Je podľa vás rozumné ostať na Slovensku? Alebo je lepšie odísť do zahraničia? Mne sa pozdáva Anglicko, pretože človek si tam precvičí aj svetový jazyk
Viem, by to nebolo ľahké ale začiatky sú ťažké všade.
Len by som nemal s kým ísť a sám sa bojím
Sám by som tiež nešiel,je fajn tam mať rodinu,alebo dobrého parťáka.Manuálne tam makať,niekde na vzv jazdiť alebo tovar dokladať by som nešiel,to môžem robiť aj tu,možno je to tam o čosi lepšie zaplatené,ale namakáš sa rovnako a nedostaneš zato plat ako domáci,ale takú sumu,za akú by oni ani z postele nevstali. Ale poznám aj človeka,ktorý bol niekolko rokov v Irsku,niekde na farme,a postupne si z toho platu postavil dom na Slovensku,tak záleží asi aj od šikovnosti.
@fxx pri niektorých zamestnaniach,na ktoré netreba žiadnu kvalifikáciu áno. Na niektorých miestach stretneš len samých imigrantov,poznám ľudí,čo napríklad v Anglicku robia so samými poliakmi,pakistancami a podobne. Agentúry na tú prácu cielene vyhľadávajú cudzincov,aby im zato mohli dať plat,ktorí by domáci nevzali.
ak by som si mala vyybrat medzi slovenskom a anglickom , tak radšej slovensko....viem že sa tam tahaju všetci mladí , aj moji zahraniční kolegovia ospevujú anglicko ale mne sa nepáči že je to tam už príliš multikulti
Anglicko oproti Slovensku zas nie je neviem aka vyhra. Pride mi to tam podstatne nebezpecnejsie, je tam drahe (a horsie) pivo, mestske kamery ti dobreze necumia do analu, mimo Londyna su velmi casto sami mentalni sedlaci, zeny v zasade nic moc, velmi casto pregrcane do bezvedomia leziace niekde na chodniku, je tam zima a v niektorych castiach aj dost casto prsi. Ale ak ti ide len o viac penazi, tak preco nie.
@riddler ze som sa s tym za 3roky v UK na roznych miestach v roznych zamestnaniach nestretol nikdy... bol som v meste kde je pomaly viac cudzincov ako domacich a robil som aj pracu bez kvalifikacie,a ver tomu ze sa rozdiely nerobili,domaci makali za tie iste peniaze vsade,ak bol pakistanec lepsi tak povysili jeho a dostal aj viac zaplatene,aj kvoli tomuto anglicania nemaju radi pristahovalcov,lebo medzi tolkymi novymi ludmi su vysoke sance ze tam je niekto lepsi ako oni a anglicania ostanu sockami,lebo su lenivi.
@tommyhot mne skor Londyn pride ako najhorsie mesto na byvanie v UK,lebo to pomaly s celym Anglickom ani nema nic spolocne...anglicky vidiek je uplna topka pre mna,a cim menej cudzincov tym lepsie,lebo v UK neni zrovna vyber tych najlepsich ludi,a suhlasim ze je to tam nebezpecnejsie,aj preto som odtial odisiel...aj ked rozmyslam ze sa tam vratim zase...na nejake odjebane miesto kam nikto nechodi
Drahe a nekvalitne byvanie,vsetko musia inak ako zvysok EU (jazdia opačne,iny typ zastrčiek,vodovodne kohutiky atd)....asi najhoršia kuchyna v EU,nekvalitne potraviny,Multi-kulturnost,daždive počasie,skarede a spite dievcata....
@7 druha cast suhlasim v podstate
Anglicko ano, Londyn nie
ja som byvala v takom malom mestecku pri moru, taky vidiek no a bolo to uplne super a boli sme asi jediny cudzinci no na take miesto by som znova sla, keby si chcem ist do UK zarobit, ale do velkeho mesta by ma nikto nedostal
A tiez nesuhlasim s riddlerom, ze sa robia rozdiely, no to uz popisal fxx. Spoznala som kopec pristahovalcov (poliakov najviac) co zastavali veduce pozicie so super olaton a pod sebou mali anglicanov. Ak si sikovny presadis sa.
@fxx ano vidiek je fajn hlavne ak si kusok od Londyna a teda si vies kedykolvek odskocit sa dobre najest, pripadne zabavit sa. Inak Londyn mam celkom rad, ale zit by som tam urcite nechcel.
