nakolko uz mam 18 som vsetkymi 10. prstami za....lebo ked sa aj spatne pozriem ked som mala aj menej rokov tak som v baroch nechlastala vzdy ma strasilo to ze by mohla prijst razia
a hlavne sa mi nebudu pod nohami krutit deti ktore si myslia ze zjedli vsetku mudrost sveta
Nesuhlasim..keby ta hranica bola 15...sice pod 15 nemaju co robit v bare uplne...Ale nevidim dovod aby 17rocni museli presne o 23:00 vypadnut z baru..akoze preco?Nerozumiem,tak bud tam mozu byt,alebo nie...a v com je rozdiel,ked su tam o desiatej,a ked su tam o polnoci???
Suhlasim. Podobne ako 9. som do 18 nejak po baroch nechodil. Zaclo to az na VS a ak tento zakon pomoze zlepsit uroven vzdelania, inteligenciu, vnimanie reality u uz znacne degenrovanej mladej generacie co i len o 1% zasluzi si sancu.
9.Aha tak ty uz mas 18,tak uz by take naradenie zaviest mohli,lebo ty si uz VELKA teta,a predsa sa nebudes delit o priestor s ludmi o jeden,alebo paneboze 2 roky mladsimi od teba,nie?
14.Slecna v 9 pisala,ze sa v baroch neopijala,ale ze tam bola...akoze neviem,ako by sa ti pacilo,kebyze mas 16-17,snazis sa nepit a byt slusny,ale tak chces chodit vonku,a nejaky 18 rocny kokotko ti bude hovorit,ze ty si na to este prilis mlady....?
Mirinda:Ved ono by to malo byt,ze by to mala byt zalezitost toho ktoreho baru,ze sa majitelia rozhodnu,aku chcu mat klientelu,a bud je to nad 18,alebo nie.Ale nie tak,ze aj pod 18 do nejakej hodiny,a potom padajte het!Bud tam mozu byt stale,alebo vobec nie...
35.Tak pozri,ja mam po 18 uz davno,ale jedno mi to nie je...akoze,uzasny pristup-mna sa to uz netyka,je mi to jedno...dokonca s tym suhlasim,aj keby pred rokom by som bola proti....
>> Mirindaa, hmm ak som ta spravne pochopil, tak tebe vlastne vadi to, ze sa mladi nebudu moct ist zabavat do barov, napriek tomu, ze tam nejdu s umyslom popijat.
Pozrime sa na terajsiu situaciu, v kazdom jednom podniku mas na stene ( idealne nad barovou stenou ) upozornenie ze osobam pod 18 sa alkoholicke napoje nepredavaju. Ked sa ale pozrieme na realitu, tak sa ten zakaz veselo ingoruje.
Co mala vlada spravit, spravila to co je najjednoduchsie, obmedzila ( istej vekovej skupine ) uplne zakazala vstup do tychto zariadeni. Co, to teda bude znamenat v praxi, vlastnici podnikov by mali na vlastnu zodpovednost kontrolovat vek zakaznikov uz pri vstupe do podniku. A policia ? Ta uz nebude riesit, to ci pije alko - nealko ... jednoducho pri razii skontroluje obcianske preukazy a spolu s nezletilymi budu lietaj aj pokuty.
37: no do 18 by pit nemali podla zakona, tak neviem na co vymyslaju novy zakon na to ze ani v bare nemozu byt. aj tak je to prd platne lebo kto sa chce opit tak sa opije a je jedno ci v bare alebo vonku, ako vravis
46.A co,do 23:00 sa alkohol podavat nebude?Len aby sa k nemu nahodou niekto pod 18 nedostal?
Sorry,ale cele toto mi pride smiesne...Hlavne,ked su za uzakonenie takeho nariadeni ludia,co po baroch chodili od 15-nastich,ale teraz su uz velki 18stnici...Pokrytecke a smiesne!
50, Hm, ja som necital zatial plne znenie zakona. Kvoli diskusiam ako tieto to, ale spravim ked ho parlament schvali.
Ale vies o tom ze podnikatel moze opakovanym porusovanim zakona prist o zivnost ? Pozastavenie alebo uplne odobratie zivnosti, znamena koniec ... v tomto biznise uz si ani nepiskne ... to by som si za klobuk nedal.
Nejako extra ma to netrápi,možno je to nefér voči tým ´´starším´´,kt. nemajú v pláne sa opiť,ale hold smola. Na jednej strane si myslím,že sa nič nezmení,na druhej by som bola rada keby neboli všade tie opité 14-ročné deti!
Ale im v tom nejaký zákon nezabráni. Keď sa budú chcieť ožrať,tak to pekne spravia..
56. tak to potom podnikatel nebude riskovat, ze decka do 18 si nahodou zmyslia,ze tam po jedenastej jednoducho ostanu a on moze prist koli tomu o zivnost. Nebude tam neplnoletych pustat vobec..
