ahojte,je najvyšší čas aby som robila niečo so svojou angličtinou,o rok z nej totiťž maturujem,a preto chcem poradit nejake kurzy alebo jazykové školy ktore by sa zaoberali aj maturitnymi temami.dakujem
Ja som maturoval minulý rok a chodil som do jazykovky,tuším sa volá Vages,tam pri nemocnici to je...Bol som celkom spokojný,ale veľa ľudí si myslí,že keď dva krát do týždňa sedia 90 minút v škole,ktorú im rodičia zaplatia tak,že budú najmúdrejší na svete.Ak chceš fakt dačo vedieť tak ju skús,ale musíš na sebe makať a každý deň by som odporučil aspoň chvíľu sa to učiť...Ak tam budeš iba sedieť tak sa to to neoplatí,zbytočne vyhodené prachy...
@sudruzka - je to schvalene zakonom pre vsetky stredne skoly, takze ak to nezrusia, tak urcite na kazdej skole.
@tysha - nie, ak maturujes o mesiac, este je priskoro sa ucit cim blizsie k mature, tym viac dier v hlave, cize fakt az v kritickom obdobi tam treba liat vedomosti aspon ja mam teraz taky pocit...
co sa tyka jazykovych skol, najlepsie su statne, sukromne nemaju pravo robit statnice a bez tych jazykovky su o nicom dost...
Každáakadémia vzdelávania a podobné vzdelávacie inštitúcie, čo vyučujú jazyk organizujú kurzy, ktoré sú zamerané priamo na prípravu na maturitu, kde sa preberá všetko, či už gramatika, konverzácia, maturitné témy.
Takže ak chceš, prihlás sa, zväčša sa tie kurzy začínajú niekedy v septembri.
@norry -prepac ale to ze sukromne jazykovky nemaju pravo vydavat statne jazykove skusky je velka chujovina...problem je len v tom ze mnohe nemaju akreditaciu ministersta skolsta-ako ty hovoris-nemaju pravo...to je ale uz na kazdom kto ma o statnicu zaujem aby sa na to v tej danej jazykovke spytal..mnohe vedu pripravu ale statnicu si musite ist urobit niekam inam...treeba sa na to jednoducho opytat (je velky predpoklad ze vam to sami od seba nepovedia)..alebo zistit z dobreho zdroju .......a statne jazykovky su o nicom..radsej najst kvalitnu sukromnu s dobrym menom
@zavinac - no ja som to tak myslela. väčšina jazykových škôl (aspoň tu v PO) určite akreditácie nemá, lebo aj tak posielajú všetkých svojich študentov na štátnu robiť skúšky.
Štátne tiež záležia od toho, či sa človeku učiť chce a tiež v neposlednom rade od toho, akého učiteľa chytíš. ja som na jazykovke strávila 8 rokov a nikdy som s anglinou nemala problém, som rada, že som to vychodila.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
@tysha - nie, ak maturujes o mesiac, este je priskoro sa ucit cim blizsie k mature, tym viac dier v hlave, cize fakt az v kritickom obdobi tam treba liat vedomosti aspon ja mam teraz taky pocit...
co sa tyka jazykovych skol, najlepsie su statne, sukromne nemaju pravo robit statnice a bez tych jazykovky su o nicom dost...
Takže ak chceš, prihlás sa, zväčša sa tie kurzy začínajú niekedy v septembri.
Štátne tiež záležia od toho, či sa človeku učiť chce a tiež v neposlednom rade od toho, akého učiteľa chytíš. ja som na jazykovke strávila 8 rokov a nikdy som s anglinou nemala problém, som rada, že som to vychodila.