pisem sočku na temu interupcia a potrebovala by som odpovede ci by ste to urobili alebo nie od dievcat vo veku 14-20 rokov...chcem z toho spravit taky maly prieskum...diks
@1 lol, to druhe ma ani nenapadlo, ale kebyze ma niekto znasilni tak urcite, a normalne, momentalne v tomto veku tak na 95% pretoze decko by som urcite nechcela, ale predstava, ze akoby cast z teba daju prec...
NIE, myslim ze ked je dievca natolko zodpovedne, aby si to decko spravilo, tak by malo byt zodpovedne na to, aby ho aj vychovalo..tot moj nazor, samozrejme znasilnenia tvoria vynimku
je sice pravda, ze dieta nemoze mat dieta,ale dokazala by niektora z vas vazne zabit vlastne dieta len preto, ze bola hlupa? ja by som to nikdy nedokazala, keby to nahodou prislo tak treba zodpovedne niest nasledky a nie zbabelo sa vyhnut problemu len preto, aby sme si nepokazili zivot!!!co je lepsie sebe zivot"pokazit" a inemu dat alebo inemu vziat a neskor niest za to psychyske nasledky?
Aj napriek tomu, že mám už veľa rokov a dieťa by som už mohla teoreticky mať, mala by som byť už na to pripravená, išla by som na interupciu, lebo necitím sa byť natoľko psychicky vyspelá, aby som zvládla starostlivosť o malé dieťa.
@14 rozumný argument, že od 14tich... možno telesne ste holky vyspelé, ale psychycky, že od 14tich sexovať?? Však ani poriadny orgazmus sa nedá v tedy dosiahnuť u Vás.
kebyze ma znasilnia urcite ano nebola to moja chyba ale kebyze nahodou s priatelom tak by sme za to mali niest zodpovednost, ale zase by nam to pokazilo zivot cize pravdepodobne hej ale svedomie by ma hryzlo do konca mojho zivota...
nehoda...nazvi to ako chces, ale ked nechces mat deti, tak ta nikto nenuti spavat s niekym, teda, aby to nevyzeralo divne, ked nechces deti, nemas s nikym spat bez ochrany, tabletiek- tie pokial viem zatial u nikoho nezlihali, ak hej, sorry...takze ja potrat odmietam,,,,ako som napisala, ked je baba zodpovedna, aby k tehotenstvu doslo, ma byt schopna postarat sa o dieta..
@14 a iné- tu píšete akoby každá ktorá otehotnela spravila chybu a že ona bola hlúpa, ale ja mám napr. teraz v okolí prípad, kde tá baba za to nemohla, a dávala si pozor, takže asi sa tam stala nehoda, za ktorú ona vinu nenesie...a to dieťa si nemôže dovoliť mať...
Som len veľmi zvedavá kt.,z tých čo tu majú také silácke reči by sa naozaj zachoval ako CHLAP keby sa im s partnerkou niečo takéto naozaj ´´pošťastilo´´.. hlavne,že rečí kopec teraz
tak KEBY tak nedokazala by som ho zabit to je jasne takze asi by som niesla nasledky aj ked mozno nerada ale urcite nie vrazdou a okrem toho v buducnosti by som este chcela mat deti, a co kôli potratu (horsiemu nez pôrod) nemat potom dalsie deti ehm...potrat nie
tak ti povím ja som už asi aj neplodný kvoli laptope na gulách ale keby moja buduca frajerka otehotnela nemal by som s tým problém tak by som povedal že nie
kedze to nieje forum pre mna som si povedal ze nenapisem sem svoj nazor, ale ak som v jenom koment eprecital-"moznost si vybrat ci to chce alebo nie.."......tak toto ma dorazilo...jak sa niekto moze zmienit o zivej ludskej bytosti, ze TO....nazvyte si to ako chcete : dieta, plod, embrio, ako chcete...ale dat tejto bytosti len pomenovanie TO.....to je sila aj na mna...
potrat nikdy, ani keby ma niekto znasilnil, ved to ma kusok mna, je to ziva bytost... zabit? ani za nic. tie deti za to nemozu a su take zlate... mam malickeho braceka a akozee nvm si predstavit, ze by som nieco take nevinne, uprimne, plne lasky a tak velmi sa tesiace zo zivota dokazala pripravit o tu radost zit... a keby to vam niekto urobil??? keby ste tu dnes neboli len pre to, ze vasi rodicia sa rozhodli nepokazit si zovot?????????
