no chlapec poviem ti ze si uuplny chudak ze taketo soamriny robis...neviem co na tom vidis....ozeres sa je ti 4 hodky super a potom cely den ta boli hlava a potom zasa...povedz mi aky v tom vidis zmysel..tak totok ma naozaj zaujima
17
21. 7.júla 2006 23:04
17danny17...ideeeeeeeeeeeeees!! poradne mu naser!! hahahaha..........chlape poviem ti thak casto to je sracka...ved co z toho mas...raz za cas..ne...sak leto je aj na ine veci...ale sak tvoj zivot..pohode.....
no toto.. ja odpadnem. ze v 16-tich a 3krat za tyzden? uff..
podla mna, nech som aj konzervativna, je dost aj 1krat za tyzden. ved ist von v piatok s tym, ze aj dnes skoncim pod stolom.. no tak to je ozaj na zamyslenie.
ale aby som odpovedala na prvotnu otazku: vcera som bola s kamoskou na kofcu a fernet. a predtym asi mesiac sme boli na chate. takze, pijem tak zhruba 1krat za mesiac. (ale nie do opitia..)
nic proti co ste tu napisali, ale najdu sa aj taky co su aj w 14tich rokow opyti a to skoro kazdy den!!! ktowie ci aj mladsi!!! je dobre ze ho na to upozornite, ale je dost sila mu powedat ze odhodil kojenecku flasku a uz je na alkohole, co by ste potom powedali takemu 14r. decku????alebo mladsiemu????
Suhlasim s Typkom.....aj ja ked som bola mladsia pila som v podstate dost vela......a hlavne cez prazdniny v lete........ale asi si tym prejde vacsina......respektive u kazdeho sa pubeta prejavuje inak........nie?
4zabka4 ano mas pravdu su aj 14 rocni co su furt ozrati... a co by som mu povedala? to iste ako tomu 16 rocnemu, ze odhodil kojenecku flasku a uz je na alkohole, teda aj ked ta veta vysla z prstov niekoho ineho. viem ze teraz sa ti to moc nezda, lebo predsa len mas len o rok viac ako ten 16 rocny a moze ta to urazat. ale ked budes starsia tak budes mat na to podobny nazor nehovorim ze 16 rocni chalani su soplaci, to ee, sak mne sa celkom lubia ked sa mam priznat ale co sa tyka alkoholu a toho ze su ozrati kazdy druhy den, tak to fakt ta veta o kojeneckej flasi vystihuje
ale nejak som sa nechala uniest tou kojeneckou flaskou az som zabudla ze co som to vlastne chcela... takze je jedno ci ma clovek 16 alebo 30, ale urcite nie je normalne, ked je kazdy druhy den naliaty alkoholom a vala sa bezvladne po zemi... ci uz ma tych 16 alebo 30 vzdy je to na zamyslenie... takeho chalana by som teda nechcela
Mate pravdu.Pokusam sa krotit.Vcera a predvcerom som bol na Express party na Ruzinej a nevypil som ani kvapku alkoholu........moji kamarati boli vsetci opity ale ja nie!Kym kamarati spali a grcali na plazi,ja som si nabalil dake zeny a tancoval som.
