Mam na plane nakupit vecsie mnozstvo elektronickych suciastok cez Aliexpress, na sumu platenia cla sa nedostanem ale DPH by som zaplatit mal. Da sa tomu nejako vyhnut? Ked mi to poslu na dobierku tak my to na 100% zadrzia kym nezaplatim DPH nie? Ked zapla
neda ono to je všetko o nahode, aj ked ti predajca napise menšiu sumu alebo gift možu ti to otvorit a potom je len na nich na colnoci či zhodnotia že či to je na DPH alebo nie
@linn A ako zhodnotia z akej sumy budem platit DPH? To ma vyzvu aby som predlozil fakturu ktoru mi poslali cez mail? Ako mne to DPH nejako zili netrha ale keby sa dalo tak by som sa tomu chcel vyhnut
@qwer28 tak oni si podla seba zhodnotia že hmmm toto malo asi väčšiu hodnotu ako 22eur a prideti ptm list od nich ze to tam mas a ze mas zaplatit - ano vyzvu ta aby si vydokladoval kolko si zaplatit
no sak toto je len o nahode ci otvoria neotoria a ked otvoria na čom sa zhodnu
@qwer28 počul som o tom, že pokiaľ si priplatíš za súkromné deliver firmy ako FedEx, UPS, tak to nezvyknú precliť ... väčšinou je dobré aj napísať predávajúcemu, aby ti napísal na obálku, že ide o darček v hodnote 10 dolárov...
Ja som takto napísal tiež, dali mi tam, že ide o Gift v hodnote 17,90 $ a aj tak mi to dali na colnú kontrolu a musel som im preukazovať tie kupno predajne veci a koľko to stálo... takže vyhnúť sa DPH nie je také ľahké
@qwer28 co ja viem tak pravdepodobne ja som z TT a viem že mi to stalo v BA raz ale vtedy som to mala presne hore spomenutym UPS a vtedy ti to zastavia na 1000000% ked to ide cez kuriera (ale tomi ups vsetko vybavili ani som tam nesla) ale to neboloz ali - z ali takurier vide 100eur tosa vobec neoplati , ale tak podla mna to ide aj ze ti poslu sek alebo co a zaplatis to doma aj keby ti to stoji tam - toto fakt netusm
pokial viem tak oni neposielaju všetko v jednom balíku alebo po jednom kuse. a ked jeden kus stojí len pár drobných tak myslím že to neriešia. iné by bolo keby jeden kus stojí tých 50 €... pretože ono to chodí postupne a nie všetko naraz...
Ak si budú myslieť, že to má vyšiu hodnotu, tak budú od teba chcieť faktúru, alebo iný nákupný doklad, za koľko si to kúpil.
To si stiahneš cez administráciu v konte na aliexprese.
Potom tam len cez dajaký "photoshop" zmeň sumu na nižšiu ako 22€, vyexportuj to ako .pdf v nízkej kvalite, aby moc nevideli grafické rozdiely, keby si náhodou presne netrafil rovnaké písmo na novú fake sumu, ako je ostatné písmo. A to im potom pošli/odnes. To isté môžeš spraviť aj s výpisom z BÚ, kde je tá transakcia. Neboj, nemajú si to ako overiť, že je tam zmená cifra.
Neviem ako to tam chodí... Nedávno som si objednával cyklistický dres s nohavicami za 30€ a úplne v pohode mi prišiel, žiadne problémy Takže je to asi len na nich čo pustia a čo nie ...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
no sak toto je len o nahode ci otvoria neotoria a ked otvoria na čom sa zhodnu
Ja som takto napísal tiež, dali mi tam, že ide o Gift v hodnote 17,90 $ a aj tak mi to dali na colnú kontrolu a musel som im preukazovať tie kupno predajne veci a koľko to stálo... takže vyhnúť sa DPH nie je také ľahké
To si stiahneš cez administráciu v konte na aliexprese.
Potom tam len cez dajaký "photoshop" zmeň sumu na nižšiu ako 22€, vyexportuj to ako .pdf v nízkej kvalite, aby moc nevideli grafické rozdiely, keby si náhodou presne netrafil rovnaké písmo na novú fake sumu, ako je ostatné písmo. A to im potom pošli/odnes. To isté môžeš spraviť aj s výpisom z BÚ, kde je tá transakcia. Neboj, nemajú si to ako overiť, že je tam zmená cifra.
ale môžeš si znížiť cenu a tým pádom aj clo a dph
zo 150€ mobilu spravíš napr. 99€