedy, mala som len slipovu vložku, ktorú nebolo moc vidno... každopádne nemal to vôbec čo komentovať, ale aspoň viem kam sa pozeral...
Alebo keď zavolali prednostu detskej kožnej kliniky na Kramároch a ja som sedela na lôžku a okolo mna asi 6 lekárov a sestričiek a ja v spodnom prádle a všetci na mna zazerali a prišiel prednosta ku mne jak k nejakému tovaru a zahlásil necitlivo niečo na štýl, že je to čistá katastrofa a mali mi dávno nasadiť nemenovaný liek a potom sa vo vedľajšej miestnosti rozprávali o mne, a ja som sa vtedy cítila sa fakt hrozne.
A ono to vlastne bolo tak, že keď mi to oznámil doslovne mi podal ruku a zagratuloval.
“Gratulujem Vám k tomu, je to len syndróm. Mate veľké šťastie.”
Po roku mi oznámil.
“Výsledky poukazujú na to, že sme sa mýlili a vy mate “tuto”chorobu, takze sa musíte vrátiť k pôvodným liekom.”
A inak @20 s mi stalo u očnej tiež, že mi povedala pri čítaní písmen, že sa nesnažím a mám sa viac sústrediť. Akože neviem či nechápe, že tam vidím iba také bodky a paličky.
Hej a ešte doktorka na neurológii čo na mňa štvrťhodinu ziapala (fakt ziapala) že ona by ma vôbec neliečila keby som nebola rodina s bývalou primárkou
Akože kvôli mojej feťáckej minulosti, no neberiem jej tento názor, ale tak mohla sa správať trochu profesionálnejšie
@30 ale ona sa takto asi správa k pacientom bežne, lebo aj na moju mamu vraj ziapala už ani neviem prečo, a obom nám robila aj EEG a ani jedna sme si nakoniec ani nedošli po výsledky, lebo sme sa jej báli
@lenkaska1 jj toto je na koznom na grc. Mne sa na izbu dodrbal primar so skupinou medikov, triasli so mnou aby som sa zobudila a potom ma rozospatu natahovali jak hracku. Zdvihali mi koncatiny, vykricali ich, cumeli mi do slabin, hybali mi hlavou, nieco si tam medzi sebou mleli a potom mi sestricka co tam bola tiez povedala, ze"mozem dalej spinkat". No urcite mozem po tomto dalej spinkat do pice!
A volaky dvaja mantaci mali o mojej chorobe pisat pracu, tak namiesto toho aby so mnou komunikovali, len tak bez slova prisli a zacali ma natahovat nanovo... No otras toto otras, dpc!
jooooj strasne vela ale detska gynekologicka bola uplne topkova topka a este dospelacka gynekologicka tiez "na sone som vvidela taku mhlhu, tak ked vam doktor povedal ze mate taku chorobu....tak ju asi mate" taketo explanation mi moze dat kamka pri pive a nie clovek co sa ma do toho rozumiet alebo ešte //mala som chorobu čo mi neskutočne jebala na psychiku, uplne hormony milion a uplne hysterie paniky kazdy den, uplne som stracala svoju osobnost a tak a nezvladala som zivot//-> "nebudte tvrdohlava a spravte si babatko a ono sa to vylieci! a ak nie, tak ked budete mat babatko tak vam pomozeme!" ....
Mal som iba bolesť hrdla a išiel som ku doktorke, najprv ma obvinila, že som najebaný a následne nejako "zistila", že som si dal pervitín. Všetko som to zakončil na covid teste..
