proti, narusa to hormonalny system, antikoncepcia by sa v prvom rade mala brat kvoli hormonalnym problemom/cystam a az potom ako ochrana proti otehotneniu
ako pochopim, ked ju 30 rocna zena v dlhodobom vztahu zacne brat len ako ochranu ale nechapem 15tky, ktore ju beru 10 rokov vkuse -.-
Jednoznačne proti. Chrániť sa dá rôznymi inými spôsobmi a HAK nepovažujem za príliš zdravú formu ochrany. A ešte k tomu vo veku 15 rokov..
Si myslím, že je dosť logické, že ak žena každý deň dáva do seba hormóny a raz do mesiaca vypúšťať krv, ktorá vlastne nie je ani normálna menštruácia (a to po dobu aj niekoľkých rokov), tak to asi nebude zrovna ok.
Mám na to svoje osobné dôvody a vidím dôsledky HAK v reálnom živote na nejednej žene, tak že ženy, čo ste za, láskavo ma netagujte, žerte si čo chcete, ale mňa presviedčať nikto nemusí, ani ja nepresviedčam vás. :-S hauk.
@sheily
mám na antikoncepciu podobný názor, existujú aj iné formy ochrany. Ja by som do seba tú chémiu už nepchala, ale to je len môj názor vyplývajúci zo skutočnosti, že keď som ju istý čas brala, cítila som sa hrozne.
Určite proti... Je to humus, svinstvo chemické... Dosť to necháva následky na organizme... Naposledy kamarátka roky brala a prestala brať. O pár mesiacov otehotnela a potratila... Neviem byť ženou neriskujem niečo neprirodzené... Radšej gumu alebo risk...
Ak myslíš hak, tak som za v určitých prípadoch, keď je to nutné aj kvôli zdravotným problémom. Sama som ju užívala asi rok, čakala som s tým dlho (až po dvadsiatke) a zvažovala riziká, ale cítila som sa nesvoja v tom období a aj telo sa ešte pár mesiacov spamätávalo, aj keď to malo isté výhody a žiadne negatívne účinky som nebadala. Sú aj iné možnosti.
rozhodne za, aj keď je pravda že to asi nie je zdraviu veľmi prospešné, ale určite radšej nejakým spôsobom poškodím sebe ako zabiť človeka, ktorý si nemôže vybrať...
Som proti tomu, ako sa stavajú k HAK nielen mladé kočky, ale aj lekári, ktorí ju predpisujú bez rozmyslu, bez poriadneho vyšetrenia, rozboru krvi ako by to boli cukríky.
Ja osobne mám skôr negatívny postoj k jedeniu umelých hormónov, a ak sa tomu dá vyhnúť, tak by som to určite žiadnej babe neodporúčala. Vždy sú aj iné možnosti....
Proti... su to hormony a ja som so svojou momentalnou hladinou hormonov spokojna, bojim sa ze budem travit viac casu v kuchyni nez za PC alebo budem robit frajerovi sceny, plakat pri filmoch a jojkat nad obrazkami babatiek
a k hak mam neutralny postoj, ked si najdem chlapa, co by bol prezmenu staly, tak by som to asi aj zacala brat, aspon by som ako bonus nemala rapavy ksicht a mozno by mi este aj prsia narastli po 20tke
Ľudia veď sa pozrite na moderný pohľad zo západu tam už pomaly povinne berú HAK dievčatá od 10-12 rokov veď to bude za pár rokov normálne aj tu, skorej to asi nemá význam bo nemôžu otehotnieť keď budú robiť to čo ich učia v škole/škôlke. O možných vedľajších účinkoch s vami nebudú rozprávať veď to neexistuje to je konšpiračná teória.
Tak ja som proti akejkoľvek antikoncepcii
Ja chcem deti
Určite proti, zdravie je prednejšie. Sama som brala HAK , už by som to viac do seba netlačila. Podľa mňa branie antikoncepcie nie je nič iné ako len pohodlnosť, dá sa aj inak chrániť , a ak chlapovi alebo žene vadí kondóm nech radšej ani nejebú.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
53 komentov
A nechce sa mi pisat seminarku takze skratene
Isto lepsie ako interupcia
ale zrejme si myslela hormonálnu, nuž, má svoje pre aj proti, ako každá... v 15 rokoch by som ju ale určite nebrala
ako pochopim, ked ju 30 rocna zena v dlhodobom vztahu zacne brat len ako ochranu ale nechapem 15tky, ktore ju beru 10 rokov vkuse -.-
Si myslím, že je dosť logické, že ak žena každý deň dáva do seba hormóny a raz do mesiaca vypúšťať krv, ktorá vlastne nie je ani normálna menštruácia (a to po dobu aj niekoľkých rokov), tak to asi nebude zrovna ok.
Mám na to svoje osobné dôvody a vidím dôsledky HAK v reálnom živote na nejednej žene, tak že ženy, čo ste za, láskavo ma netagujte, žerte si čo chcete, ale mňa presviedčať nikto nemusí, ani ja nepresviedčam vás. :-S hauk.
akože chápem celý koncept HAK v tom, že to žene zvyšuje jej možnosti výberu a tak ďalej, ale to sa už dá riešiť aj kadejako inak.
mám na antikoncepciu podobný názor, existujú aj iné formy ochrany. Ja by som do seba tú chémiu už nepchala, ale to je len môj názor vyplývajúci zo skutočnosti, že keď som ju istý čas brala, cítila som sa hrozne.
Co sa tyka chem stotoznujem sa s nazormi proti nej
Slováci prísny zakaz! je nás malo!
cigani to nieže antikoncepciu! to treba sterilizovať! ako uhorky!
Ja osobne mám skôr negatívny postoj k jedeniu umelých hormónov, a ak sa tomu dá vyhnúť, tak by som to určite žiadnej babe neodporúčala. Vždy sú aj iné možnosti....
Haha
a k hak mam neutralny postoj, ked si najdem chlapa, co by bol prezmenu staly, tak by som to asi aj zacala brat, aspon by som ako bonus nemala rapavy ksicht a mozno by mi este aj prsia narastli po 20tke
Lebo kto by nemiloval ten výstřik dnu. Vytapetovať to tam na bielo, svojim štetcom lásky.
Spýtaj sa na to otca
CmuQy CmuQ
Tak ja som proti akejkoľvek antikoncepcii
Ja chcem deti
Vychytal a ževraj niektoré kt. to brali kvoli
pleti po vysadení ju majú ešte horšiu ako predtým-
pred užívaním antikonc.