áno - ked niekto nechce mať deti a ochrana zlyhá ale nie vinnou dvoch ludí tak prečo by malo byť odopreté právo zbaviť sa niečoho nechceného.. niečo v tele matky do mesiaca či kolko ani za dieťa nepovažujem..
ja by som sla na potrat iba v dvoch pripadoch: 1. ako bolo spomenute znasilnenie a po 2. keby mi lekar povedal ze sa mi narodi postihnute babo.....vtedy by som tiez sla na potrat nedokazala by som sa pozerat na maleho cloviecika co by sa cely zivot trapil a neuzil si ho ako jeho rovesnici......hej mozno ma za toto niekto odsudi......ale fakt by som nemala to srdce priviest na svet dietatko s tym ze sa nikdy neusmeje alebo mi nepovie mama.....alebo sa nikdy nezahra s kamaratmi.....a je toho vela.....ale ak by som bola teraz tehotna a vedela by som ze bude zdrave tak by sme si ho s priatelom urcite nechali
moj nazor nie je podstatny..ale ked sa chcem bavit o detoch.. kedy to zacina byt dietatom.. v nejakom blizsie neurcenom case..?!?!
dorazil ma prispevok ked zlyha "antikoncepcia nie nasou vinou" ze akoze sori..
to ked sa z dietata stane hulvat "nie vinou rodicou" mozu sa ho zbavit lebo bude nechcene??
mimochodom.. pacila sa mi jedna cast house.. o fotografke, ktora cakala dieta.. a on stale tvrdil ze je to "TO" a chcel jej ho vybrat aby neumrela a nakoniec ho zachranil.. a zmenil retoriku na "dieta" //ked ho pocas operacie chytilo za prst..
//s3e17 - fetal position//
teda len :ak nie som schopny niest nasledky svojich cinov, tak nech tie ciny nepacham!!
pdc..ma uplne vytacaju ti chalani co tu pisu...ako sory,ale absolutne nevedia ake to ej pre to dievca..ja som to sice nezazila,ale mam dievensku psychyku a rozmyslanie...a dristy o neseni zodpovednosti a ak ju nedokazeme uniest nemali by sme ciny robit su moc,leob naramne by chcel kazdy chalan babu dat a potom prichadzaju nasledky ktore si odskace ona...omg..preco to je takto zariadene!
prepac ze som sa narodil ako chalan a mam jeho zmyslanie.. mam vsak urcity nazor.. a na druhej strane viem, ze nie kazdy chalan tuzi babu "len dat"
neviem kam tym mieris..ale bud je to znasilnenie.. alebo ta baba musela s tym suhlasit..
a ked je chalan nezodpovedny a chce ju dat a ona mu v tom nesuhlasom nezabrani.. je rovnako vinna ako on.. alkohol ani nic ine nie su polahcujuce okolnosti!!
ak je to znasilnenie... tej babe nepomoze, ze pride o to dieta.. osobne si myslim, ze sa to moze este zhorsit..tam je dolezity pristup okolia.. ak ju bude podporovat a snazit sa jej pomoct, tak to skonci fajn.. a dieta sa vzdy da dat na adopciu ak sa on nchce starat..
avsak zabit ho.. a neskor si to potom vycitat..
>>prepac , nic take som to nezazil..ale tak to vnimam..
mysli si o mne co chces.. a aky som necitlivy.. a t d
avsak som proti zabijaniu ako takemu.. a potrat je zabitie a prirovnal by som ho k suhlasu prezidenta k odpaleniu njakej bomby v cudzine..
//nevidim tych ludi.. nehladim im do tvare.. v podstate pre mna neexistuju, tak preco ich nezabit.. ved su nechceni a zbytocni...
@johnysheek suhlasim s tebou, je to zabijanie a nech mi nikto nehovori, ze to dieta do troch mesiacov este nie je zive alebo co... a potom zrazu z nicoho nic ozije???
@62 So záverom komentáru síce stotožnená vôbec nie som, ale s tým začiatkom súhlasím. Pokiaľ nejde o znásilnenie, zodpovední sú obaja - ona aj on.
A tiež si myslím že pokiaľ niekto nie je schopný vysporiadať sa s následkami svojho konania, mal by si dvakrát rozmyslieť či sa do niečoho takého pustí - a to teraz myslím všeobecne, nie na konkrétnu situáciu ohľadom počatia.
Ale na druhej strane, konečné rozhodnutie ohľadom takejto veci (teraz už konkrétne k téme) by malo ostať na žene - ona sa musí rozhodnúť či si to dieťa nechá alebo nie.