S tym bolenim hlavy a ostatnych veci je na zamyslenie kazdy ma iny organizmus mna tiez nebola hlava na druhy den. S tym ze kazdy pil 16tich je tiez blbost lebo napr. ja potrvrdzujem vinimku prvy krat na kamosovej 17 a ja som mal 18 a nebolo to dako vela teraz si sice chodim vypit ale to len tak . A mam este nednu otazku co vas (14-17) vedie ktomu stale sa opijat???? to nechapem podla mna to nevipada bovie ako ked idem v piatok vecer po meste a vidim samich 14 az 17 rocnych dopitych sa valat alebo grcat a u dievcat to uz vobec nechapem ved to je otras 13 ako sa vala po zemi (
harfa, co by ich k tomu viedlo? asi nuda a proste tak, sak nebudu predsa v piatok vecer sediet v podniku pri dzuse... tymto sa toho ale nazastavam... len sa na to pozeram z dvoch stranok
P3tula...mno wies ja som mala 14 rokow a som bola opyta kazdy treti den a to len preto lebo ma opyjal moj chalan a prestala som s tym a teraz ked si wypijem raz za cas a neopyjam sa..hmm.. wiem kedy mam dost on to rychlo pochopi. a co sa tyka toho chalana, taq som ho nechala lebo nepotrebujem takeho co bude pomalicky kazdy den pit a este aj mne dawat
a na tu kojenecku flasu by som sa urcite urazila keby mi nieco wtedy niekto powedal a ete by dostal odo mna poriadny wykrik...lebo neze by sa snazil aby som prestala, mno namiesto toho ma bude urazat??a to wela takychto dospiewajucich nema rado ked ich beru ako male deti, teda ja urcite nemam to rada
4zabka4 jj mas pravdu v tom prvom prispevku a v tom druhom, no ja neviem ono to netreba brat doslovne ale len ako taku frazu. a chapem aj to urazenie a este som to ani nikomu nikdy nepovedala, poznam jedneho chalana a on ma okolo 14-15 a minimalne raz do tyzdna je ozraty... no a co mu mam povedat na to? nehovorim mu nic... a naco? aj tak by ma nepocuval a bonzovat na neho fotrovcom tiez nebudem... ja tu nie som od toho aby som ho vychovavala a hlavne ked mu budu do toho ludia kecat, tak to nespavi nic s jeho vztahom k alkoholu, ale skor sa vzdiali od tych co mu do toho frflu. taka je proste puberta
Ohladom toho ze co maju robit ja som sa nechodil opijat a nenudil som sa pri dzuse a pijem aj teraz kofolu a nemozem povedat ze by som sa isiel unudit, piju casto ty co si nevedia najst daku inu zabavku podla mna ja som to v ich veku nikdy nepotreboval.
Typek, ved prave preto by si nemal robit podobne veci... pretoze uz nebudes mat dalsiu moznost, aby si sa choval inak...
4zabka4: vela dospievajucich nema rado, ked ich beru ako male deti... ale ked oni sa tak vacsinou spravaju. Ked vidim nejakeho 15 rocneho, ako v jednej ruke drzi cigaretu a v druehj flasku, tak to je fakt len decko, ktore napodobnuje dospelych. To male deti robia...
ondy na alkohole nie je nic zle pokial sa neprehana ale nic sa nesmie prehanat nesmie sa prehanat telka nesmie sa prehanat zabava ale aj prehnana praca skodi vsetko je v pohode ked sa to robi s mierou... dnes uz to tak proste je ze piju stale mladsi a mladsi vyhnu sa tomu len ti co nemaju kontakty so skutocnym svetom a rodicia ktori maju peniaze to svatcsa riesia tak ze idu byvat do niakeho pekneho domceku na dedine ale ten kto vyrasta medzi ludmi sa tomu proste nevyhne... samozrejme netyka sa to drog pretoze tie su uz o stupen nizsie a davaju si ich zvacsa ti ktori ziju alebo z niakeho dovodu zacnu zit o stupen nizsie
da sa tomu vyhnut to si uz len ty nevies predstavit ze nebudem pit moji niektory znami chodievali chlastat ked mali 16 ja som isiel tiez do mesta ale dal som si v krcme kofolu a nemal som potrebu sa s nimy opit neviem preco proste som nechcel a zabavil som sa na nich ked si vypili
teraz si sice vypijem ale davam si pozor lebo som zodpovedni sam za seba a alkohol je zly aj v malich ale pravidelnych davkach
Ja mam 16 a este nikdy som sa neozral. Spolužiaci su kazdy tyzden na chate a piju do bezvedomia, tiez na kazdom skolskom vylete. Ale mne este nedoslo co je na tom take super. V piatok vecer najradsej sedim doma a nemusim byt v nejakej krcme zvaleny pod stolom a grcat na vsetky strany.
grom mas v tom dost velky zmetok. ja by som nedokazal vydrzat piatok vecer doma a preco by mi malo byz zle? nalievam sa dost casto ale ani raz som nehodil tycku, bolesti hlavy sem tam ale to prejde
Ja som sa teraz teraz po mesiaci tak poriadne najebal predtym to bolo len tak do nalady a to je najlepsie lebo ked sa poriadne najebem tak to potom nie vzdy dobre dopadne hlavne ked pridem domov.....a neviem kde by som na 3x tyzdenne na sracky zobral peniaze....a sice ako pre koho aku ma kto vydrz ale mna najebanie vyjde draho
Hmm , ja mam 15 a od casu na cas ( zopar krat do roka ) sa ozerem jak hovado , ako napriklad posledny piatok-sobotu a niekedy to skonci aj malou zaludocnou prihodou , ale inak pijem len kofolu , alebo max. jedno pivo .
