Niezeby som bola uplny nefajciar.. ale keby som bola asi by mi to nevadilo. Teda zo zdravotneho hladiska by som sa snazila presvedcit ho aby prestal ale nebol by to dovod na hadky...
100% by mi to vadilo, bol som v takom vztahu a uplne to na tom krachovalo aj ked to inak bola fasa baba... ale oblizovat popolnik sa mi vyslovene hnusilo
just kiddin.
srsly? ok.uz som zazila ze si ludia baziruju na vselicom. ale konkr.toto?
dobre. ak ti to teda vyslovene vadi. budem si to do buducna pamatat.
mala som takého partnera. a nie že by som z toho bola uplne stastna, ale bola to jeho sucast a urcitym sposobom ho to dotvaralo, takze som neriesila cimi to vadi alebo nie, rposte to tak bolo
samozrejme že by mi to vadilo, páchli by jej prsty, žltli zuby a aj z úst by som to cítil ... ja to cítim do konca aj z vlasov (mám to odskúšané) + nepáči sa mi sama o sebe predstava keď vidím dievča ktoré fajčí, ten postoj, tie telové frázy a všetko okolo toho je mi odpudivé ... nehovorím ešte o tom že fajčiar je v mojich očiach psychicky slabší jedinec takže by ma trochu odpudzovalo aj jej vnútro a myslenie ...
na priateľoch by som to dokázal tolerovať (aj to robím no aj oni musia tolerovať občas mňa - občas ma aj tak netolerujú) ... ale na priateľke by som to neztoleroval, potrebujem pri sebe zdravé, jemné, múdre a voňavé dievča ... nie nejakú ,,fakt nevkusne rebelujúcu,, kominárku
mala som ..najprv mi to nevadilo, ale casom mi ten smrad a dym zacali dost vadit, teraz to vnimam o dost intenzivnejsie, a pocit ze sa bozkavam s popolnikom je nechutny a odpudivy.. ked uz fajciar, tak aspon aby nefajcil kym som s nim, a predtym ako ma bude bozkavat nech si da aspon zuvacku ak je cerstvo po cigarete..teda, aspon by som to uvitala..
hmmmm...myslím, že by mi to vadilo - som z nefajčiarskej rodiny, cigarety sú mi cudzie - smrdí to, škodí to zdraviu, ide to do peňazí ...proste ee - neviem si predstaviť žiť s človekom čo dá dole za deň krabičku.
ak by si zapálil raz za čas na nejakej akcii, nejako by som to prežila.
myslim ze by to vadilo aj jemu pretoze by nemohol fajcit vnutri (ak by sme teda spolu byvali , a v aute a neviem ani ako ny sme chodili napriklad do restiky alebo kaviarne alebo niekde tak ze by chcel byt vo fajcisrskej zone a ja by som ten dym nezniesla)
a uz ani nehovorim ako ma odpudzuje ked ten smrad z niekoho citit
takze musela by som byt strasne zalubena a strasne mimo aby som to prekusla a i potom po case by mi to urcite zacalo vadit
Mam dost problem uz aj s tym ked som vonku s kamosmi a sadneme si a kazdy si z jednej strsny zapali a ja neviem na ktoru stranu ss tocit aby som sa nedusila
ale uz si zvykaju na to ze ked chcu fajcit tak sa odo mna vzdialia
Podmieňovacím slovesným spôsobom vyjadrujeme podmienku, za ktorej sa dej koná alebo by sa mohol konať.
Častica by je znakom podmienky, možnosti alebo želania.
Podmieňovací slovesný spôsob používame v minulom a prítomnom čase.
Príklady tvarov slovies v podmieňovacom spôsobe prítomného času:
Podmieňovací spôsob prítomného času slovesa vzniká zo slovesa v minulom čase a častice by.
Príklady: chodil by som, kradla by som, pracovala by som, kreslili by sme, museli by sme poslúchať, kúpila by som, učili by sa.
Príklady tvarov slovies v podmieňovacom spôsobe minulého času:
Podmieňovací spôsob minulého času slovesa vzniká zo slovesa v minulom čase, častice by a slovesa byť v minulom čase.
Príklady: bol by som chodil, bola by som kradla, bola by som pracovala, boli by kreslili, boli by museli poslúchať, bola by som kúpila, boli by sa učili.Podmieňovacím slovesným spôsobom vyjadrujeme podmienku, za ktorej sa dej koná alebo by sa mohol konať.
Podmieňovací spôsob prítomného času slovesa vzniká zo slovesa v minulom čase a častice by.
Príklady: chodil by som, kradla by som, pracovala by som, kreslili by sme, museli by sme poslúchať, kúpila by som, učili by sa.
Podmieňovací spôsob minulého času slovesa vzniká zo slovesa v minulom čase, častice by a slovesa byť v minulom čase.
Príklady: bol by som chodil, bola by som kradla, bola by som pracovala, boli by kreslili, boli by museli poslúchať, bola by som kúpila, boli by sa učili.
