hneď na úvod, aby bolo jasné... neočakávam nijaké masívne hlasovanie, ani seriózne výsledky... táto anketa je tu skôr z recesie a snahy trošičku dostať žáner do povedomia ľudí, tak nech sa páči, hlasujte
@4@stormmast3r DnB ? nudný ? to by ma potom zaujímalo, čo pre teba nie je nudné
@5@jaro1991 Pendulum dramík je, so zaradením do subžánru by som však váhal... môj skromný dojem je, že majú blízko k Jump-Up... a obávam sa, že Prodigy drum nie je
@7@wale podobne viem, že v mojom playliste prevláda najmä liquid, poprípade atmospheric - a to mi na z oblasti subžánrov stačí než nejaké škatuľkovanie, som za kreatívne búranie hraníc medzi subžánrami, ba dokonca aj žánrami takže ako som písal vyššie, táto anketa slúži skôr ako manifest samotného žánru, než živná pôda pre nejaké seriózne diskusie či nebodaj handrkovanie
naah, ďalšia anketa v ktorej nemôžem zahlasovať, keďže technicky nemôžem povedať že by som ho nepočúvala, ale na druhej strane jediné, čo počúvam a prebehlo to okolo daného štýlu sú Chase & Status a Pendulum a netuším či a kam by sa to zaradilo a...naaah, ostávam pri tom že so na metal a rock
@12@frez rozmýšľal som, či sa znížiť na tvoju úroveň... nakoniec som sa rozhodol, že tak predsa spravím, takže : TY DEBIL !!! AKO SA OPOVAŽUJEŠ NAZÝVAŤ SRAČKOU ŽÁNER, O KTOROM VIEŠ HOVNO ?!!!!
@eraser Pretoze to nie je hudba- tot moj nazor- prejavil som ho, ako si takisto mozes prejavit ty svoj. Mozes nadavat na zaner, ktory sa paci mne, ak ta to potesi. Mne je to jedno. Ja som nemal v umysle niekoho tym urazit. Mimochodom- ty si neklesol na moju uroven- ty si klesol ovela hlbsie. Vsimol si si, ze by som v tomto fore len tak zacal niekomu nadavat?
@frxxx Hudba by "malo byt" podla mna nieco, co sluzi pre "potechu ucha" a hlavne obsahuje viacero tonov a hudobnych nastrojov a predovsetkym spev. A nie je to tvorene elektronicky (moj nazor samozrejme).
aj tvrdy dramac, aj makksi...podla toho aka je nalada a chut..ale zacala som pocuvat dnb s liquid funkom, poslednu dobu stale viac a viac inklinujem k takym tvrdsim veciam, ale vravim, ze je jedno hlavne nech sa to dobre pocuuuva
@eraser o subzanri trance n bass pocujem prvy krat..maj vycihanych nejakych znamych DJs odtial? ze ci som sas tym uz dakde stretla z pocutia alebo neviem..
hmm... vôbec to neznelo ako prezentovanie názoru... ale ako snobské dehonestovanie hudobného žánru... alebo si myslíš, že nie je urážaním, keď niečo nazveš "sračkou" ?
ale dobre, poďme si to rozobrať :
- nieco, co sluzi pre "potechu ucha" (spĺňa)
- obsahuje viacero tonov (spĺňa)
- a hudobnych nastrojov (spĺňa)
- predovsetkym spev (spĺňa... viď. Liquid funk)
- nie je to tvorene elektronicky (nespĺňa, pochopiteľne... sorry, nemôžem si pomôcť, ale príde mi to ako obmedzovanie sa... prečo by mala hudba byť tvorená výsostne živými nástrojmi ? príde mi to, ako keby si sa dodnes vozil v Škode 1000 a preklínal všetky moderné autá, pretože odmietaš elektroniku... popritom, keď je to použité s rozumom a hlavne dostatočne kreatívne, je to rozhodne prínosom...
mimochodom, kopec, skutočne kopec albumov živých kapiel je produkovaných elektronicky... koľkokrát sú tam použité synth pady, elektronické reverby a efekty - vyžívaš sa vo fantastickom zvuku gitár a ani nevieš o tom, že znejú tak super práve vďaka elektronike...
