@sisel ide mi skôr o názory ľudí čo to nezažili na vlastnej koži , že ako to vnímajú a ak niekoho také majú alebo mali v okolí, tak ako ho vnímali alebo vnímajú....
Moja ex-najlepsia kamoska nou trpela a este aj trpi ..je to uz ...9 rokov ..a este sa z toho nedostala.. ,nemam proti takym ludom nic ale mohli by sa nad sebou trochu zamysliet... ale kazdy si vybera svoj osud sam..
co ja poznam baby, ta vacsinou ochoreli kvoli sportu, tancu ... ziadna kvoli tomu ze by chcela byt chuda, lebo je to pekne ... proste tlak trenerov, rozhodcov, casto aj rodicov ... to bol v podstate aj moj pripad ... nejaky cast som fungovala denne prakticky len na vode ... za tri mesiace som zhodila 15 kil ... nastastie ale do mojho zivota prisiel niekto, kto mi otvoril oci a pomohol mi ... takym ludom treba pomoct, ukazat im, ze to co robia je zle, zistit preco to robia, preco zacali a hlavne ich neodsudzovat ...
ako mala som mala na nu nabeh a rodicia do mna tlacili lieky na podporu chuti do jedla... teraz jem normalne alebo dva krat do dna ... aj ked mam take obdobia, ze jem mozno iba raz do dna a nic mi nechuti, no viem ako to premoct - urobim si nejake zo svojich oblubenych jedal co mi chutia pri kazdej prilezitosti ... ale samotnu anorexiu nemam, len mam take cudne stavy nechuti do jedla...
co sa tyka tych ludi... neodsudzujem ich, zacali vacsinou kvoli niecomu na com im zalezalo (baletky a pod)... no je to choroba a treba to liecit
ja som bola na to liecena pred 7mimi rokmi a bolo to hrozne odobodobie,dostala som sa z toho von tak relativne,nikdy asi nebudem uplne v pohode,v mpjom rozume to s tym este stale nieje celkom v pohode,stale s tym este bojujem...
a preco to presne neviem,ale proste som nemala nikdy dost sebavedomia,bola som dost outsider,dost citliva,dost som sa citila nepochopena a osamela..nezvladala som to...
No jednoznacne , taki ludia by sa mali ist liecit , pretoze to iba tak neprejde ked muto ini budu vraviet , zazila somto na vlastnej kozi , nebola som anorekticka pretozesom neprestala jest , no schudla som a mnesa to jednoducho pacilo a ja som chcela schudnut este viac , tak som si odvykla od sladkosti a nejdla som ich asi rok , kedze mam rychly metabolizmus , za par mesiacov som schudla 11 kil a vyzerala som strasne ja som sa bohuzial v zrkadle tak nevidela , nebolo to samozrejme v sladkostiach ale aj v tom ze som jedlaaj menej kaloricke jedla ale to ibaobcas , pretoze predtym som si sladkost dopriala aspon 5 krat do dna , no zacala som sportovat a sladkosti som nejedla . nakoniec som skoncila v nemocnici aja som dostala od strachu rozum a v zrkadle som sa videla ako kostra :/ este chvilu a zomrela by som
prosim ta pomož mi a vyplň tetno dotazník som študentkou 5. ročníka Vysokej školy zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety v
Bratislave, odbor verejné zdravotníctvo. Týmto spôsobom by som Ťa chcela osloviť a poprosiť o pomoc. Potrebovala by som od Teba vyplniť dotazník kvality života, ktorého výsledky budú figurovať vo výskumnej časti mojej diplomovej práce s názvom: Zmena kvality života pacientiek s poruchou príjmu potravy. Ešte raz ďakujem za odpoveď, prípadne pomoc.
mám na vás jednu prosbu...som bulimička-všetko tomu nasvedčuje, už tušim aj 4 roky a mám 23r..v škole prišla reč- voľba diplomovej práce a ja som si zvolila tému tohto "problému", tému vplyvu porúch príjmu potravy na ústnu dutinu, netýka sa len bulímie, ale i anorexie. Tak by som vás chcela poprosiť, či by ste sa nechceli zúčastniť na tomto mojom malom výskume . Jednoducho si len sadnete do kresla a ja vám spravím preventívnu prehliadku- ako u zubára, no bez vŕtania! takže zistíte ako sú na tom vaše zúbky a zároveň mi pomôžete.(pre neodbytných kefka curaprox zadarmo
Ak si teda nájdete chvíľu čas, tak ma prosím kontaktujte, vycestovať za vami mi nerobí problém- kathawka2@centrum.sk
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
A nepoznám osobne. Ale čítala som a počula som zopár životných príbehov.
Neodsudzujem ich, sama mám problémy, viem, že to nie je ľahké.
a neviem co im pomoze ale viem co im urcite nepomoze...vyjebany japonec co v bratislave predava 50gramov krevetovych kuskov za 6 eur
@sisel ide mi skôr o názory ľudí čo to nezažili na vlastnej koži , že ako to vnímajú a ak niekoho také majú alebo mali v okolí, tak ako ho vnímali alebo vnímajú....
co sa tyka tych ludi... neodsudzujem ich, zacali vacsinou kvoli niecomu na com im zalezalo (baletky a pod)... no je to choroba a treba to liecit
nemocnica infuzka 2mesiace tam par navstev u psych. par vypi*ov odomna a zije v pohode :o)
Keby ste videli mňa, asi by ste si tiež mysleli, že mám anorexiu . No ja som chudosť zdedil po mame, takže som OK. Teda, skoro...
prosim ta pomož mi a vyplň tetno dotazník som študentkou 5. ročníka Vysokej školy zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety v
Bratislave, odbor verejné zdravotníctvo. Týmto spôsobom by som Ťa chcela osloviť a poprosiť o pomoc. Potrebovala by som od Teba vyplniť dotazník kvality života, ktorého výsledky budú figurovať vo výskumnej časti mojej diplomovej práce s názvom: Zmena kvality života pacientiek s poruchou príjmu potravy. Ešte raz ďakujem za odpoveď, prípadne pomoc.
» kvalita.zivota1326455866.dotaznicek.sk/...
mám na vás jednu prosbu...som bulimička-všetko tomu nasvedčuje, už tušim aj 4 roky a mám 23r..v škole prišla reč- voľba diplomovej práce a ja som si zvolila tému tohto "problému", tému vplyvu porúch príjmu potravy na ústnu dutinu, netýka sa len bulímie, ale i anorexie. Tak by som vás chcela poprosiť, či by ste sa nechceli zúčastniť na tomto mojom malom výskume . Jednoducho si len sadnete do kresla a ja vám spravím preventívnu prehliadku- ako u zubára, no bez vŕtania! takže zistíte ako sú na tom vaše zúbky a zároveň mi pomôžete.(pre neodbytných kefka curaprox zadarmo
Ak si teda nájdete chvíľu čas, tak ma prosím kontaktujte, vycestovať za vami mi nerobí problém- kathawka2@centrum.sk
..pripadne si môžeme len tak pokecať a poradiť si