To to je len teoria ale verte mi viem co to dokaze. Nepijem, Nechcem a dufam ze nebudem.... Moj otec pil 13 rokov a teraz 2.rok abstinuje. Hovorim vam nestoji to za tych par hodin "pohody". Cim dlhsie pijete tym sa dostavuju horsie stavy, uz vam to nepomaha, neviete si pomoct, je vam zle aj po pozity nenavidite sa, otupuju sa vsetky zmysli aj reflexi atd.... okrem toho si zavislost nepriznate a sposobujete strasne muky svojmu okoliu, stale klamete, krednete peniaze, nestarate sa o rodinu, kaslete na pracu (skolu), ste agresivny na svojich blizkych...
To su sice priznaky spojene so zavislostou ale ani uzivanie 1x/2x tyzdene sa idem rozbit nicomu neprospeje... je to prejav slabosti, dam si lebo aj iny si daju, dokazem si nieco, sak bude sranda ako mi bude zle...
Alkohol je droga a nepezpecna pretoze je mimoriadne zakerna. Uzivanie maleho mnozstva prospieva zdraviu, nalade, a aj chuti.... ak vsak pijete preto aby ste boli namol a mate gen. nabeh na alkoholizmus mozete sa stat zavisli uz za par tyzdnov... (zavislost neznamena len pit kazdy den ale aj potrebu pit kazdy tyzden, potom 2x, 3x kazdy den.... byt naliaty v kuse... je to takmer nezastavitelne tempo a nic si samozrejme nepriznate, "ja nie so zavisly!")
PS: pozivanie alkoholu v veku do 20 rokov je 5x navykovejsie ako pozivanie v dospelosti a pitie alkoholu v prvom trimestri tehotestva (aj v malych davkach) casto sposobuje tazke fyzicke aj mentalne poskodenie dieta
HOWk. tot moj nazor a fakty. Ak si chcete uzlavit hladajte ine cesty, alebo prejdite na fyzicky nenavykove drogy....
tak greppi uplne s tebou suhlasim...konecne sa nasiel clovek,ktory ma na to taky isty nazor ako ja...akoze gres a cigy su menej skodlive ako alkohol....len toto ze vacsina ludi co zacne s travou skusi mnoho inych veci....ale aj tak..mariska?go for it guys!!!alkohol?raz za mesiac tri,styri poldeci?v pohodke
a este jedno.....presne ludia mariska NIEJE fyzicky navykova
myslím že veľa ľudí má s alkoholom nie len dobré ale aj dosť zlé skúsenosti.... medzi nimi aj ja.... môžem potvrdiť že stačí jedna skúsenosť ktorá vás šokuje a pohľad na alkohol sa zmení rýchlo....
Ja si tiez sem tam vypijem, na sracky som bol iba par krat a aj to len preto, ze som zu bol v dobre j nalade (kedy obvykle prestanem pit, ale po maturach, dosiel kamarat ani sa nepytal donieosl pol deci, potom pripit s tamtym a aha dalsi.. a uz mse boli ) Nie ze by so bol na to hrdy, ale clovek sa niekdy musi ucit na vlstnych chybach... Inak po poslednych par "vyjazdoch" kedy sme kupili patoky za cca 120SK , mi to prestalo chutit a cim som starsi tym mi to menej chuti... pivo 4ever
A co sa tyka dovodov, ze mladi piju? Lahke, torcha alkoholu vam pomzoe zbavit sa stresu a uvolnit sa. A to je predsa to podstatne (teda ja osobne som pil presne preto) a potom sa mozte zabavat holt niekomu to nie je treba, ale ja osobne si pripadam jak pinokia kedsom an diskoteke a nemam nieco v sebe... Teda nemal som, na diske som nebol uz dobre dlho.
Ja som tiez kedysi pijavala...zle to boli dni...ale teraz som stretla lasku mojho zivota a uz s tym uplne sekla...a pijavala som kazdy tyzden, cely vikend prechlastany...nerada na to len spominam...NEVER!
ta ja som tahala v lete dost dlho sme davali ze ciarky s kamosmi ale to nebolo na dead len tak do pohodky aaa najprv sa to tzacalo styroma ze 4 dni vkuse a tak to pokracovalo a pretiahlo sa to az an nejakych 20 ......