Ci ako to ma kontrolovat? Ma chodit za kazdym navstevnikom baru a kontrolovat obcianku,ze ci ma 18 a ak nema tak ho vyhodit?
Trocha od veci.
A ten zakonsa mi moc nepaci,ale niako velmi ma to netrapi, viac by ma to pohorsilo, keby som mladsia, lebo vtedy som to brala trocha inak.
59, Presne ako hovoris. Stalo sa mi to pred 2 rokmi v Poprade - podnik Surprise. Pri vstupe do podniku od nas spolu so vstupnym hned vypytali aj OP. Kto nemal 18 okamzite otocka. Zial mali ohlasene, ze bude razia tak sa na to pripravili ... to ze u nas na Slovensku veselo prekvita korupcia a podobne svinstva je druha vec. Avsak to nie je problem toho zakona ! Ten ma za ulohu mladez "chranit" aj ked sa to niekomu nezda ...
45: konzumácia alkoholu práveže paradoxne v zákone nebola zakázaná osobám mladším ako 18. bol zakázaný iba predaj. a napriek tomu, že ešte nemám 18, a budem mať až v januári, tak sa mi ten zákon páči. je síce pravda, že obmedzenie sa na celkom dlhý čas stane platným aj pre mňa, ale o to radšej a viac budem oslavovať 18tku...
inak neviete niekto, odkedy bude platný tento zákon? ešte by som chcela ísť na party v sobotu...
zo skodoradosti dufam ze to schvalia Ja mam ochvilu osemnast a spoluziaci ee!? heh ... ale ne pichovina to je sak to je jasne ze uz nezvladaju pijuce decka prosto
pre Miluskuuu ci jak sa vola....ide o to ze ja ked som mala napriklad 16 alebo 17 mala som vecierku do desiatej...vies stat sa moze cokolvek..aj ked mam 18 neflakam sa do rana po baroch...je to dost nebezpecne...takze si myslim ze je dost odveci aby DETI do 18 rokov boli v baroch dlhsie ako do desiatej. To ze vas tam rodicia nechavaju dlhsie je len ich nezodpovednost. Viem aka som bola v takom veku, takze tento zakon uplne schvalujem.
74.Myslim,ze to je na kazdeho osobnom posudeni,ci je to nebezpecne alebo nie....Ale nesuhlasim,aby ti niekto prikazoval co mozes a nemozes v noci robit,len kvoli tomu,kolko mas rokov...Sorry,ale fakt mi to pride ako kravina....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
75 komentov
a hlavne sa mi nebudu pod nohami krutit deti ktore si myslia ze zjedli vsetku mudrost sveta
gitara,zena,alkohol,ohen,jedlo,stan...
Pozrime sa na terajsiu situaciu, v kazdom jednom podniku mas na stene ( idealne nad barovou stenou ) upozornenie ze osobam pod 18 sa alkoholicke napoje nepredavaju. Ked sa ale pozrieme na realitu, tak sa ten zakaz veselo ingoruje.
Co mala vlada spravit, spravila to co je najjednoduchsie, obmedzila ( istej vekovej skupine ) uplne zakazala vstup do tychto zariadeni. Co, to teda bude znamenat v praxi, vlastnici podnikov by mali na vlastnu zodpovednost kontrolovat vek zakaznikov uz pri vstupe do podniku. A policia ? Ta uz nebude riesit, to ci pije alko - nealko ... jednoducho pri razii skontroluje obcianske preukazy a spolu s nezletilymi budu lietaj aj pokuty.
Mas ty lepsi navrh ako to zabezpecit ?
Sorry,ale cele toto mi pride smiesne...Hlavne,ked su za uzakonenie takeho nariadeni ludia,co po baroch chodili od 15-nastich,ale teraz su uz velki 18stnici...Pokrytecke a smiesne!
???
Ale vies o tom ze podnikatel moze opakovanym porusovanim zakona prist o zivnost ? Pozastavenie alebo uplne odobratie zivnosti, znamena koniec ... v tomto biznise uz si ani nepiskne ... to by som si za klobuk nedal.
Ale im v tom nejaký zákon nezabráni. Keď sa budú chcieť ožrať,tak to pekne spravia..
Čiže je to celeé zbytočné.
Ci ako to ma kontrolovat? Ma chodit za kazdym navstevnikom baru a kontrolovat obcianku,ze ci ma 18 a ak nema tak ho vyhodit?
Trocha od veci.
A ten zakonsa mi moc nepaci,ale niako velmi ma to netrapi, viac by ma to pohorsilo, keby som mladsia, lebo vtedy som to brala trocha inak.
inak neviete niekto, odkedy bude platný tento zákon? ešte by som chcela ísť na party v sobotu...
75.Thanks