dobry den, co hovorite na auto typu alfa romeo 159 co si myslite o tejto talianskej znacke ? na to ake to jee luxusne auto tak sa da kupit za dost nizke ceny (myslim ojazdene ) mate nnejake skusenosti s tymto autom ? kazivost hlavne myslim ale a pozitiva
@paolo17 Nj, Alfa romeo, sú krásne autá, ale kazia sa dosť. Ale zase, môžeš mať šťastie a nemusí sa ti pokaziť. Ešte aj záleží od toho či benzín alebo diesel..
ked kupis lacne auto, tak sa ti nechce investovat do udrzby a dielov...a sme pritom, preco 90% AR u nas nie su cuore sportivo ale kurvy sproste pokazene
@paolo17 nie zle ale zase ked to chces brat na to aby si mal spotrebu 5.63L na 100 kilometrov tak ser na AR a kup si oktaviu lebo potom budes tomu autu viac ublizovat ako tej oktavii a vseobecne dizel v AR je nezmysel
v Top Geare stale tvrdia: kto nemal alfu, nie je pravy "petrolhead".. ale velmi dobre si skontroluj kus ktory budes kupovat.. ak mas kamarata automechanika alebo nieco podobne
@paolo17 hovori sa, vselico sa hovori...najprv si ujasni na co to auto chces a kolko mas pre opicu bananov az potom pozeraj na to co ako dobre vyzera. a tie banany nemyslim PHM ale skor cenu servisu a veci
@husky lebo benzíny v 159 stoja za starú belu. Až do príchodu TBi..čo predpokladám je mimo cenový limit zadávateľa.
@paolo17 ak sa ti páči, choď do toho..motory 1.9 jtd sú od fiatu a majú ich vcelku vychytané. Ale rozhodne si nechaj slušnú finančnú rezervu lebo: turbo, vstreky, rozvody, dvojhmotový zotrvačník...teda rozvody sú spotrebák ale autá strednej triedy najazdia ročne od 30 000 do 70 000 km ročne takže si prepočítaj koľko tá tvoja krásavica asi má nabehané a čo sa pri tom nábehu už mení.
Ale je pravda, ze na slovensku maju jazdenky hlboko prepadnutu cenu, cize ak nezoberies az podozrivo lacnu, a bude v pohode, tak sa ti mozno podari natrafit aj na vydarenejsi kus...
@stodvacinkar si to napisal tak ako keby isiel hned po kupe menit vstreky dvohmoták turbo Ak to nepojde kupovat s kokotom není sa až tak čoho báť... Hl. vstreky a dvojhomtak
@paolo17 ucho neni piča počuje... Ked je vstrek chytený tak klepká ... ked fuci uz je zle... Dobrý mechanik to bude počuť ... tak isto bude citit dvojhomu ...
vsetky takeo opravy sa pohybujú okolo 500€...
Turbo si vymení dam aj sikovnejsí clovek zan dás 250-350€ ...
@v3nty sa smeješ ale nebol by prvý ani posledný čo by si drobné kolísanie otáčok na voľnobehu alebo rázy v radení nevšimol a potom rodinný rozpočet v kýbli
Moderné diesle sú komplikované zariadenia na ktorých je veľmi veľa drahých kurvítok.
@paolo17 nový vstrek okolo 300-400€ kus, kvalitný repas asi polovicu. Ale KO vstreky sa dajú jednoducho odhaliť.
159 su najkrajsie alfy podla mna hned po 156. skoda ze tam davali len dizle/resp. benzinove s dobrou kubaturou si ludia drzia a nepredavaju sa moc.
ak by som nad niecim takym rozmyslal, tak asi jedine do 6 valca 3.2, inak vo vseobecnosti stary "novy" dizel narobi len vrasky (turbo, vstreky, cerpadlo, filter pevnych castic) a mozes sa ist obesit
Ktory blbec by sa usiloval vyrobit nieco co sa nekazi Ved ludia sa vacsinou vobec nestaraju o svoje auto, ani to nevedia. Rovnako tak o cokolvek ine ... bars aj obycajny furik. Tiez tomu hovorim predrazena Fiatka a asi by som si to auto do dvora neprivliekol. Ale napriklad v mojom okoli je Alfa pomerne popularna, tak nieco na nej bude.
