Ak nie tak pozeraj filmy/seriály, na začiatok detské, sú ľahšie,
Kúp si nejakú učebnicu pre samoukov a z nej sa uč slovíčka (existuje taká super česká stránka, kde sa ich ľahko naučíš, ale už si nepamätám ako sa volá) a aj gramatiku!
Snaž sa nájsť niekoho s kým by si mohlo rozprávať veľa.
Ahoj, no ja som si s anglinou užila svoje Keď som sa ju riadne drvila, chodila som na kurzy asi 7 rokov, kukala som filmy po anglicky s anglickými titulkami, prečítala množstvo kníh, prekladala som si anglické pesničky, čítala som časopisy po anglicky a podčiarkovala som si a vyhľadávala nové slovíčka, ktoré som si potom každý deň opakovala...Ku knihám som často mala aj nahovorené CD, tak som si to po prečítaní púšťala, kvôli listeningu...Tiež som si pozerávala rôzne interviews mojich obľúbených hercov, spevákov a snažila sa porozumieť tomu, čo hovoria...Asi to zafungovalo, pretože minulý rok som sa sama pripravila na CAE certifikát a vyšlo to (aj keď som si moc neverila a tety zo školy mi tiež vraveli, že je malá šanca to bez prípravných kurzov dať). Takže toto bola moja príprava, dúfam, že som ťa dostatočne inšpirovala a ktovie, možno to zakončíš tiež nejakým tým certifikátom Nikdy nevieš, kedy sa ti niečo také môže zísť...Držím palce!!!
ako uz bolo spomenuté - top je pozeranie, serialov, rozpravok, filmov v anglictine + citanie anglickych knih , samozrejme pre zaciatocnika nejake lahsie
a najidealnejsi sposob by bol aj tak zahranicie - odist na nejaky cas a spíkovat nonstop, ale nesmies mat okolo seba slovakov a podobne narodnosti s ktorymi by si komunikovala vo svojom rodnom jazyku
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
Ak nie tak pozeraj filmy/seriály, na začiatok detské, sú ľahšie,
Kúp si nejakú učebnicu pre samoukov a z nej sa uč slovíčka (existuje taká super česká stránka, kde sa ich ľahko naučíš, ale už si nepamätám ako sa volá) a aj gramatiku!
Snaž sa nájsť niekoho s kým by si mohlo rozprávať veľa.
Tá stránka bola určite táto » www.helpforenglish.cz/...
» itvmovie.eu/movie/...