ešte som si spomenula na debatku staršej sestričky na gynekológii, môjho starého gynekológa ktorí boli doslova medzi mojimi nohami a mnou o mojich tetovaniach . D to bolo.... zvláštne
cosi som mala s nohou a sla som na pohotovost, kde mi teda lekar uz nakonci vybral ortezu, ktoru som mala asi tyzden nosit. a v tom mu sestricka hovori "pan doktor, ale ta je na ruku"
asi ked mi neurologicka radila, ze mam nosit vypnute vlasy, lebo mi to viac pristane, a ze bez ruska vyzeram ovela lepsie, ako v nom. smutne, ze viac rieisla hento jak moj zdravotny problem
moja vseobecna je osobitna kategoria, a vlastne vzdy ked k nej pridem, jej len poviem, co mi ma urobit, a ake odporucanie mi ma dat "najlepsia" vsak bola jej byvala sestricka, ktora tam cely cas len sedela a nerobila nic, a ked som sla napr. na moc, tak mi len povedala ze "otvor si tu skrinku a zober si pohar a stamadial si vezmi kluce", a ja som ako debil otvarala asi 3 skrinky a hladala kluce po celej ambulancii, kym som to nasla, a ona sedela a pozerala z okna a nerobila nic, vlastne nikdy tam nic nerobila, len sedela a vyzerala akoby ju ta robota vobec nebavila dobre ze mi nepovedala este ze "odober si sama krv a chod ju odniest do labaku"
a ked som bola mala, tak som chodila k takej ocnej, ktora mi drzala proste tu vec pred jednym okom, nech citam len jednym okom a ja som nikdy nic nevidela a ona zacala zjapat ze "rychlo, boli ma ruka uz" a vzdy som mala pred tym vysetrenim z toho citania taky stres, ze ma mama musela dat k inej doktorke
a este osobitna kategoria je moja zubarka, ktora mi za 2 roky nebola schopna urobit jeden zub a stale sa vyhovarala, ze tie bolesti nemam z toho zuba, ale z osmiciek (ktore mi kvoli tomu teda vybrali), ale bolesti som mala stale, takze nakoniec to bolo z toho zuba, ktory cely cas ignorovala no a zakazdym, ked som u nej, nezabudne mi povedat, ze som prilis chuda a mam viac jest
Znamemu sa priskripla noha o auto a motorku pri nehode = zlomena na niekolko krat, tak ho zobrali do brnenskej nemocnice. Doktori mu tam na nu pozerali a povedali: "No nic se nedá delat, vemem to nad kolenem.".
Znameho okamzite rodina zdekovala do prazskej nemocnice kde pre doktorov nebol problem nohu zachranit.
jejda, furt si spominam na nove a nove este ocna bola perlicka
mam problem s meranim ocneho tlaku, neviem preco, ale mam
tak mi ho najskor merala sestricka a asi minutu to neslo, lebo som furt zmurkla alebo mala "male oci" , tak tam dosla doktorka, neslo jej to na prvykrat a povedala mi (citujem) : "ja ta jebem, nech ti tie oci aj vybuchnu"
Našťastie takéto zlé zážitky nemám. Ale stalo sa mi raz, že som bola v čakárni u ortopéda a prišiel tam taký pán okolo 60 ročný. A vravel, že ho deň predtým seklo v chrbáte, že išiel na pohotovosť, ale tam mu povedali, že má ísť na ortopédiu s tým. Tak išiel na polikliniku, sadol si tam do čakárne vedľa mňa, skoro sa tam zviezol na zem od bolesti, iba tam dychčal a stonal. Fakt netuším ako to dal z domu na polikliniku, výťahom hore a po chodbe. Potom sme sa zhodli v čakárni, že má ísť prvý do ordinácie. Išiel tam a ortopéd mu aj tak dal iba injekciu, to mu trochu pomohlo a poslal ho zase na neurológiu, o niekoľko poschodí nižšie. Ktovie či mu tam pomohli, alebo nie.
A ešte sa mi stalo, že som mala zlomenú nohu v kolene, tak som ju mala vystretú pred sebou v invalidnom vozíku a braček/sanitár ma viezol z jednej časti pohotovosti do inej a ako sme išli tak mi vrazil tou nohou do dverí. a samozrejme sa aj ospravedlnil
detská - keď som robila vodičák mi z ničoho nič volala a ja v šoku, musela mi spraviť ešte jedno vyšetrenie,lebo inštruktorovi som sa nepozdávala v jazde a bol ma nabonzovať, či som vôbec normálna, štandardné faily váženie a vzápätí meranie tlaku, bodaj by nestúpol fail prvýkrát na gynde, nevšimla som si ešte jednu kabínku a vyzliekla som sa tam, kde už iná mala veci a sestrička musela vysvetľovať, že som tu prvýkrát, a potom ešte tie doslovné zápisy na žiadanke - pacientka tvrdí, že jej asi "chýbajú protilátky" a pod.....ahaa a najtop, keď som mala 4 roky a bola som u zubára na čísle dverí 4 a bol zastupujúci na 1 a ja že neotváram pusu na 1, len na 4 a oni, že dieťa sa odmietlo dať ošetriť
Bola som u gynekologa na klasickej preventívke a on ,, musím vám zmeniť túto antikoncepciu lebo tam boli nejaké úmrtia"
dal mi recept, šla som do lekárne a dostala som tú istú
Išla som teda späť k nemu či mi dal teda správny recept kedže na tú čo som mala ja boli akože ,,nejaké úmrtia " a on mi povedal že čo hysterčím. Už som tam nešla nikdy
Ked som mala boreliozu a nechcela mi dr brat krv, ze to je 50 euri a poistovna to nepreplati a hlavne to nie je borelioza... Podlala ma ku koznej a k psychologovi. Nakoniec mi krv zobrala a bola to borelioza a velmi neskoro nasadene antibiotika, lebo proste dr si myslela ze to nemoze byt borelioza. Kedze sa mi urobil flak na stehne, ze celom, podla nej to bola alergia alebo ze mam psychicke problemy....