Jakoze, ked uz boli zodpovedne mat sex bez ochrany v strnastich,co si ja teda predstavit neviem, tak by si mali nechat to decko...a zodpovedne by nemali byt len baby ale aj chalani..takze som vyrazne proti potratom....
Hej a potom bude mať to decko vychovávané 14 ročnými faganmi celý život problémy, zlú výchovu a ...
To je najlepšie takto mudrovať kvá kvá kvá dieťa kvá zodpovednosť kvá a nemyslieť pri tom vôbec na dôsledky, ktoré môže niesť celá spoločnosť, keďže predpokladám, že viac vrahov atd. sa vychová práve v takýchto "všelijakých" podmienkach ...
teda mi chceš akože povedať, že radšej zavraždiť ako snažiť sa o jeho výchovu
veď je jasné, že v týchto prípadoch by mali pomôcť najmä rodičia.. akurát problém je v tom, že dnes radšej tí súhlasia so zabitím toho dieťaťa ako by sa mali starať
prepáč ale ja to nechápem tak škaredo.. ale tak je to skutočne.. nikto ma nikdy nepresvedčí že to vražda nie je.. páčil sa mi názor footballgirl, že či do 3 mesiaca to nežije a potom zrazu ožije.. veď život začína počatím
ďalšia vec je, že vrahovia nerastú z nechcených detí, alebo z detí ktoré vychovávajú "deti" ale hlavne z detí, na ktoré rodičia kašlú a vravia, "veď život ich naučí"
aby ste vedeli tak to deco vnutri baby dycha uz po 4 dnoch...takze uz vtedy je to tzv.ziva bytost...a neviem ako by ste v buducnosti znasali to ze ste vlastne ZABILI svoje dieta...ci uz by ste ho zabili potratom alebo az po narodeni napr. nozom...tiez som si myslela ze by som isla na potrat aby som si neznicila zivot..ale prave tym potratom by som si ho najslusnejsie povedane do*ebala!uplne psychyka v prdeli..samozrejme ked chalanovi "ujde"je to problem oboch a mali by sa k tomu postavit rozumne a nie zdruhnut od problemu vrazdou!!!a ak nechcete mat taketo problemy tak chalani kondomy a baby antiku!!!!!!!
a dalsia vec je.. do detskych domovov nejdu len deti ktore mali deti.. ale deti NEZODPOVEDNYCH RODICOV, ODVRHNUTE DeTI a DETI ZABASNUTYCH.. teda potvrdzujes moju teoriu o nezodpovednosti rodicov ktori sa rozhodli mat dieta.. a nie svoju o VRAZDENI NENARODENYCH DETI...
@77 suhlasim az po poslednu vetu ;o) a zmenil by som ju.. CHALANI bez sexu a BABY tiez lebo nic ako toto ti nezaruci "ze sa nieco nepokazi a nestane" ;o)
1. pre @72...deti sa nevychovaju v takychto podmienkach, deti vychovaju jeho rodicia na vrahov, atd ! 2. a pre @57...lekar ako by chcel ti nemoze dat 100% istotu, ze bude chore dieta a aj keby s atak stalo, to dieta hoci ta neobime, hoci sa nebude na teba moct usmiat...., ale bude citit, bude citit materinsku lasku bude citit pocit statsia, bude cicitit , ze sa niekto pre neho obetoval......a zase tieto pocity by som nikomu nedokazal odobrat....poznam mnoho ludi, ktrori mali byt podla doktorov "iny" a nie su , su to nadherny ludia, ktori robi atento svet krajsim.....
A nemienim tu teraz skúmať do detailu, čo vravíš, po pravde, je to momentálne bezpredmetné, lebo to nesúvisí s interrupciami Nevravel som, že tam končia len také, ale sú také a ak by neboli interrupcie tak ich tam skončí dosť veľa A často sú z nich nie zrovna usporiadaní občania A tí ostatní čo sú tam ma teraz nezaujímajú a nebudem ich rozoberať, nevidím v tom zmysel
Ale pripúšťam, že som to s tými domovmi napísal trocha nejasne, mal som na mysli, že takých detí tam je dosť a ...
Ok, ďakujem, vidím, že len stále hľadáš nejaké úplne bezpredmetné protipríklady
Tak si to povedzme vo všeobecnosti Kto asi dostane lepšiu starostlivosť, dieťa, ktoré rodičia chceli, alebo dieťa, s ktorým rodičia nerátali, nechceli ho, chceli si ho dať zobrať, ale kvôli nejakým "vážnym dôvodom" nemohli ...