Boha daj si to auto preverit , zober so sebou nejakeho mechanika co sa rozumie Talianom a nemas co pokazit.
To ze kupis rozjeba*y kus nie je chyba znacky ale predchadzajuceho majitela. Takze tieto obmedzene reci o znacke ani necitaj.
Vedia o autach hovno.
Taktiez si uvedom ze ojazdene auto nekupujem tak ze mam nasporenych 6.999 € a idem si kupit hned Alfu za 7.000 € . Daj si aspon liter-dva rezervu na pripadne opravy/udrzbu.
Diesel/benzin = uvedom si kolko na nej denne spravis km. Ak do 70 tak je diesel nezmyselna kupa , ani sa nestihne zohriat.
@paolo17 Ja som myslel to prvé. Vieš, keď máš na Slovensku dať pol výplaty za opravu auta, tak samozrejme rozmýšlaš o nejakom lacnejšiom riešení však a je to pochopiteľné, keď máš ešte aj ženu deti a pod.
Ceny oprav a dielov sa prilis neodlisuju, pokial sa pohybujeme v rovnakej triede, rovnakom rocniku a rovnakej cenovej kategorii vozidla v case prichodu na trh.
U jazdeneho auta necakaj, ze ho niekto sanoval vyhradne pre to aby si ty dobre kupil. Ludia dokazu kratko pred kupou este aj dobre auto, kvalitne skurvit, az je cloveku niekedy do placu.
@stodvacinkar ja som len dieslový fotrovi sa nikdy nestalo že by kupil pičovinu klop -klop- klop
JA mám už asi 5... fotrové autá ani nepočítam...
To turbo je moja cena naposledy do 1.6hdi 270€ .kvalitný repas. turbo berieme dlhe roky odtial, láska. Aj riadenia a čerpadlá
Ak si si ešte nevšimol, venujeme (skôr by som povedal že len foter ja tiež sem tam priložím ruku k dielu, hl ak sa jedná o moje autám trošku na inej ako hobby úrovni
@stodvacinkar ?? jebe ti ? pridem za typkom donesiem mu pokazene turbo a on mi dá iné repasované do 10sekund.... Konkrétne to z 1.6hdi bolo rozjebane že sa nedalo repasovať (lopatky boli vymlatene tak sa doplacalo 30€)Hodí mi to na faktúru a na konci mesiaca zapaltím všetko...
To isté riadenie na golfa... za 150€ mu dal hned repasované ...
To hovorím len o mojich robotách, to čo robí otec denne nejdem ani rozpisovať.
Z ACI katalogu by nové stálo 400-500€ láska
Nemám rád takých čo si myslia že sa nedá zohnať nič lacnejšie...
Spýtaj sa napriklad @husky -ho ten bol už u náš par krát...
@stodvacinkar druhe turbo alebo repas na taketo auta zozenies do 350 eur uplne v pohode, neviem co je na tom take neuveritelne, ked pre mechanika je repas jednoduchsie ako vymenit piestne kruzky..
tato 159-ka ma taky problem, ze ju chceli spravit akoze velmi bezpecnym, takze vystuzili kasnu... coho dosledkom je velka hmotnost a velka spotreba a biedne jazdne vlastnosti... tie JajTyDizel motori su tiez o nicom... snazia sa ohurit priamim vsrekovanim a inymi "vychytavkami", ale z hovna hrad nepostavis... talianske auta su uz v katalogoch pokazene... napr. my doma mame accord, 2003, 340000km, motor ani raz nebol opravovany, zere asi liter oleja na jednu vymenu a nebojim ho hocikedy vytocit na 7000otacok... spotreba 6-8-10-12litrov, podla toho ako sa ponahlas... raz som mal skoro 5... a pri takom aute nemusis riesit zotrvacnik, streky, turbo, rozvody(k20/24 ma retazove )
všetci ste premudreli ale viete hovno, alfy sú spolahlivé len treba dodržiavať pár zásad, stačí ísť na alfisti.cz a nájsť si dôvody prečo sa daný motor kazil, a v 90% prípadoch to neni tachnická príčina - príčina je medzi sedadlom a volantom...Ďalšia vec je že na Slovensko sa dovážali len vydojené kravy ktoré sa logicky budú kaziť keď majú reálne natočené 600 000...stačí si pozrieť mobile.de, benzínové alfy boli náchylné na zadieranie, kto chce vedieť prečo sa zadierali si to najde nejdem to tu vypisovať, ale chyba techniky to neni je to len o tom že alfa neni spotrebák ako VW treba jej "naslúchať" .