@29@spagitte napríklad vyššielinkovaný Klute (u ktorého je to však skôr úlet, ako domáci žáner) alebo John B (ktorý tento podžáner priam symbolizuje
@eraser Zjavne ma asi nechapes. Jasne, ze viem, ze albumy sa nahravaju pomocou elektroniky a elektricke gitary, ako uz z nazvu vyplyva, maju taky uzasny zvuk prave vdaka elektronike takisto syntaky (keyboardy) patria v sucasnoti k zakladnym nastrojom sucasnej rockovej hudby, no techno a vseobecne hudba robena vylucne pomocou pocitacovych technologii je zabijak hudby a ano, ked poviem, ze nieco je srackam je to predsa moj nazor, co ine by to bolo? ale toto nemozes porovnavat napr s tym jak si pouzil priklad s tou skodofkou...
Tak v podstate @eraser má pravdu .... aj živé kapely sú upravované elektronikou. To je už teraz proste tak.
Ale ja sa tiež skôr prikláňam k tej "živej" hudbe. Gitary, bicie a hlavne klavír .... Klavír nie keyboard. Iné je mať to doma na cvičenie a robenie hudby OK. Ale na koncerty a tak to naozaj keď je možné tak klavír. Lebo zvuk klavíra sa elektronikou proste nahradiť nedá, nech je hoc aká dobrá. Ale fakt ej že neodsudzujem žiadnu hudbu.
Pre mňa techno určite nie je. Ja potrebujem v hudbe emóciu. A tam to proste nenájdem. Ale nejdem teraz na to nadávať že to je sračka. Niekomu sa to páči a ja to proste nikomu neberiem. Ale pre mňa nie. V hudbe potrebujem hlavne spev.
@eraser Ach jaj no tak odvolavam secko, aj ked elektronicku hudbu neoblubujem, pardon, mozno som ta trosku vytocil , no nechcem byt s nikym v zlom vztahu. V podstate som si spomenul, ze som sam kedysi pocuval a obcas raz za 100 rokov si este aj teraz pustim skupinu, ktora robi hudbu na pocitaci. Nachadza sa tam vsak zivy spev . Je to myslim nieco jak... sakra ani to neviem zaradit
@frez mám obavy, že skôr ty nechápeš mňa... inak by si nemohol dať techno a DnB do jedného vreca, preboha... (ach)
podobnosť drumíku s technom začína aj končí nástrojmi, na ktorých vzniká... zbytok je diametrálne odlišný a hlavne - NEPOROVNATEĽNÝ !
či už od bicích, ktoré sú neporovnateľne živšie, variabilnejšie a komplexnejšie, cez chytľavé a hlboké basslines, až po melodické synthy kombinované so živými samplami či nástrojmi a spevom, tvoriace harmonický celok... ale na to by bolo treba prekonať svoj snobizmus a dať si dole klapky z očí...
keď povieš "ok, vypočul som si to a nepáči sa mi to", nepoviem ani pol slova... každý má právo na vlastný vkus a názor... ale výrokom "DnB je to sračka, lebo techno je zabijak hudby" zo seba spravíš akurát korunovaného idiota
@eraser Beriem to proste ako elektronicku hudbu, ktoru velmi neoblubujem. A ja som si uz par veci z toho vypocul (nepoviem ti konkretne nazvy lebo si nepamatam), ja nic nepisem len tak na zaklade nicoho. Ked teda tvrdis, ze kazdy ma pravo na nazor, ako mozes tvrdit, ze som idiot, ked poviem, ze je to sracka? A v podstate, co je pre teba moje slovo? Moj nazor? Absolutne nicim, ako je aj pre mna ten tvoj napr co ja viem na metalcore ci post hardcore. MIER
@frez netvrdím, že si idiot... ani idiot za to, že povieš, že je to sračka (aj keď, fanúšikovi žánru už v tomto bode už trochu stúpa krvný tlak . mám ťa však za idiota v prípade, že hodíš do jedného vreca DnB s technom... možno sa to nezdá, ale je to asi také faux pass, ako keby si zarytému metlákovi povedal, že metal nemusíš, pretože sa ti nepáčila Britney Spears - I love rock n roll
inak ti samozrejme právo na názor neberiem... keď si to počúval a nepáči, žiadny problém len to treba aj tak prezentovať (a podľa možností aj diplomatickejšie)... podľa toho čo si písal to však vyznelo, ako keby si si robil názor na základe (hoci elektronického), ale úplne odlišného žánru, čo ako iste uznáš, som akceptovať nemohol
@eraser Oprava - Britney Spears - I love rock n roll? To je utazka! Ta slapka tu pesnicku znivocila! I love rock n roll je perfektna pesnicka od Joan Jett .