Niekedy spravanie doktorov... Dobre ze existuju recenzie na nete a ja uz nemam prpblem povedat dr ze viete co ste neprijemna, odchadzam....a vyguglite si ineho. Tym padom mam vsetlych svojich doktorov uplne top, sice za nich extra platim, ale toto ako sa chovaju sa niekedy neda zniest, uplne jak k dakym spinam.... Nehovorim o tom ako sa chovaju k starym ludon. Ja chodim s babkou k dr a stojim tak a cekujem ako sa k nej spravaju, lebo pobedat ludom, kt aice su starii ale stale vitalni, ze no co uz s vami, len na druhy breh a proate uplny nezaujem, tak to je otrasne.
Najväčší fail je moja zubárka, ktorá sa chce so mnou veľmi aktívne rozprávať počas vŕtania, keď mám v hube napchaných 413543 serepetičiek a ešte sa vášnivo dožaduje odpovede
keď to tu tak čítam, tak začínam mať ešte väčšie obavy z doktorov, ako mám mám pár blbých skúseností so psychiatrami a pod., ale väčšina doktorov v pohode. Ale tak spomeniem aspoň moju zubárku, ktorá je strašne milá a ochotná, ale nerobí úplne najlepšiu robotu. Teraz naposledy mi zaplombovala zub, ale medzi zubom a plombou (tým zubom v ktorom bola) bola akási medzierka/prasklina. Som si to všimla, keď som došla domov. Tak keď som k nej šla znovu tak som jej to ukázala, ale ona to tam akosi nevidela a stále tvrdila, že tá medzera je od pliešku a ona mi tam pliešok musí dať keď plombuje (narážala na medzeru medzi zubami a nevedela som ako jej už vysvetliť, že ja nehovorím o medzere medzi zubami, ale len o tom jednom zube a plombe). Nakoniec mi ten zub prerobila, ale nervy som z nej mala strašné. Ešte chcem aby mi spravila jeden, ktorý mi robila už dávno, ale nemôžem na ňom žuť lebo ma začne bolieť (akoby tam bol kaz a bolesť mi strieľa až do lícnej kosti), lenže to zase hovorí, že ona tam nič nevidí. Keď som jej povedala že asi je kaz pod plombou (nič nereálne), tak že to určite nie a snažila sa vysvetliť, že plomba niekedy robí tlak na ďasno atď. Lenže nie som blbá, zažila som už rôzne typy bolesti zubov, zápaly, atď... A toto rozhodne nie je len nejaký tlak na ďasno. Ona mi ho každopádne rozoberie nabudúce, ale frflať bude určite zas
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
54 komentov
2. lekar: "lieky vam zoberem, na lieky ste mlady, ak budete mat arytmiu, pojdete na operaciu"
3. lekar: "no, vy sa mozte s vodicskym preukazom rovno rozlucit"
4. lekar: "vy ste mlady, vy nemate co mat zdravotne problemy"
5. ja: opakovane zapaly priedusiek; lekarka: "no ja vas poslem asi na psychiatriu"
v lekárskej správe: infrakcia
akože hej, technicky nie úplne zlomené, ale... (ortézu na to som dostala až po asi desiatich dňoch)
a mame zubárka vytrhla nesprávny zub
Nebyť rodičov, ktorí mi vybavili prevoz na infekčné na Kramároch, tak by ma na interne v Ružinove pravdepodobne tí lekári zabili. Moja kamarátka je medička v 6. ročníku a potvrdila mi, že je to tam príšerné. Umiera tam vraj ešte omnoho viac pacientov mesačne, ako na geriatrii.. :/
2. Magneticka rezonancia kolena vyzera uplne normalne, vsetko v poriadku. Divne, ked som davno po uraze a viem o roztrhanych vazoch, ktore sami nezrastu. Za tyzden sa na oficialnom popise objavila kompletna ruptura 2 vazov a trhliny oboch meniskov.
ako suhlasim tiez s tymi antiarytmikami, ale ta forma.. zoberem ti lieky a ak budes mat problem, ides "pod noz" .. ako halo ved ja som zivy clovek.. zatial
A suhlas, ze ta forma nebola najstastnejsia a mala sa s tebou dohodnut na dalsom postupe, nie ti len nieco bezohladne oznamit
A dost supy su aj psychiatri vseobecne, ale nemam to chut rozmazavat, proste hlavna linia je sak budte normalna a bude to okej
A ešte ďalšia na psychiatrii, ale to bola len nejaká vrchná sestra čo nás mala na starosti a mala referovať doktorom, ja jej hovorím že mi je dosť zle
"Ako vám je zle?"