Mňa osobne Londýn neláka pozrieť sa to áno ale žiť tam nie Skôr som rozmýšľal o Coventry alebo Birmingham
Len neviem kde zohnať ešte ľudí, ktorý by tam chceli v budúcnosti ísť
@Tommyhot@Valkido nikdy som nerozmyslal ze by som isiel do Anglicka jedine tak kvoli futbalu by som rad isiel ale ked pisete ze tam zeny chlastaju jak duha tak sa mi to zacina pozdavat
kolega pracoval v uk 7 rokov, zcasu na cas chodi na dva tyzdne na farmu zarabat, kedze ma znameho a pravo kedykolvek tam pracovat.
Sam som pracoval v sklade a bola to otrocina, na svk som tiez robil v sklade, tiez otrocina, ale v uk si nemal ziadnu volnost, sledovali ma kamery, obcerstvenie hnusne, voda studena, sklad na jar chladny, oblecenie nam zamestnanecke dali po mesiaci, pozadovali vykon robota, to nie je tvrda robota, ale doslova otrocina za slabu vyplatu @riddler
ale bude. Kolega bol v uk rok, predtym si spravil opravnenie na vysokozdvizny vozik a zamietli mu opravnenie, lebo bol cudzinec, avsak v inej firme sa zamestnal na voziku, ale neviem ci si potom zaplatil za uk opravnenie. @fxx
v londyne su dvaja chalani z mojho mesta. Moji rovesnici. Isli obaja s niekym, pracu mali do mesiaca. Maju skvelu anglictinu, jeden robi/l veduceho zmeny ako barman, druhy tiez gastronom. Sam som sa uchytil v gastro v irsku, v uk som bol v sklade, preto lebo som mal zo svk v tom prax, ale otrasny tam bol zivot. Lutujem, ze som neposluchol radu kamarata. Vziat si volno, na par dni sa tam ubytovat, pobehat po meste, v tvojom pripade londyne, tam si kazdy najde robotu, a zistis aky je realny stav a aj uvidis ako tam byvaju. Lepsie minut par stoviek na vylet ako prist do neznama a dufat, ze nerobis kokotinu.
ak by som to mal zopakovat, nepojdem sam, cez agenturu a priamo do londyna, ak sa bojis lietania ci teroristov, tak chod radsej autom lodou a robit na farmu, na farme zarobis, bo anglican ti to neurobi
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
@tommyhot mne skor Londyn pride ako najhorsie mesto na byvanie v UK,lebo to pomaly s celym Anglickom ani nema nic spolocne...anglicky vidiek je uplna topka pre mna,a cim menej cudzincov tym lepsie,lebo v UK neni zrovna vyber tych najlepsich ludi,a suhlasim ze je to tam nebezpecnejsie,aj preto som odtial odisiel...aj ked rozmyslam ze sa tam vratim zase...na nejake odjebane miesto kam nikto nechodi
Anglicko ano, Londyn nie
ja som byvala v takom malom mestecku pri moru, taky vidiek no a bolo to uplne super a boli sme asi jediny cudzinci no na take miesto by som znova sla, keby si chcem ist do UK zarobit, ale do velkeho mesta by ma nikto nedostal
A tiez nesuhlasim s riddlerom, ze sa robia rozdiely, no to uz popisal fxx. Spoznala som kopec pristahovalcov (poliakov najviac) co zastavali veduce pozicie so super olaton a pod sebou mali anglicanov. Ak si sikovny presadis sa.
Len neviem kde zohnať ešte ľudí, ktorý by tam chceli v budúcnosti ísť
A v podstate ani Anglicko nie je moc svetoborné, ale už som asi príliš negatívna... dobre, že idem odtiaľ preč
ale ne nejdem nikam
a chcela by som tam ešte zbehnúť sa pozrieť
Sam som pracoval v sklade a bola to otrocina, na svk som tiez robil v sklade, tiez otrocina, ale v uk si nemal ziadnu volnost, sledovali ma kamery, obcerstvenie hnusne, voda studena, sklad na jar chladny, oblecenie nam zamestnanecke dali po mesiaci, pozadovali vykon robota, to nie je tvrda robota, ale doslova otrocina za slabu vyplatu @riddler