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
45 komentov
práve mi tu hrá jeden skvelý liquidík, ktorý by sa v podstate dal nazvať aj atmosphericom
nejaké novodobé klasiky
a aby sa nepovedalo, aj nejaký Trance N Bass
@5 @jaro1991 Pendulum dramík je, so zaradením do subžánru by som však váhal... môj skromný dojem je, že majú blízko k Jump-Up... a obávam sa, že Prodigy drum nie je
@7 @wale podobne viem, že v mojom playliste prevláda najmä liquid, poprípade atmospheric - a to mi na z oblasti subžánrov stačí než nejaké škatuľkovanie, som za kreatívne búranie hraníc medzi subžánrami, ba dokonca aj žánrami takže ako som písal vyššie, táto anketa slúži skôr ako manifest samotného žánru, než živná pôda pre nejaké seriózne diskusie či nebodaj handrkovanie
@14 @hnisavica famózne napísané, tlieskam !
hmm... vôbec to neznelo ako prezentovanie názoru... ale ako snobské dehonestovanie hudobného žánru... alebo si myslíš, že nie je urážaním, keď niečo nazveš "sračkou" ?
ale dobre, poďme si to rozobrať :
- nieco, co sluzi pre "potechu ucha" (spĺňa)
- obsahuje viacero tonov (spĺňa)
- a hudobnych nastrojov (spĺňa)
- predovsetkym spev (spĺňa... viď. Liquid funk)
- nie je to tvorene elektronicky (nespĺňa, pochopiteľne... sorry, nemôžem si pomôcť, ale príde mi to ako obmedzovanie sa... prečo by mala hudba byť tvorená výsostne živými nástrojmi ? príde mi to, ako keby si sa dodnes vozil v Škode 1000 a preklínal všetky moderné autá, pretože odmietaš elektroniku... popritom, keď je to použité s rozumom a hlavne dostatočne kreatívne, je to rozhodne prínosom...
mimochodom, kopec, skutočne kopec albumov živých kapiel je produkovaných elektronicky... koľkokrát sú tam použité synth pady, elektronické reverby a efekty - vyžívaš sa vo fantastickom zvuku gitár a ani nevieš o tom, že znejú tak super práve vďaka elektronike...
@29 @spagitte napríklad vyššielinkovaný Klute (u ktorého je to však skôr úlet, ako domáci žáner) alebo John B (ktorý tento podžáner priam symbolizuje
Ale ja sa tiež skôr prikláňam k tej "živej" hudbe. Gitary, bicie a hlavne klavír .... Klavír nie keyboard. Iné je mať to doma na cvičenie a robenie hudby OK. Ale na koncerty a tak to naozaj keď je možné tak klavír. Lebo zvuk klavíra sa elektronikou proste nahradiť nedá, nech je hoc aká dobrá. Ale fakt ej že neodsudzujem žiadnu hudbu.
podobnosť drumíku s technom začína aj končí nástrojmi, na ktorých vzniká... zbytok je diametrálne odlišný a hlavne - NEPOROVNATEĽNÝ !
či už od bicích, ktoré sú neporovnateľne živšie, variabilnejšie a komplexnejšie, cez chytľavé a hlboké basslines, až po melodické synthy kombinované so živými samplami či nástrojmi a spevom, tvoriace harmonický celok... ale na to by bolo treba prekonať svoj snobizmus a dať si dole klapky z očí...
keď povieš "ok, vypočul som si to a nepáči sa mi to", nepoviem ani pol slova... každý má právo na vlastný vkus a názor... ale výrokom "DnB je to sračka, lebo techno je zabijak hudby" zo seba spravíš akurát korunovaného idiota
inak ti samozrejme právo na názor neberiem... keď si to počúval a nepáči, žiadny problém len to treba aj tak prezentovať (a podľa možností aj diplomatickejšie)... podľa toho čo si písal to však vyznelo, ako keby si si robil názor na základe (hoci elektronického), ale úplne odlišného žánru, čo ako iste uznáš, som akceptovať nemohol
@41 to som rád
z nejakeho setiku, uz ani nepamatam akeho..nemam rada ked neni k setom napisany playlist
» thejohnbpodcast.blogspot.com/...
a podobne... playlist musí byť
tie dve naj ale ináč reggae