@91 ano su.. a uznavam ich.. a som jednym z nich..
nemam rad vrahov!! a obdivujem tych ktory nenadavaju na zivot..ale ho doakzu zit i ked nie je idealny!!
@88 vrazda to neriesi.. a ludsky zivot za tie problemy stoji.. alebo sa mozme vratit do otrokarstva, kde cena ludskeho zivota sa rovnala cene dobreho obeda //alebo este menej!!!
fuha dosť silne nazory...ako keby ste to už všetci prežila alebo čo..si myslite,že to je len take ľahke dať ,, TO " preč a žiť zase normalne ako keby sa nič nestalo?....a tie reči že si pokazite život?aj tak raz pride niečo čo vam ho pokazi, je to len otazka času..a taky maly drobec podľa mňa nemôže zanič...keĎ to už bude na svete, tak si povieš že to je to najkrajšie čo môžeš mať a to budeš ľubim najviac ako sa len da..lebo to bude tvoje
Chápete a uvedomujete si o čom sa tu bavíte?? Že dokážete zabiť človeka! Pretože to dieťa či už v prvom mesiaci alebo ešte v prvom týždni tehotenstva je živé, už existuje vo vás. Počuli ste niekedy príbehy žien, ktoré podstúpili interupciu a brali to ako niečo bežné no po určitom čase sa im dieťa zjavovalo vo sne, počuli jeho plač a až do konca života sa s tým faktom, že zabili dieťa, nezmierili a ľutujú to. Veľa z nás by tu nebolo keby sa naše mamy rozhodnú pre interupciu aký by bol svet ochudobnený o toľkých úžasných ľudí.
Nechcem sa vyjadrovať k milovaniu, ale ak sa tak veľmi milujete, tak prekonáte aj túto ťažkú situáciu a dokážete sa postarať o dieťa, keď bolo z takej obrovskej lásky počaté.
A k otehotneniu zo znásilnenia nemám čo povedať. Ak človek nezažije, nepochopí
nie určite za žiadnych okolností...vziať niekomu život to nedokážem aj keby sa zrodilo za akýchkoľvek podmienok ...ono predsa za to nemôže a právo na život má každý predsa len by to bolo MOJE dieťa.....
nikdy, úcta k životu je pre mňa na prvom mieste, keby si moja mama pred 19 rokmi povedala že ona si ešte chce užívať a načo jej ďalšie decko, tak by som nemohla prežívať tieto krásne dni
podla mna by to malo byt tak....ze....ked nejaka zenska nenosi kondomy a nebere antikoncepciu tak v podstate to je jej vina ze otehotnie...lebo zenska si musi byt toho vedoma ze sa to moze stat....a kebyze otehotnie nech sa stara o decko...ved si za to moze sama...v tom pripade by som interupciu zakazal aj keby mala 14 rokov jej problem...kebyze ju dakto znasilni tak by som daj ujebat kkt zo sekerou chlapikovi a povolil by som interupciu...
@filippp3 bezohladu na to aky mam nazor ja som smutny z toho co pises..
ako moze byt len baba zodpovedna za to ze sa s niekym vyspi.. co ten chalan.. on si len nezavazne uzije a dovi, dopo??
skus trosku prehodnotit svoj nazor ohladom tohto.. ak ju chce ten chalan len na sex, tak by to nebolo znasilnenie?? ved ju chce len zneuzit a odkopnut ako ten kto ju znasilnuje..
a ked jej na nej zalezi, tak cast zodpovednosti berie na seba i on..
napriek tomu co som napisal, stale si stojim za svojim nazorom
Hej, kľudne nech má decko aj taká 14ročná vychovaná v zlej rodine, napr. rodičmi alkoholikmi, to bude ešte len sranda s takým deckom, ktorého matka má 14 a starí rodičia sú trosky ... Iste raz bude patriť medzi elitu spoločnosti ...
Ale veď je to predsa jej chyba, tak zakážme interrupciu a zoberme si tým do spoločnosti nejaké nechcené decko s úžasnými vyhliadkami na budúcnosť, pohoda ...
nie, znásilnenie netvorí výnimku. veď to nie je ani vražda v sebaobrane, tak neviem, čo to znamená ho zabíjať. keď sa to už stane, to dieťa za to nemôže a je moje. dokonca: nepatrí mne, Boh ho stvoril, ja nebudem "kafrať" do Jeho diela, ktoré je vždy pozoruhodné. nedávam tomu dieťati šancu, je to jeho právo žiť.