Mám partnera, čo fajčí. Ale porozprávali sme sa o tom, že sa mi nepáči, keď fajčí pri mne (keď pijeme, tak vtedy mi to až tak nevadí), že vtedy mu nedám pusu.... že je to na ňom, ako bude konať. On ma má rád, a je mu nepríjemné, že mi je zle z toho dymu, tak pri mne nefajčí, fajčí vonku s kamošmi. Ja som happy, on je happy, všetci sú happy.
Pre mňa veľké nie. Pobozkala som takého človeka a nie je to moc príjemné. :/ Fajčiari to na sebe vzájomne asi necítia, ale nefajčiar si to hneď všimne.
len som tu videla vcera taky status,aby som neohovarala,tak tagnem ( @stevo ) ktorý hľadal milé dievča na cigu,popr.aj nefajčiarku a to ma tak primälo zamyslieť sa + dávne skúsenosti s exom fajčiarom a tadááá.tak vznikla anketa
ach ja mam fakt najlepsieho frajera na svete ked pozeram tie komenty! akoze pre mna ako fajciarku, nakolko vobec nikdy nefajci a nefajcil, ja fajcim vela a casto a vobec mu to nevadi, nikdy v zivote mi na to nepovedal ani jedine slovo. a to mi je to castokrat samej uz dost blbe ked sa musime kvoli mne zastavovat, stale si proste"chodim zapalit" nech sme kdekolvek, ofc musim hrozne smrdiet!! aj ked mu to vraj nesmrdi a doma fajcim v okne, cize okrem toho ze kazdu chvilu pustam do izby zimu, cela potom smrdi od cigariet, ale on je proste uplne nununu a ja sa stale za to ospravedlnujem a pytam sa ci mu to nevadi a on ze nieee
oki proste strasne si to vazim teraz, este viac nez predtym, ze mam tak vynimocne tolerantneho chlapca
mne by to vadilo, asi by som nemohla mať frajera, ktorý húli a furt čuhať ten smrad. Stačí že to relatívne tolerujem a nepičujem už tak často @h8u ktorá je s tým niekedy otravná
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
43 komentov
podmieňovací spôsob.
Vadilo by mi,keby môj partner fajči L !
a ak bez L, tak Vadilo by mi, ŽE môj partner fajčí.
nie som celkom grammar nazi, ale to jedna z vecí, ktoré ma hnevajú
just kiddin.
srsly? ok.uz som zazila ze si ludia baziruju na vselicom. ale konkr.toto?
dobre. ak ti to teda vyslovene vadi. budem si to do buducna pamatat.
no hej, v písanom texte menej, ale keď to počujem, tak mi trhá uši
a ofc ďakujem
tato anketa sa bez toho zaobide. riad sa komentom c.1
na priateľoch by som to dokázal tolerovať (aj to robím no aj oni musia tolerovať občas mňa - občas ma aj tak netolerujú) ... ale na priateľke by som to neztoleroval, potrebujem pri sebe zdravé, jemné, múdre a voňavé dievča ... nie nejakú ,,fakt nevkusne rebelujúcu,, kominárku
nech žijú nefajčiarky
ak by si zapálil raz za čas na nejakej akcii, nejako by som to prežila.
a uz ani nehovorim ako ma odpudzuje ked ten smrad z niekoho citit
takze musela by som byt strasne zalubena a strasne mimo aby som to prekusla a i potom po case by mi to urcite zacalo vadit
Mam dost problem uz aj s tym ked som vonku s kamosmi a sadneme si a kazdy si z jednej strsny zapali a ja neviem na ktoru stranu ss tocit aby som sa nedusila
ale uz si zvykaju na to ze ked chcu fajcit tak sa odo mna vzdialia
skus si prejst toto:
Podmieňovacím slovesným spôsobom vyjadrujeme podmienku, za ktorej sa dej koná alebo by sa mohol konať.
Príklady: bol by som chodil, bola by som kradla, bola by som pracovala, boli by kreslili, boli by museli poslúchať, bola by som kúpila, boli by sa učili.Podmieňovacím slovesným spôsobom vyjadrujeme podmienku, za ktorej sa dej koná alebo by sa mohol konať.
Príklady: bol by som chodil, bola by som kradla, bola by som pracovala, boli by kreslili, boli by museli poslúchať, bola by som kúpila, boli by sa učili.
"Nevadilo by mi, keby môj partner fajčil."
"Vadilo by mi,keby môj partner fajčil."
Keby ale fajcil kazdych 5minut a smrdel od toho (cize keby bol zavisly) - ano, vadilo by mi to.
Takze neviem hlasovat
len som tu videla vcera taky status,aby som neohovarala,tak tagnem ( @stevo ) ktorý hľadal milé dievča na cigu,popr.aj nefajčiarku a to ma tak primälo zamyslieť sa + dávne skúsenosti s exom fajčiarom a tadááá.tak vznikla anketa
oki proste strasne si to vazim teraz, este viac nez predtym, ze mam tak vynimocne tolerantneho chlapca
+ @16
nebudem chodit s popolnikom