Zdravím, rozmýšľam že by som si spravila večernú strednú školu (maturitu už mám), odbor grafik. Problémom je, že záujem o pomaturitné štúdium nebol veľký a tak pravdepodobne ani tento rok školský odbor neotvoria. Jedna sa o soš polygrafickú BA.
Moja otazka - máte skúsenosť s nejakou inou SŠ, v ktorej je možné získať maturitu pomaturitným štúdiom? Ideálne odbor grafik digitálnych médií a ideálne Bratislava a okolie ( TT, možno NR).. aj toto som musela veľmi googlit, možno ak ste aj nevedeli o takejto možnosti, ak možno práve toto je príležitosť - ak by sa našlo dalších 14 ľudí, odbor by sa otvoril
mala som cas vo svojom zivote, ked som rozmyslala tak jak ty ale popravde podla mna na grafiku nie je nutno treba papier, proste si pozriet, co firmy vyzaduju a naucit sa to online, kurzami je efektivnejsie. Akoze nechcem sa tvarit mudro, lebo neviem ale co ja mam kamosov (ale ja som z Kosic) co sli na toten odbor, tak sa tam hovno naucili :/
Prikláňam sa ku komentáru @6 - online kurz, rekvalifikačný kurz, alebo niečo ako “aj ty v IT”, je to pomerne vychytená profesia, podľa mňa nebude o kurzy núdza.
@dezolat@2 približne na to, že ked ta po maturite nevezmu na vysokú, musíš sa evidovať na úrade prace. ked ideš na pomaturitne, pokračuješ v štandartnej dlžke študia a nemusiš isť na upsvar.čiže ma to veľkú vyhodu. a môžeš aj pracovať na dohodu. ked som maturoval r.2006 vtedy to začalo. inak ma mrzi že na pomaturitne študium som nešiel, mam poľnohodpodarsku strednu školu. nevyužil som to. miesto toho som šiel na teologiu, z ktorej žiaľ nemam nič.
@dezolat@11 čim dlhšie študuješ tym lepšie pokiaľ neprekročiš štandartnu dlžku studia 25rokov. čo je lepšie. využiť tento model že môžeš študovať, alebo to, že ak sa nezaeviduješ na upsvar platiš si 80 eur. porozmyslaj trochu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
Poprípade kto nemá maturitu, môže ju takto získať?