hmmmm...zlozita tema, kt. nema jednoznacnu odpoved....na jednej strane si vezmime kam speje tato spolocnost ked 14-15 rocne baby chodia ako kurvy(sorry za vyraz) a jebe to kde moze nehladiac na mozne nasledky toho co robia...pre to dieta..proste povdzme si to narovinu ake sance na dostojny zivot ma to dieta?? myslim ze minimalne....tym nevravim ze ano som za....ale nwm zavisi od vela faktorov..napriklad pri znasilneni ...vtedy som za...ak sa ma ta zena trapit a pripominat tak asi hej....Myslim ze by to malo ostat na kazdej zene ako sa rozhodne....takze neexistuje jednoznacna odpoved ..ymslim
Nie nepodstupila by som interupciu ak by som nebola znasilnena. Ani nie tak z dovodu ze zobratie zivota (ten zarodok si este neuvedomuje co sa deje, cize mu nesposobujes bolest..mozno sa mylim) ale stacilo mi vidiet video zo zakroku...A naviac v buducnosti su tam rizika neplodnosti. Takze treba byt zodpovednym..a ne*ebat ''bez'' pokial nechces potomka. Potom by sa taketo temy nemuseli riesit v takom mnozstve.
nikdy by som nedokazala zabit svoje dietatko,hlavne ak by som si za nho mohla sama..a keby ma znasilnili v mojom mladom veku? bolo by to fest tazke,ale nedokazala by som ist na potrat..podla mna sa potrat v tejto dobe velmi zlahcuje,dokonca az propaguje..je to nechutne.. ludsky zivot je nadovsetko,aj ked je clovek postihnuty alebo tak.. napr pozrite na Gizku v Slovensko ma talent.. dawnov syndrom vedia lekari urcit hned na zaciatku tehotenstva a predsa si ju jej rodicia nechali a takto sa z nej mozu tesit a mozu pomahat inym postihnutym detickam.. proste ludia,ucte sa brat zivot vazne.. a zit ho aj v stazenych podmienkach. lebo ja nikdy nebudem podporovat sebeckych vrahov
@121 presne tak, pekne povedane...a priam postihnute deti dokazu dat este omnoho viac lasky ako tie "OK", lebo sami citia, ze rodicia sa nesmierne pre nich obetuju a obetovali,.....cize im to mnohonasobne vracaju..
Hej hej, také dávajú viac lásky, vlastne načo vôbec rodíme také deti čo nám dajú menej lásky? Roďme len také postihnuté, to bude teda štát ... plný lásky ...
@123 ...nezda sa ti ze zachadzas az velmi do extremu??...a ver ze davaju...ked to nestaci vyhalsenieodo mna, tak skus sa kus porozhliadnut a trosku sa zbliz s takimito rodinami, detmi...
Alebo si iba pozriem reflex, kde o tej láske hovoria vynervované mamičky, ktoré aby z tých starostí nekleplo tak si vsugerujú, že sú strašne šťastné, že také dieťa majú a pod. ...
Hej, určite máš pravdu, veď toto je mimoriadne dôveryhodný zdroj ...
Takže opakujem, ak dieťa nie je postihnuté, mala by budúca mama ísť na interrupciu, snáď predsa nechce dieťa, ktoré ju bude mať rado menej?
@127 ja netvrdim ze si postihnuty..ale co mas proti vsetkym ludom a vsetkemu??
preco tak urputne zastavas potraty resp zabijanie tych deti.. tvoje argumenty som si cital..ale rozmyslas len jednym smerom..ako keby sa tym nieco vyriesilo.. ale ak si vezmes to co pises.. nevyriesi sa tym vobec nic! akurat na svete bude o par ludi menej..
takisto ako dobra a uplna rodina nazebezpecuje ze dieta bude dobre..
ani rozvratena rodina nezarucuje ze dieta bude uchyl ci kriminalnik...
A ja by som fakt nechcel byť na mieste dieťaťa, ktoré malo byť potratené, ale nevedno prečo, nemohlo ... Ja si myslím, že pre matku je ťažký nie len potrat, ale aj tá opačná alternatíva, ak je mladá tak to, že mohla pokračovať v mladíckom živote na základe jedného rozhodnutia ... a rozhodla sa inak ...
A ďaľšie, podobné pindy ...
