Čo hovoríte na pravidlo amerických filmových štúdií že dokým film neobsahuje 2 postavy čiernej pleti, 2 lgbt postavy a 1 postavu aziata, nemôže byť nominovaný na Oscara? Príde vám to vo filmoch/seriáloch otravné alebo ste s tým naopak v pohode?
Vadí vám to v historických filmoch v ktorých hrajú černosi, hoci sa v daných dobách nachádzali len na území Afriky? (a ak náhodou boli v európe, tak boli eštte len otrokmi)
Mozno sa mylim, ale nevztahuje sa to na cely filmovy stab a nie iba na hercov? Ze uplne staci napriklad ak jeden cernoch bude kameraman a druhy strihac a je to vybavene.
Nepríde mi to správne a ani normálne, no ani mi to nevadí. Neorientujem sa sice vobec detailne v zahranicinej politike, historii a tak, ale myslím si, ze Američania aj Nemci si nesu z histórie iste bremeno a týmto spôsobom (Nemci napr. skrz migrantov) sa s tým mozno snažia nejak aspon sčasti vysporiadat. Ale to je len môj pohlad uplneho laika... Nikde som takýto názor nečítala, nepočula. Len mi to pripadá mozno ako najlogickejsie vysvetlenie.
Jop vadí preto mám maximálny odpor voči novým filmom s USA ( príklad ako maximálne dojebať Avengerov multi kulti propagandov)... ďalej spoločnosť netflix je firma ktorá produkuje s 80% ak nie viac sračky a zároveň podporuje pedofíliu a LGBT no to je tiež taká malá čerešnička na torte nekonečného trusu s produkcie Pedowoodu
ale zase tyka sa to iba tych, ktori aspiruju na Cenu akademie nie? teda ak niekto netuzi po oscaroch, tak to moze mat v pazi a nakrutit si film s kym chce a ako chce
@papver myslím že sa blíži doba ked to bude muset splnať každý film aby ho vobec pustili do kín a už to pomaly prichádza aj do Európy,budúci rok bude mat premieru nový film o Žižkovi a nejakú malú ulohu tam bude mať aj Ben Cristovao
@narazuvzdornaa Čiastočne to tak určite je. Veď ešte v 90. rokoch (a to aj tesne pred miléniom a dokonca aj po ňom) v niektorých častiach USA akceptovali verejné lynčovanie homosexuálov (napr. verejné pribíjanie na kríž). Verejné lynčovanie černochov bolo úplne bežnou súčasťou ich spoločnosti. To, čo sa teraz deje je určite vyrovnávanie sa s nedávnou minulosťou.
@23 Ale teraz nenarážam na filmy, tam problém nevidím. Narážam na celkovú transformáciu spoločnosti - citlivosť na tieto témy a hlavne slová/vyjadrenia.
A tiež je zaujímavé, že sa súčasťou verejného diskurzu stávajú témy, o ktorých napr. Oliver Stone hovoril už pred 40. rokmi. Nielen rasizmus, ale aj vojnové násilie - teror zo strany USA po celkom. Ešte nedávno bolo neprijateľné o tom hovoriť, teraz je to vďaka Bohu normálne a dokonca niektoré veci (zločiny) smerujú pred medzinárodný trestný súd. I tak to ale ide pomaly.
@1 + Tebe vadí, že v rámci histórie európskeho maliarstva je Kristus takmer vždy zobrazovaný ako beloch? Podoba diela je ovplyvňovana recepčným rámcom, ak veľká časť predpokladaného publika budú ľudia, ktorí nie sú bieli, tak pre tvorcov dáva zmysel, aby aj v diele boli osoby, ktoré nie sú biele, viď. @1 9, princíp dopytu a ponuky.
@staphylococcus Ok, beriem späť. @Nikolas1410 hercov sa to vôbec nemusí dotknúť, pretože splniť sa musia 2 zo 4 štandardov, takže to čo si napísal je fakt blbosť.
@u čiteľka ale veď o číselka vôbec nejde preboha, ide o princíp.
Ja proti lgbtq ludom absolutne nic nemam, len by som uz rad videl vo filme aj "klasický" pár po dlhsej dobe a nie toto nasilu pretláčanie. Začína to uz otravovať mnohých ľudí, verím že na birdzi nie som jedina snehová vločka.
@nikolas1410 Neviem aké filmy a seriály pozeráš ty, ale ja som nejakú prevahu LGBT párov vôbec ešte nepostrehla. Neviem, fakt daj nejaké filmy, lebo mne okrem Skrotenej hory nič nenapadá.
@staphylococcus Nemám problém si priznať chybu. Ja som si to nikdy poriadne ani nečítala, ale tak @29 by si tu malo teda prečítať viac ľudí, lebo tak sa zdá, že viacerí tu majú mylné info.
no co, oscar uz nejaky cas konstantnym tempom stracal akukolvek relevantnost. uz po nominaciach co dostal minuly rok joker muselo byt kazdemu polopricetnemu cloveku zrejme, ze kompetentne osoby su na cracku. toto beriem len ako ranu z milosti - nech je uplne kazdemu pochybovacovi definitivne jasne, ze to ocenenie (uz) naozaj nema absolutne nic spolocne s kvalitou filmu.
@narazuvzdornaa nie "Dafuq" ale píše pravdu... Za svoj život som spoznal stovku nemcov a desiatky Američanov a je to tak skrátka to tak je, týmto si kompenzujú isté bremeno ....je to blbé ale je to len holý fakt
Rada pozerám veci s LGBT tematikou . Ale keď to historicky nesedí tak to moc nemám rada...akože nie som rasista, ale aby v jednom historickom filme boli v nejakej vojenskej rote číňan s černochom a ešte na veliacich pozíciách tak mi to proste nesedí. Ale keby to má byť nejaká novodobá komédia (tie sa už bez číňanov snáď ani neobídu), alebo iný žáner tak je to chill
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
(Joke)
Ale vidim to tak ze v buducnosti mozme ocakavat aj pedo pride podla toho ako sa spolocnost vyvija
ale zase tyka sa to iba tych, ktori aspiruju na Cenu akademie nie? teda ak niekto netuzi po oscaroch, tak to moze mat v pazi a nakrutit si film s kym chce a ako chce
Odporúčam pozrieť
» www.oscars.org/news/academy-es...
Ja proti lgbtq ludom absolutne nic nemam, len by som uz rad videl vo filme aj "klasický" pár po dlhsej dobe a nie toto nasilu pretláčanie. Začína to uz otravovať mnohých ľudí, verím že na birdzi nie som jedina snehová vločka.