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
57 komentov
Tym by sa 16 rocny chvalit nemal. Este len odlozil kojenecku flasu a uz je z neho ozran... OMFG.
podla mna, nech som aj konzervativna, je dost aj 1krat za tyzden. ved ist von v piatok s tym, ze aj dnes skoncim pod stolom.. no tak to je ozaj na zamyslenie.
ale aby som odpovedala na prvotnu otazku: vcera som bola s kamoskou na kofcu a fernet. a predtym asi mesiac sme boli na chate. takze, pijem tak zhruba 1krat za mesiac. (ale nie do opitia..)
4zabka4: vela dospievajucich nema rado, ked ich beru ako male deti... ale ked oni sa tak vacsinou spravaju. Ked vidim nejakeho 15 rocneho, ako v jednej ruke drzi cigaretu a v druehj flasku, tak to je fakt len decko, ktore napodobnuje dospelych. To male deti robia...
teraz si sice vypijem ale davam si pozor lebo som zodpovedni sam za seba a alkohol je zly aj v malich ale pravidelnych davkach
Je to este horsia droga ako marihuana a cigarety pretoze:
1. Je tolerovaná
2. Sposobuje zmeny osobnosti, agresivne stavy, a problemy s koncentraciou
3. Velke mozstvo sbosobuje smrt
4. Znasobuje ucinok liekov, energ. napojov a inych drogy
5. zavislost je velmi silna (i ked to isty cas trva kym sa stanete zavyslim)
6. Dlhodobe uzivanie sposobuje nenavratne poskodenie mozgu, treviaceho traktu, a vsetkych organov
To to je len teoria ale verte mi viem co to dokaze. Nepijem, Nechcem a dufam ze nebudem.... Moj otec pil 13 rokov a teraz 2.rok abstinuje. Hovorim vam nestoji to za tych par hodin "pohody". Cim dlhsie pijete tym sa dostavuju horsie stavy, uz vam to nepomaha, neviete si pomoct, je vam zle aj po pozity nenavidite sa, otupuju sa vsetky zmysli aj reflexi atd.... okrem toho si zavislost nepriznate a sposobujete strasne muky svojmu okoliu, stale klamete, krednete peniaze, nestarate sa o rodinu, kaslete na pracu (skolu), ste agresivny na svojich blizkych...
To su sice priznaky spojene so zavislostou ale ani uzivanie 1x/2x tyzdene sa idem rozbit nicomu neprospeje... je to prejav slabosti, dam si lebo aj iny si daju, dokazem si nieco, sak bude sranda ako mi bude zle...
Alkohol je droga a nepezpecna pretoze je mimoriadne zakerna. Uzivanie maleho mnozstva prospieva zdraviu, nalade, a aj chuti.... ak vsak pijete preto aby ste boli namol a mate gen. nabeh na alkoholizmus mozete sa stat zavisli uz za par tyzdnov... (zavislost neznamena len pit kazdy den ale aj potrebu pit kazdy tyzden, potom 2x, 3x kazdy den.... byt naliaty v kuse... je to takmer nezastavitelne tempo a nic si samozrejme nepriznate, "ja nie so zavisly!")
PS: pozivanie alkoholu v veku do 20 rokov je 5x navykovejsie ako pozivanie v dospelosti a pitie alkoholu v prvom trimestri tehotestva (aj v malych davkach) casto sposobuje tazke fyzicke aj mentalne poskodenie dieta
HOWk. tot moj nazor a fakty. Ak si chcete uzlavit hladajte ine cesty, alebo prejdite na fyzicky nenavykove drogy....
a este jedno.....presne ludia mariska NIEJE fyzicky navykova
myslím že veľa ľudí má s alkoholom nie len dobré ale aj dosť zlé skúsenosti.... medzi nimi aj ja.... môžem potvrdiť že stačí jedna skúsenosť ktorá vás šokuje a pohľad na alkohol sa zmení rýchlo....
A co sa tyka dovodov, ze mladi piju? Lahke, torcha alkoholu vam pomzoe zbavit sa stresu a uvolnit sa. A to je predsa to podstatne (teda ja osobne som pil presne preto) a potom sa mozte zabavat holt niekomu to nie je treba, ale ja osobne si pripadam jak pinokia kedsom an diskoteke a nemam nieco v sebe... Teda nemal som, na diske som nebol uz dobre dlho.
Nepotrebujem sa ožierať...
Totálne som sa zjebal len raz , zasvätení vedia..
Vplýva to na mňa značne depresívne..