Demokracia je už dosť nejasný a sprofanovaný pojem, skôr by som sa pýtal, čo príde po súčasnej neofeudálnej korporatokracii- zrejme regulovanie toho, čo sa odtrhlo z reťaze a nemá žiadnu rozumnú mieru, väčší dôraz na sociálnu politiku, niečo ako v západnej Europe zhruba od 50-tych do 80- tych rokoch, no ešte predtým nastane situácia z 30-tych rokov, rasové a sociálne nepokoje.
Ja to vidím tak, že spoločnosť bude natoľko rozdrobená, že akékoľvek politické zriadenie nebude mať dostatočnú podporu a k tomu kvalitná prímes korupcie. Také niečo ako Gotham vo filmoch Batmana.
@riddler V takomto kontexte som termín neofeudalizmus ešte nepočul. Keď tak meritokracia, plutokracia a partokracia, ale rozhodne nie demokracia v takom tom čistom zmysle. A k tomu @1 ano veľmi by som si prial aby bol Chmelár prezidentom. Konečne normálna osobnosť.
@james98 Ja som ho v súvislosti so súčasným systémom počul, respektíve čítal vo viacerých článkoch či prednáškach. No a Edo bude mať silnú konkurenciu- Harabin, Martin Daňo ale hej, bolo by fajn ak by vyhral, ak by teda nebol ešte nejaký lepší kandidát, uvidíme, kto všetko bude kandidovať.
Demokracia je základným kameňom slobody a práv druhých. Jasné bohatí si robia čo chcú, lebo svet sa točí okolo peňazí. Ale demokracia zostane, alebo bude iba modifikovaná. Za predpokladu, že sa nič závažné nestane a bude pokračovať vývoj ľudstva ďalej. Ale skôr predpokladám, že sa niečo závažné stane, a znova príde nejaký šašo čo bude spasiteľ ľudstva a bude vojenskú silu využívať na svoju nedotknutelnosť. Pretože po tom všetci prahnú, po moci, a keď sa naskytne príležitosť... Jasné že sa toho chopia. To je ako keď silnejší dosiahne svoje, aj keď nemá pravdu.
@wistingher demokracia je kamenom slobody pre vacsinu (pri priamej demokracii) alebo pre mensinu (pri zastupitelskej). Inymi slovami demokracia nema nic spolocne so slobodou a nie je dalek od diktatury.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
Ale keby nahodou, tak jedine anarchia.
Dufam, ze sa toho nedozijem