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
44 komentov
i ked na 159 som pocul aj pozitivne ohlasy, nejake naftaky su tam celkom OK
treba prelistova alfa fora...
Vraj naftové alfy sú celkom v pohode, však uvidíš.
preco teda chces hlavne tu AR v dizli?
@paolo17 ak sa ti páči, choď do toho..motory 1.9 jtd sú od fiatu a majú ich vcelku vychytané. Ale rozhodne si nechaj slušnú finančnú rezervu lebo: turbo, vstreky, rozvody, dvojhmotový zotrvačník...teda rozvody sú spotrebák ale autá strednej triedy najazdia ročne od 30 000 do 70 000 km ročne takže si prepočítaj koľko tá tvoja krásavica asi má nabehané a čo sa pri tom nábehu už mení.
Ale je pravda, ze na slovensku maju jazdenky hlboko prepadnutu cenu, cize ak nezoberies az podozrivo lacnu, a bude v pohode, tak sa ti mozno podari natrafit aj na vydarenejsi kus...
vsetky takeo opravy sa pohybujú okolo 500€...
Turbo si vymení dam aj sikovnejsí clovek zan dás 250-350€ ...
Moderné diesle sú komplikované zariadenia na ktorých je veľmi veľa drahých kurvítok.
@paolo17 nový vstrek okolo 300-400€ kus, kvalitný repas asi polovicu. Ale KO vstreky sa dajú jednoducho odhaliť.
ak by som nad niecim takym rozmyslal, tak asi jedine do 6 valca 3.2, inak vo vseobecnosti stary "novy" dizel narobi len vrasky (turbo, vstreky, cerpadlo, filter pevnych castic) a mozes sa ist obesit
Boha daj si to auto preverit , zober so sebou nejakeho mechanika co sa rozumie Talianom a nemas co pokazit.
To ze kupis rozjeba*y kus nie je chyba znacky ale predchadzajuceho majitela. Takze tieto obmedzene reci o znacke ani necitaj.
Vedia o autach hovno.
Taktiez si uvedom ze ojazdene auto nekupujem tak ze mam nasporenych 6.999 € a idem si kupit hned Alfu za 7.000 € . Daj si aspon liter-dva rezervu na pripadne opravy/udrzbu.
Diesel/benzin = uvedom si kolko na nej denne spravis km. Ak do 70 tak je diesel nezmyselna kupa , ani sa nestihne zohriat.
no nie vždy, sa takéto riešenie vyplatí.
JA mám už asi 5... fotrové autá ani nepočítam...
To turbo je moja cena naposledy do 1.6hdi 270€ .kvalitný repas. turbo berieme dlhe roky odtial, láska. Aj riadenia a čerpadlá
Ak si si ešte nevšimol, venujeme (skôr by som povedal že len foter ja tiež sem tam priložím ruku k dielu, hl ak sa jedná o moje autám trošku na inej ako hobby úrovni
Ale teraz si predstav že rozjebeš predok na tejto alfe
alebo rozjebeš predok na octavia,golf,leon,406,(niečoho také???
Polské depo narazdniky do úvahy neber
Ale kým nevyletia lopatky rotoru výfukom tak sa väčšinou dá spraviť repas
..a čo robí tvoj tatko ma už vôbec nezaujíma.
To isté riadenie na golfa... za 150€ mu dal hned repasované ...
To hovorím len o mojich robotách, to čo robí otec denne nejdem ani rozpisovať.
Z ACI katalogu by nové stálo 400-500€ láska
Nemám rád takých čo si myslia že sa nedá zohnať nič lacnejšie...
Spýtaj sa napriklad @husky -ho ten bol už u náš par krát...
@husky jedna z mála radostí v mojom živote...niečo ako diskusné el clásico