ahojte...mam taky problem a rada by som ak niekto z vas vie odpoved aby mi poradil lebo ja uz neviem co robit.....Takze mam 14 rokov a uz 5 mesiacov byvam a chodim do skoly v anglicku kde sa hovori cisto anglicky, doma byvame s anglicanom takze s nim ropr
ak si v anglickom prostredí,tak ti neostáva nič iné, len začať rozprávať. nebáť sa gramatických chýb, preklepov, čohokoľvek. ten jazyk sa ti čoskoro rozviaže. bude to síce zo začiatku náročné, ale to príde
pride mi to sa len chvalis, ja som naucil anglicky na kurzoch, z filmov a skladieb a tiez neovladam gramatiku ale cim viacej hovorim anglicky naucil som sa pamatat si cele vety namiesto slov, neostava ti nic ine ako komunikovat, este sa nestalo, ze by to niekomu vadila moja anglictina aj ked nebola gramaticky spravne, alebo mi dlhsie trvalo kym som vyjadril, co som chcel ... urcite sa netreba bat
Skus co najviac rozmyslat v anglictine - urcite ti po case zacne liezt hned niekolko slov, co ti chybaju, na nervy a najdes si ich. No a to su slova, ktore si najlepsie zapamatas.
skús si vybaviť napríklad babysitting na pár popoludní/večerov cez známych, pri takých 5-6 ročných deťoch by si nejakú trému mať nemusela, im sú nejaké chyby ukradnuté (a takisto sú mimochodom ukradnuté aj ostatným), možno sa ti tak odstráni ten blok a ešte si aj privyrobíš. kamoška mala tiež taký problém a deti to vyriešili
@1 ja viem ze to vyznie blbo...ale je to tak..v skole nerozpravam iba pisem a testy nemame takze preto sa mi celkom dari ale ked sa mam cez prestavky rozpravat tak to proste nejde....
@3 nechcela som aby to hntak vyznelo...len som chcela napisat toho co najviac aby ste vedeli co myslim....nemam sa preco cvalit nic som nedostiahla a ani som v nicom neni dobra...len hladam pomoc...
@mortinelka opýtam sa trošku od veci ale aj tak mi to nedá Ty si tam išla cez nejakú agentúru či ? Lebo aj ja by som tam šla rada aby som sa konečne naučila dobre anglicky a nejak sa neviem rozhýbať .
@12...nie nesla som cez agenturu...nemam tolko rokov aby som tam mohla ist sama...oco v uk pracoval 6 rokov a navrhol mne a mojej sestre aby sme to skusili tak sme isli...sestra o dva roky skor a ja teraz....
@13.. viem vyznie to blbo proste tu je ta skola ina...proste ked mame domacu tak to napisu opisem to a prelozim doma...a na hodinach pracujeme vacsinou v skupinach a ja iba tak sedim....a napriklad anglictina tam moc nerozpravame iba vascinou citame spolocne a potom iba essay a tu spravim s prekladacom...
@15 uz som vysvetlila ako to na skole ide....nerobime testy ani nic hodnotia nas podla toho co mame napisane v zosite...vascinou podla uloh a tie robim vdaka prekladacu alebo mi sestra pomoze...ja len neviem ako sa rozpravat s kamaratkami...proste ked som s nimi tak sa ''zaseknem'' a nejde to...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
Musíš prekonať bariéru a komunikovať aj s chybami. A popros nech ťa opravia keď budeš mať chybu.
A súhlasím s @1
Akoto že si v anglickej škole a nevieš po anglicky? Tak predsa len niečo musíš vedieť?
howgh
@3 nechcela som aby to hntak vyznelo...len som chcela napisat toho co najviac aby ste vedeli co myslim....nemam sa preco cvalit nic som nedostiahla a ani som v nicom neni dobra...len hladam pomoc...
a vsetkym ostatnym dakujem...dufam ze to pomoze
@13.. viem vyznie to blbo proste tu je ta skola ina...proste ked mame domacu tak to napisu opisem to a prelozim doma...a na hodinach pracujeme vacsinou v skupinach a ja iba tak sedim....a napriklad anglictina tam moc nerozpravame iba vascinou citame spolocne a potom iba essay a tu spravim s prekladacom...