A myslím, že u postihnutých detí je to docela jasné ... Nič konkrétne neprinesú, ale prostriedkov a času zožerú za 10 detí ... Ale tak hlavne, že dávajú "viac lásky" ...
no...sice som sa sem dostala oneskorene, ale aj tak....ja neviem, ci by som dokazala ist na potrat, silne o tom pochybujem....no a co, pokazit si zivot je predsa len lepsie ako zobrat ho niekomu nevinnemu, co za to vobec, ake vooooobec nemoze, bola by to psychicka, a dost velka psychicka trauma do zivota, ovela horsie ako starat sa o dieta...a este k tomu, kedy naposledy ste boli s malym dietatom??...ta vdaka, co im vyzaruje z oci za nejaku drobnost, ta radoooost, ta nefalsovana prava radost, uz len za to, ze ste pri nich, alebo ze sa s nimi hrate..niekto si pomysli nechcem dieta vsak to len reve, neposlucha, atd atd...ale kazda minca ma predsa dve strany
a este k tomu, raz davno sme v skole kukali video z potratu, bolo to nechutne, bolo to straasne....dokonca profak nam aj ZVUK vypol, aby nepocul ako to opisuju a bol chrbtom k telke......
a btw, co vy viete, co ak z toho dietata bude skvely doktor, prezident, co zmeni svet, alebo nieco velke?? a vy by ste ho zabili?....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
133 komentov
Dieťa nemôže za sprostosť tých dvoch ktorí na ňom pracovali...
ale tie nazory citat boli.. //teda az na par a jeden obzvlast ktore ma potesili//
len to som chcel..
A co takto zodpovednsot za svoje ciny? To dajme detom do ruk pistole,sak mame na predaj a neprestrelne vesty...
a ak niekto z vás nevie, aj HAK, čo je najspoľahlivejšia antikoncepcia - MôŽE ZLYHAŤ. Len aby sa to nestalo aj vám, vy mudrci.
dorazil ma prispevok ked zlyha "antikoncepcia nie nasou vinou" ze akoze sori..
to ked sa z dietata stane hulvat "nie vinou rodicou" mozu sa ho zbavit lebo bude nechcene??
mimochodom.. pacila sa mi jedna cast house.. o fotografke, ktora cakala dieta.. a on stale tvrdil ze je to "TO" a chcel jej ho vybrat aby neumrela a nakoniec ho zachranil.. a zmenil retoriku na "dieta" //ked ho pocas operacie chytilo za prst..
//s3e17 - fetal position//
teda len :ak nie som schopny niest nasledky svojich cinov, tak nech tie ciny nepacham!!
prepac ze som sa narodil ako chalan a mam jeho zmyslanie.. mam vsak urcity nazor.. a na druhej strane viem, ze nie kazdy chalan tuzi babu "len dat"
neviem kam tym mieris..ale bud je to znasilnenie.. alebo ta baba musela s tym suhlasit..
a ked je chalan nezodpovedny a chce ju dat a ona mu v tom nesuhlasom nezabrani.. je rovnako vinna ako on.. alkohol ani nic ine nie su polahcujuce okolnosti!!
ak je to znasilnenie... tej babe nepomoze, ze pride o to dieta.. osobne si myslim, ze sa to moze este zhorsit..tam je dolezity pristup okolia.. ak ju bude podporovat a snazit sa jej pomoct, tak to skonci fajn.. a dieta sa vzdy da dat na adopciu ak sa on nchce starat..
avsak zabit ho.. a neskor si to potom vycitat..
>>prepac , nic take som to nezazil..ale tak to vnimam..
mysli si o mne co chces.. a aky som necitlivy.. a t d
avsak som proti zabijaniu ako takemu.. a potrat je zabitie a prirovnal by som ho k suhlasu prezidenta k odpaleniu njakej bomby v cudzine..
//nevidim tych ludi.. nehladim im do tvare.. v podstate pre mna neexistuju, tak preco ich nezabit.. ved su nechceni a zbytocni...
@ !!dakujem_pekne_za_taky_svet!!!
A tiež si myslím že pokiaľ niekto nie je schopný vysporiadať sa s následkami svojho konania, mal by si dvakrát rozmyslieť či sa do niečoho takého pustí - a to teraz myslím všeobecne, nie na konkrétnu situáciu ohľadom počatia.
Ale na druhej strane, konečné rozhodnutie ohľadom takejto veci (teraz už konkrétne k téme) by malo ostať na žene - ona sa musí rozhodnúť či si to dieťa nechá alebo nie.
Hej a potom bude mať to decko vychovávané 14 ročnými faganmi celý život problémy, zlú výchovu a ...
