@tenario toshiba je fajn i ked dnes mi kolega hovoril, ze brat si kupil toshibu pred dvoma rokmi a nedavno sa mu zacala kazit. To je diskutabilne. Ja mam Sony Vaio a nemozem sa stazovat.
@13 HP je drahy a nie je nic moc. Fakt nic moc. Za tu cenu radsej Asus alebo lacnejsie.
Ja osobne preferujem 14,1" LCD (dostacone maly na prenos a dostacone velky na pracu) s rozlisenim 1440x900 (raz uvidiet a ine rozlisenie nechces. Vacsinou su 15,4" .
Co sa tyka znaciek, Acer je nahodny, doslova aky trafis. Asus v zlatej strednej ceste nema konkurenciu aj celkovo ma dobre ine veci (routre, maticke dostky...). Sony ma design ale nic viac.
Takto, Asusom nic neskazis, HP predrazene a nic extra nemaju. Toshiba je kvalita (i ked pri tych lacnych je to asi jedno) a notebooky predsa robi viac ako 20 rokov. Ako keby si kupil Toshibu, tak s velkou pravdepodobnostou bez problemov pojde aj o 10 rokov v pohode. Doma sa vala 6 rocna a ide bez chyby.
Toshiba rada Tecra su sname svojou bytelnostou, bezpecnostou atd...
Inac tie poziadavky na display su uz samo o sebe dost luxusne a ked pridam este bytelnost (aby nebol cely z plastu, kvalitne sasi) tak tusim novy je asi iba Asus pod 1000 €.
Ale co som kupoval sestre aj znamym, tak som kupoval s gigacomputer.sk/cz. Sice nie su tie notebooky uplne nove (niektore aj su, ale boli ako vystavne kusy) teda nemaju plnu zaruku, ale tieto, na ktore davam link su osvedcene a najvyssie rady. Kvalitne, nekazia a iba slapu...
A hej, nenechaj sa zlakat nejakym ideapadom od Lenova. Uz to davno nie je IBM Thinkpad. Iba taka stredna cesta ale nie zlata, lebo asus je lacnejsi.
HP robia asi najlepšie notebooky na hry, ale sú drahé. ASUS jevc sice lacny, vcelku dobry na internet a pisanie dokumentov ale na hry hrozné a po troch rokoch sa zvyknú kaziť. Skôr by som povedal, že Sony je drahy a nič moc. Ale súhlasím že Toshiby sú kvalitné, mám asi cca. 1O ročnú Toshiba Satellite a stále funguje ani raz sa nepokazila a bežne keď sa nudím na nej hrám staré hry.
Ja v poslednej dobe skoro všetko elektro kupujem na alza.sk, tam majú
» www.guroo.sk/hp-g62/... (hp g62 120ec), v dopredaju som kupoval, a na net filmy a starsie hry parada.. kedze san a tom hrat neplanujes tak by som nekupoval nic s grafikou, lebo by ti zbytocne mohla znizovat vydrz baterky..
A oproti tomu co mas v povodnom prispevku je o dost lepsi imo, cize ak mas este tych 30e ako doplatit
@delpurr No vidis, ale stale je to nekvalitny MSI, neviem co je horsie ci to alebo acer
A ked ju raz nepotrebuje, naco ju tam cpat, ten co som dal ja o cele 4 eura drahsi ako tvoj, ma lepsi procesor (aspon myslim, henten konkretne v tom msi akosi nepoznam) a rychlejsi hdd
tak ja mam asi odlisny nazor ako dost vela ludi co tu prispelo nazormi.osobne mam ASUS uz troj rocny.niekto si povie stara sunka ale ja by som ho nevynenil za nic ine a to som mal super ponuky vselijake na kupu noveho.za tri roky sa nevysklatly ziadna zavada , klavesnica je jak nova.som typ cloveka co veci nejak moc nesetri a dava im zabrat.notas som uz nechcia v brasni otrieskal o stlpiky v buse, padol mi v nej na cestu a ine drobne nehody.nic sa neulomilo vsetko ide.baterka este aj po troch rokoch vydrzi takmer tak dlho na nabitie ako ked bola nova.
