Koncom augusta sa velke mnozstvo mojich spoluziakov vybralo do ameriky na ten vymenny pobyt ci co to je...Dnes som tak rozmyslala s akym neuveritelnym nadsenim tam vsetky isli a ci je vlastne v USA az tak uzasne ako ho vsetci opisuju...nikdy som tam nebol
no ja tiez rozmyslam prave nad tou ich mentalitou ze aj v tych skolach je to vraj take primitivne....len ten zivot celkovo tam...pobyt? na slovenske to vyjde cca 150 000-200 000 sk ale dvom spoluziackam zaplatil 50% neviem kto za to ze vyhrali v nejakej celoslovenskej sutazi
@Narazuvzdornaa presne...ale inak aj keby som nebola v strednej vrstve tak tam nejdem lebo ked si zoberiem ze sa tam mam ucit na takej istej skole ako tu(t.j. gympel) a cele to este v anglickom jazyku vd to by bol moj konec ked tak je tam lepsie sa tam bud narodit alebo ist tam kuk. az niekedy ked budem zarobkovo cinna
V USA som nebol ale z ropzravania mojho krsneho sa mi to zdal ako raj na zemi Na druhej strane kamarat, ktory bol niekde v prdeli v Texase sa nemal az tak dobre.
Tak asi zalezi od toho kde si. Ak si vo velkom meste, tak tam podla mna tu americku mentalitu necitis. Ak si na dedine tak je to uz ine. Presne tak ako na slovensku, i ked tu citis drbnutu slovensku naturu vsade, nie len na dedinach.
Ako som cital na inetnete clanky tych ktr. tam boli tak ich tam skoro zabili a okradli a ze to vobec nieje az take uzasne ale podla mna to tiez zavisi aj od miesta........Ale Europa je najlepsie miesto na svete na zivot
od nas z gymplackej triedy co boli dvaja ludia v amerike a jeden sa tam nastalo prestahoval, boli jednoznacne najlepsi studenti v triede, ich uroven skol je fakt uboha.. teda bolo by to lahsie tam studovat aj vsetko, ale nechcela by som tam zit, amici maju divnu mentalitu. radsej chcem zit v kulturnej europe!
ja by som tam chcela ísť na hooodne dlho...možno aj navždy a to je jediné miesto kde by som o tom uvažovala.
ale samozrejme nie do texasu, severnej dakoty a spol.....v texase by som skapala a to tam mám tetu...texas je podľa mňa fest depresívny...no ale to je o inom.
of course, NY,NY a forever NY
inak @mirkova - ten ich american dream nie je v pravej podstate taký nezmysel, ako sa hneď zdá...čo sa mi na tom páči a čo sa u nás nikdy nestane je to, že tí ľudia naozaj veria že uspieť sa dá v čomkoľvek a podporujú sa v tom....vieš spievať? tak spievaj! vieš tancovať? tak tancuj!
proste mi to príde také viac bezprostredné ako tu u nás, kde sa každý zamýšľa len nad tým, či ho tá jeho práca uživí...a ja nie som výnimka
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
BTW, nevieš, koľko ich ten pobyt vyšiel?
Celé to je svinstvo, ultra chudobní dostanú štipko, ultra bohatým to zaplatia fotrovci a stredná vrstva nech sedí doma :´(
Tak asi zalezi od toho kde si. Ak si vo velkom meste, tak tam podla mna tu americku mentalitu necitis. Ak si na dedine tak je to uz ine. Presne tak ako na slovensku, i ked tu citis drbnutu slovensku naturu vsade, nie len na dedinach.
ale samozrejme nie do texasu, severnej dakoty a spol.....v texase by som skapala a to tam mám tetu...texas je podľa mňa fest depresívny...no ale to je o inom.
of course, NY,NY a forever NY
inak @mirkova - ten ich american dream nie je v pravej podstate taký nezmysel, ako sa hneď zdá...čo sa mi na tom páči a čo sa u nás nikdy nestane je to, že tí ľudia naozaj veria že uspieť sa dá v čomkoľvek a podporujú sa v tom....vieš spievať? tak spievaj! vieš tancovať? tak tancuj!
proste mi to príde také viac bezprostredné ako tu u nás, kde sa každý zamýšľa len nad tým, či ho tá jeho práca uživí...a ja nie som výnimka