"Psychicky"
"A to ako môže byť zle psychicky?"
-.-
Toto sa spýta človek roky robiaci na psychiatrii
-na pohotovosti mi dali antibiotika a doktorka šomrala že to mam s piercingov
- na sono ženská, že je to len nejaký tukový útvar, ktorý treba odstrániť
- chirurg - rozrezal: "hop, toto sme prave nechceli je to uzlina"
Ale najvacsi trapas bola rektoskopia. Ako nikto sa nechoval neprimerane, ani nic ale pre mna bol ten zakrok hrozne trapny
este neprebehli ziadne vysetrenia, lekar: "no, vy sa mozte s vodicskym preukazom rovno rozlucit"
Alebo keď zavolali prednostu detskej kožnej kliniky na Kramároch a ja som sedela na lôžku a okolo mna asi 6 lekárov a sestričiek a ja v spodnom prádle a všetci na mna zazerali a prišiel prednosta ku mne jak k nejakému tovaru a zahlásil necitlivo niečo na štýl, že je to čistá katastrofa a mali mi dávno nasadiť nemenovaný liek a potom sa vo vedľajšej miestnosti rozprávali o mne, a ja som sa vtedy cítila sa fakt hrozne.
“Gratulujem Vám k tomu, je to len syndróm. Mate veľké šťastie.”
Po roku mi oznámil.
“Výsledky poukazujú na to, že sme sa mýlili a vy mate “tuto”chorobu, takze sa musíte vrátiť k pôvodným liekom.”
Proste som nemohla uveriť tomu čo počujem.
Akože kvôli mojej feťáckej minulosti, no neberiem jej tento názor, ale tak mohla sa správať trochu profesionálnejšie
A volaky dvaja mantaci mali o mojej chorobe pisat pracu, tak namiesto toho aby so mnou komunikovali, len tak bez slova prisli a zacali ma natahovat nanovo... No otras toto otras, dpc!
moja vseobecna je osobitna kategoria, a vlastne vzdy ked k nej pridem, jej len poviem, co mi ma urobit, a ake odporucanie mi ma dat "najlepsia" vsak bola jej byvala sestricka, ktora tam cely cas len sedela a nerobila nic, a ked som sla napr. na moc, tak mi len povedala ze "otvor si tu skrinku a zober si pohar a stamadial si vezmi kluce", a ja som ako debil otvarala asi 3 skrinky a hladala kluce po celej ambulancii, kym som to nasla, a ona sedela a pozerala z okna a nerobila nic, vlastne nikdy tam nic nerobila, len sedela a vyzerala akoby ju ta robota vobec nebavila dobre ze mi nepovedala este ze "odober si sama krv a chod ju odniest do labaku"
a ked som bola mala, tak som chodila k takej ocnej, ktora mi drzala proste tu vec pred jednym okom, nech citam len jednym okom a ja som nikdy nic nevidela a ona zacala zjapat ze "rychlo, boli ma ruka uz" a vzdy som mala pred tym vysetrenim z toho citania taky stres, ze ma mama musela dat k inej doktorke
a este osobitna kategoria je moja zubarka, ktora mi za 2 roky nebola schopna urobit jeden zub a stale sa vyhovarala, ze tie bolesti nemam z toho zuba, ale z osmiciek (ktore mi kvoli tomu teda vybrali), ale bolesti som mala stale, takze nakoniec to bolo z toho zuba, ktory cely cas ignorovala no a zakazdym, ked som u nej, nezabudne mi povedat, ze som prilis chuda a mam viac jest
Znameho okamzite rodina zdekovala do prazskej nemocnice kde pre doktorov nebol problem nohu zachranit.
mam problem s meranim ocneho tlaku, neviem preco, ale mam
tak mi ho najskor merala sestricka a asi minutu to neslo, lebo som furt zmurkla alebo mala "male oci" , tak tam dosla doktorka, neslo jej to na prvykrat a povedala mi (citujem) : "ja ta jebem, nech ti tie oci aj vybuchnu"
A ešte sa mi stalo, že som mala zlomenú nohu v kolene, tak som ju mala vystretú pred sebou v invalidnom vozíku a braček/sanitár ma viezol z jednej časti pohotovosti do inej a ako sme išli tak mi vrazil tou nohou do dverí. a samozrejme sa aj ospravedlnil
dal mi recept, šla som do lekárne a dostala som tú istú
Išla som teda späť k nemu či mi dal teda správny recept kedže na tú čo som mala ja boli akože ,,nejaké úmrtia " a on mi povedal že čo hysterčím. Už som tam nešla nikdy