a teraz mierne slovami cloveka ktoreho poznam dlho a robi v servise viacerych znaciek a ma fakt bohate skusenosti s pc a hlavne notasmi.
servisuje : hp ,fujitsu siemens , toshibu a robil donedavna aj msi.
k hp sa vyjadril ze kedysi to boli dobre notebooky ale to co teraz robia je len drahy sajz. o toshibe lamal rukami , ich kvalita strasne klesla . na fujitsu siemens sa vyjadril ze su to na jeho pocudovanie slusne notebooky , ze by nikdy neveril keby sam nevidel ze su najmenej poruchove. k msi dodal len ze je rad ze uz to neservisuju , ze tam je problem uz len sama firma a nieto este ich produkty. ich plasty praskali , panty sa lamali a hlavne nedodavali nahradne diely aby ich mohli vobec servisovat riadne.a aj to co dodali bolo pofiderne pajkovane, opravovane atd ...
k aceru ktory neservisuje sice sa vyjadril ze neije to bol a je sajz ale ze v poslednej dobe sa zlepsili narozdiel od toho ze ostatni vyrobcovia idu kvalitou dole.
k asusu sa vyjadril v celku pozitivne a sam ma tiez uz nejaky cas asus a je s nim spokojny.
lenovo ohodnitil sice ako drahe ale velmi kvalitne notase. taktiez aj rady sonyvaio.
v celku ale hrnul to co som zastaval aj ja a sice ze vykonna zostava v obale notebooku sa rovna jednej velkej pohrome. cize tzv. drahe hracske notebooky maju rapidne vyssiu kazlivost ako menej vykonne a jednoduchsie a lacnejsie. to je bezrozdielu na vyrobcovi.
takze odomna asi tolko. co si vyberes je na tebe toto boli moje postrehy k teme.
podla mna su teraz najlepsie HP, TOSHIBA, LENOVO, IBM, Dell.. Doma mam jedno stare HP z roku 2004 (HP Compaq dc7100 CMT) dokupil som novu graficku a 1GB RAM. Isiel Skvele(s windows 7). V porovnani s minulostou sa HP zhorsili, toshiba podobne. Jeden notebook co mam na letnej chate HP z roku 2008. Ram 6GB , CPU: Intel CORE i5 3,21GHZ 4jadrovy, 2GB Grafika... Ide v porovnani s novymi HP skvele.
Co sa tyka Aceru, acery su dobre iba ked ich cena stupne nad 1000€ 999 a nizsie su Total smejd.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
skor asus nejak pohorel...dost casto im odchadzaju dvd napalovacky...
@tenario len si prosim ta nekupuj notas s vistou ...
@tenario - do skoly a na net by podla mna stacilo aj nieco s tohto
» www.alza.sk/notebooky/mini-... ∏=1287,1776,1518,2600,1310,1311,&pn=& g=0
» www.alza.sk/notebooky/podla... ∏=1627,1392,1396,2341,1496,1287,1776,1518,1497,2600,1310,1311,&pn=& g=0
» www.agem.sk/?cmd=tovar_deta...
- ten ma aspon novy Intelacky procak...
@tenario tak nato ti staci a myslim, ze konfiguracne je to dobra volba. Staci.
a podla mojich skusenosti sa acer nekazi az tak ako asus
Ja osobne preferujem 14,1" LCD (dostacone maly na prenos a dostacone velky na pracu) s rozlisenim 1440x900 (raz uvidiet a ine rozlisenie nechces. Vacsinou su 15,4" .
Co sa tyka znaciek, Acer je nahodny, doslova aky trafis. Asus v zlatej strednej ceste nema konkurenciu aj celkovo ma dobre ine veci (routre, maticke dostky...). Sony ma design ale nic viac.
Takto, Asusom nic neskazis, HP predrazene a nic extra nemaju. Toshiba je kvalita (i ked pri tych lacnych je to asi jedno) a notebooky predsa robi viac ako 20 rokov. Ako keby si kupil Toshibu, tak s velkou pravdepodobnostou bez problemov pojde aj o 10 rokov v pohode. Doma sa vala 6 rocna a ide bez chyby.
Toshiba rada Tecra su sname svojou bytelnostou, bezpecnostou atd...