To je najlepšie takto mudrovať kvá kvá kvá dieťa kvá zodpovednosť kvá a nemyslieť pri tom vôbec na dôsledky, ktoré môže niesť celá spoločnosť, keďže predpokladám, že viac vrahov atd. sa vychová práve v takýchto "všelijakých" podmienkach ...
teda mi chceš akože povedať, že radšej zavraždiť ako snažiť sa o jeho výchovu
veď je jasné, že v týchto prípadoch by mali pomôcť najmä rodičia.. akurát problém je v tom, že dnes radšej tí súhlasia so zabitím toho dieťaťa ako by sa mali starať
/česť výnimkám/
prepáč ale ja to nechápem tak škaredo.. ale tak je to skutočne.. nikto ma nikdy nepresvedčí že to vražda nie je.. páčil sa mi názor footballgirl, že či do 3 mesiaca to nežije a potom zrazu ožije.. veď život začína počatím
ďalšia vec je, že vrahovia nerastú z nechcených detí, alebo z detí ktoré vychovávajú "deti" ale hlavne z detí, na ktoré rodičia kašlú a vravia, "veď život ich naučí"
No vieš čo, kľudne si prehľadaj nejaké detské domovy koľko tam nájdeš rôznych zlodejov a podobných týpkov
to je CHYBA SYSTEMU nie CHYBA V NEVRAZDENI!!!
a dalsia vec je.. do detskych domovov nejdu len deti ktore mali deti.. ale deti NEZODPOVEDNYCH RODICOV, ODVRHNUTE DeTI a DETI ZABASNUTYCH.. teda potvrdzujes moju teoriu o nezodpovednosti rodicov ktori sa rozhodli mat dieta.. a nie svoju o VRAZDENI NENARODENYCH DETI...
Pokiaľ sa nemýlim téma je o interrupciách ...
A nemienim tu teraz skúmať do detailu, čo vravíš, po pravde, je to momentálne bezpredmetné, lebo to nesúvisí s interrupciami Nevravel som, že tam končia len také, ale sú také a ak by neboli interrupcie tak ich tam skončí dosť veľa A často sú z nich nie zrovna usporiadaní občania A tí ostatní čo sú tam ma teraz nezaujímajú a nebudem ich rozoberať, nevidím v tom zmysel
Ale pripúšťam, že som to s tými domovmi napísal trocha nejasne, mal som na mysli, že takých detí tam je dosť a ...
Áno samozrejme ...
A kto skôr poskytne dieťaťu zlú starostlivosť? 16ročný pubertiak, alebo pripravený, povedzme o 10 rokov starší rodič?
lebo 16rocnemu pomoze 40rocna matka a otec..
kdezto 26 rocny moze byt stale nezodpovedny.. a nemusi mat cas na to dieta ;o)
Ok, ďakujem, vidím, že len stále hľadáš nejaké úplne bezpredmetné protipríklady
Tak si to povedzme vo všeobecnosti Kto asi dostane lepšiu starostlivosť, dieťa, ktoré rodičia chceli, alebo dieťa, s ktorým rodičia nerátali, nechceli ho, chceli si ho dať zobrať, ale kvôli nejakým "vážnym dôvodom" nemohli ...
chcem pocut dovody PRECO ZABIT CLOVEKA?
preto ze je nechceny??
lebo z neho mozno vyrastie vrah??
ine dovody??
A jeho vznik by zrejme priniesol obrovské problémy rodičom a neskôr dosť pravdepodobne aj spoločnosti ...
nemam rad vrahov!! a obdivujem tych ktory nenadavaju na zivot..ale ho doakzu zit i ked nie je idealny!!
@88 vrazda to neriesi.. a ludsky zivot za tie problemy stoji.. alebo sa mozme vratit do otrokarstva, kde cena ludskeho zivota sa rovnala cene dobreho obeda //alebo este menej!!!
a inac? mam taky nazor ze ked nerozmylas dojebes vsetko, netrtkaj pokial nevies zniest nasledky
Nechcem sa vyjadrovať k milovaniu, ale ak sa tak veľmi milujete, tak prekonáte aj túto ťažkú situáciu a dokážete sa postarať o dieťa, keď bolo z takej obrovskej lásky počaté.