Inac tie poziadavky na display su uz samo o sebe dost luxusne a ked pridam este bytelnost (aby nebol cely z plastu, kvalitne sasi) tak tusim novy je asi iba Asus pod 1000 €.
Ale co som kupoval sestre aj znamym, tak som kupoval s gigacomputer.sk/cz. Sice nie su tie notebooky uplne nove (niektore aj su, ale boli ako vystavne kusy) teda nemaju plnu zaruku, ale tieto, na ktore davam link su osvedcene a najvyssie rady. Kvalitne, nekazia a iba slapu...
A hej, nenechaj sa zlakat nejakym ideapadom od Lenova. Uz to davno nie je IBM Thinkpad. Iba taka stredna cesta ale nie zlata, lebo asus je lacnejsi.
» www.gigacomputer.cz/cs/zbozi/110964...
» www.gigacomputer.cz/cs/zbozi/70719-...
» www.gigacomputer.cz/cs/zbozi/110013...
Ale kedže fotíš a potrebuješ to na seriózne veci, našpor si ešte 2-3 stovky a kúp mac.
A budeš spokojný.
Ja v poslednej dobe skoro všetko elektro kupujem na alza.sk, tam majú
» www.alza.sk/rozbaleno/o0.ht... Sú to veci rozbalené, ktoré boli vystavené alebo testované. A predávajú ich lacnejšie.
» www.alza.sk/lenovo-thinkpad...
@tenario ja osobne mam tento
» www.guroo.sk/hp-g62/... (hp g62 120ec), v dopredaju som kupoval, a na net filmy a starsie hry parada.. kedze san a tom hrat neplanujes tak by som nekupoval nic s grafikou, lebo by ti zbytocne mohla znizovat vydrz baterky..
A oproti tomu co mas v povodnom prispevku je o dost lepsi imo, cize ak mas este tych 30e ako doplatit
A ked ju raz nepotrebuje, naco ju tam cpat, ten co som dal ja o cele 4 eura drahsi ako tvoj, ma lepsi procesor (aspon myslim, henten konkretne v tom msi akosi nepoznam) a rychlejsi hdd
podla mna toshiba a HP... a lenovo...
ale naj su IBM.. len to je ina cena
a teraz mierne slovami cloveka ktoreho poznam dlho a robi v servise viacerych znaciek a ma fakt bohate skusenosti s pc a hlavne notasmi.
servisuje : hp ,fujitsu siemens , toshibu a robil donedavna aj msi.
k hp sa vyjadril ze kedysi to boli dobre notebooky ale to co teraz robia je len drahy sajz. o toshibe lamal rukami , ich kvalita strasne klesla . na fujitsu siemens sa vyjadril ze su to na jeho pocudovanie slusne notebooky , ze by nikdy neveril keby sam nevidel ze su najmenej poruchove. k msi dodal len ze je rad ze uz to neservisuju , ze tam je problem uz len sama firma a nieto este ich produkty. ich plasty praskali , panty sa lamali a hlavne nedodavali nahradne diely aby ich mohli vobec servisovat riadne.a aj to co dodali bolo pofiderne pajkovane, opravovane atd ...
k aceru ktory neservisuje sice sa vyjadril ze neije to bol a je sajz ale ze v poslednej dobe sa zlepsili narozdiel od toho ze ostatni vyrobcovia idu kvalitou dole.
k asusu sa vyjadril v celku pozitivne a sam ma tiez uz nejaky cas asus a je s nim spokojny.
lenovo ohodnitil sice ako drahe ale velmi kvalitne notase. taktiez aj rady sonyvaio.
v celku ale hrnul to co som zastaval aj ja a sice ze vykonna zostava v obale notebooku sa rovna jednej velkej pohrome. cize tzv. drahe hracske notebooky maju rapidne vyssiu kazlivost ako menej vykonne a jednoduchsie a lacnejsie. to je bezrozdielu na vyrobcovi.
takze odomna asi tolko. co si vyberes je na tebe toto boli moje postrehy k teme.
@26 a co servis Dellu?
Co sa tyka Aceru, acery su dobre iba ked ich cena stupne nad 1000€ 999 a nizsie su Total smejd.