A k otehotneniu zo znásilnenia nemám čo povedať. Ak človek nezažije, nepochopí
A ešte aj o toľko debilov by ten svet bol ochudobnený, to by bola škoda, joj
to 12: moze mat dieta sex? ak ano,preco by potom dieta nemohlo mat dieta?...
ako moze byt len baba zodpovedna za to ze sa s niekym vyspi.. co ten chalan.. on si len nezavazne uzije a dovi, dopo??
skus trosku prehodnotit svoj nazor ohladom tohto.. ak ju chce ten chalan len na sex, tak by to nebolo znasilnenie?? ved ju chce len zneuzit a odkopnut ako ten kto ju znasilnuje..
a ked jej na nej zalezi, tak cast zodpovednosti berie na seba i on..
napriek tomu co som napisal, stale si stojim za svojim nazorom
Hej, kľudne nech má decko aj taká 14ročná vychovaná v zlej rodine, napr. rodičmi alkoholikmi, to bude ešte len sranda s takým deckom, ktorého matka má 14 a starí rodičia sú trosky ... Iste raz bude patriť medzi elitu spoločnosti ...
Ale veď je to predsa jej chyba, tak zakážme interrupciu a zoberme si tým do spoločnosti nejaké nechcené decko s úžasnými vyhliadkami na budúcnosť, pohoda ...
sori inak sa nedalo..ale nechcem sa tu zas hadat...
Je to aspoň efektívnejšie ako väzenie ... Ale to už je o inom ...
nikdy by som nedokazala zabit svoje dietatko,hlavne ak by som si za nho mohla sama..a keby ma znasilnili v mojom mladom veku? bolo by to fest tazke,ale nedokazala by som ist na potrat..podla mna sa potrat v tejto dobe velmi zlahcuje,dokonca az propaguje..je to nechutne.. ludsky zivot je nadovsetko,aj ked je clovek postihnuty alebo tak.. napr pozrite na Gizku v Slovensko ma talent.. dawnov syndrom vedia lekari urcit hned na zaciatku tehotenstva a predsa si ju jej rodicia nechali a takto sa z nej mozu tesit a mozu pomahat inym postihnutym detickam.. proste ludia,ucte sa brat zivot vazne.. a zit ho aj v stazenych podmienkach. lebo ja nikdy nebudem podporovat sebeckych vrahov
Hej hej, také dávajú viac lásky, vlastne načo vôbec rodíme také deti čo nám dajú menej lásky? Roďme len také postihnuté, to bude teda štát ... plný lásky ...
Alebo si iba pozriem reflex, kde o tej láske hovoria vynervované mamičky, ktoré aby z tých starostí nekleplo tak si vsugerujú, že sú strašne šťastné, že také dieťa majú a pod. ...
Hej, určite máš pravdu, veď toto je mimoriadne dôveryhodný zdroj ...
Takže opakujem, ak dieťa nie je postihnuté, mala by budúca mama ísť na interrupciu, snáď predsa nechce dieťa, ktoré ju bude mať rado menej?
pripada mi ze ty si asi dokonaly..
Nie, nemám downow syndróm ani nič podobné a svojim rodičom som teda dal málo lásky, som vlastne zbytočné dieťa ...
preco tak urputne zastavas potraty resp zabijanie tych deti.. tvoje argumenty som si cital..ale rozmyslas len jednym smerom..ako keby sa tym nieco vyriesilo.. ale ak si vezmes to co pises.. nevyriesi sa tym vobec nic! akurat na svete bude o par ludi menej..
takisto ako dobra a uplna rodina nazebezpecuje ze dieta bude dobre..
ani rozvratena rodina nezarucuje ze dieta bude uchyl ci kriminalnik...
a mnohe dalsie veci..
Ale dáva tomu docela peknú pravdepodobnosť ...
A ja by som fakt nechcel byť na mieste dieťaťa, ktoré malo byť potratené, ale nevedno prečo, nemohlo ... Ja si myslím, že pre matku je ťažký nie len potrat, ale aj tá opačná alternatíva, ak je mladá tak to, že mohla pokračovať v mladíckom živote na základe jedného rozhodnutia ... a rozhodla sa inak ...
A ďaľšie, podobné pindy ...
A myslím, že u postihnutých detí je to docela jasné ... Nič konkrétne neprinesú, ale prostriedkov a času zožerú za 10 detí ... Ale tak hlavne, že dávajú "viac lásky" ...
ved naco nam je v tomto svete taky prizemny cit ako laska, ked miesto neho mozme mat peniaze a "pokoj" a ine "pozitky"
laska je uplne zbytocna..
a este k tomu, raz davno sme v skole kukali video z potratu, bolo to nechutne, bolo to straasne....dokonca profak nam aj ZVUK vypol, aby nepocul ako to opisuju a bol chrbtom k telke......
a btw, co vy viete, co ak z toho dietata bude skvely doktor, prezident, co zmeni svet, alebo nieco velke?? a vy by ste ho zabili?....
toť moj nazor
No ak by sme ho zabili tak ti môžem garantovať, že z neho prezident nebude