Ahojte dievčatá!...prosim vas...teraz zacinam brat antikoncepciu Minerwu..mam ju brat od prveho krvacania,ale ja som pocitala,ze to pride tak v utorok, v stredu...a prislo to dnes!..to by bolo fajn,ale kebyze som si ju stihla vybrat z lekarne ...
áno,v 16 antikoncepcia!...vies, uz ked mam priatela a nie len ten nieaky piatok a milujeme sa splolu,tak by bodla dobra ochrana..a kondomy kupovat do nekonecna...aj tak niesu prijemne...a vravte si co chcete,ze je to skoro, sme spolu rok a nieco,lubim ho ,on mna...a na druhej strane: raz sa stazujete,ze same potraty,tak myslim trosku i do predu ...mier
ja som začala s antikoncepciu tiež v 16tich...lepšie takto ako o mesiac horekovať : "som tehotná?nedostala som kramy.".a ine blá blá blá....Slečna asi patrí ku menšiemu percentu populácie mladých, ktorí majú rozum..Vadiť by to nemalo no nie som 100% istá...hlavne v prvých dňoch užívania, treba brať pravidelne..
Co sa pletete do toho kolko ma rokov. Otazka znela uplne inak. A mimochodom, co je na tom cudne? Vy fakt niektori zijete asi len na internete a svet vonku nepoznate
čo sa týka toho, že si si ju nestihla dať v prvý deň menštruácie, môže sa dať aj neskôr, ale prvý týždeň sa potom treba ešte chrániť aj kondómom, stačí si prečítať príbalový leták - internet je také čarovné miesto, že sa dá nájsť naozaj všetko:
Užívanie z prvého balenia Minervy
Ak ste neužívali v minulom mesiaci žiadne hormonálne kontraceptívum
Začnite užívať Minervu v prvý deň cyklu, t.j. v prvý deň menštruačného krvácania. Užite obalenú tabletu označenú správnym dňom v týždni. Ak napríklad začnete krvácať v piatok, užite obalenú tabletu označenú „Pi“. Potom nasleduje ďalší deň v poradí. Takto Minerva účinkuje okamžite a nie je potrebné používať žiadnu ďalšiu antikoncepčnú metódu.
Užívanie môžete začať aj 2. - 5.deň cyklu, ale v tomto prípade sa naviac musí počas prvých 7 dní tohto prvého cyklu použiť ďalšia antikoncepčná metóda (bariérová kontracepcia).
Minervu som sama užívala, ak sa budeš riadiť letákom, je to spoľahlivé. Vždy je lepšie pre istotu ten týždeň používať ochranu naviac ako potom riešiť tehotenstvo.
Nechápem, prečo sa do nej každý naváža, nie je na tom nič divné, sama poznám veľa báb, ktoré ju začali brať takto skoro, dokonca skôr a nebolo to len kvôli "ochrane". Asi mnohí z vás zabúdajú, že antikoncepcia sa predpisuje aj na iné problémy.
Dievča je veľmi múdre, keď sa k tomu takto zodpovedne postavila.
A čo sa týka otázky, ja by som to neriskovala, teda môžeš si ju zobrať až zajtra, ale či to bude 100%-ná ochrana...neviem neviem.
na birdzi sa začína vytvárať nový trend.... každý, kto chodí s frajerom/frajerkou dlhšie ako x mesiacov a vie si zodpovedne zariadiť veci okolo, ale nemá ešte 18, 20 alebo to nerieši len čisto teoreticky, je decko a nemá čo mať sex.
Sex- prostreidok rozmnozovania zivocicohv. Zivocichy planety Zem konaju pudovo, ovlada ich pohlavny pud, avsak clovek dostal taku srandu jak je mozog, co dokaze konstruktivne mysliet a sex si prisposobil pre svoju zabavu, lebo je sprevadzany prijemnymi pocitmi. Casom vznikla milna predstava, ze je nejake moderne, spravne alebo ja ani neviem jak to nazvat, kurvit sa s kazdym tvorom, ktory druhemu povie "lubim ta"(a najlepsie uz od 10. roku zivota ).
Co je, preboha, zodpovedne na tom, ze mala kurvicka uz rok dava chalanovi, co jej povedal tie dve slova, kere mnohi pouzivaju ako prostriedok manipulacie?
Mozte tvrdit, ze je to uplne normalne, moderne a neviem este jake debilne keci... no nie je, a to nezmenite. Kedysi ludom zalezalo na tom, ako sa dotycny clovek sprava, ake ma sposoby a zalezalo na laske. Dnes zalezi na tom, kery ma vacseho vtaka, kera ma vacse kozy... AMEN
po) nevieš čítať príbalový leták? každý deň budeš zakladať diskusiu ak sa ti niečo nebude zdať? v letáku to máš všetko...
po 2) byť tebou, nebrala by som ju v iný ako prvý deň. je to síce možné, ale rozhádže sa ti cyklus a môžeš mať dlho spotting - špinenie. takže skoč z vášho valala niekam do najbližšej otvorenej lekárne a vyber si to ešte dnes.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
Užívanie z prvého balenia Minervy
Ak ste neužívali v minulom mesiaci žiadne hormonálne kontraceptívum
Začnite užívať Minervu v prvý deň cyklu, t.j. v prvý deň menštruačného krvácania. Užite obalenú tabletu označenú správnym dňom v týždni. Ak napríklad začnete krvácať v piatok, užite obalenú tabletu označenú „Pi“. Potom nasleduje ďalší deň v poradí. Takto Minerva účinkuje okamžite a nie je potrebné používať žiadnu ďalšiu antikoncepčnú metódu.
Užívanie môžete začať aj 2. - 5.deň cyklu, ale v tomto prípade sa naviac musí počas prvých 7 dní tohto prvého cyklu použiť ďalšia antikoncepčná metóda (bariérová kontracepcia).
plné znenie príbalového letáka tu: » www.zdravie.sk/sz/lieky/showpi...
Minervu som sama užívala, ak sa budeš riadiť letákom, je to spoľahlivé. Vždy je lepšie pre istotu ten týždeň používať ochranu naviac ako potom riešiť tehotenstvo.
Dievča je veľmi múdre, keď sa k tomu takto zodpovedne postavila.
A čo sa týka otázky, ja by som to neriskovala, teda môžeš si ju zobrať až zajtra, ale či to bude 100%-ná ochrana...neviem neviem.
(pardón, k téme samotnej nemám čo dodať)
Co je, preboha, zodpovedne na tom, ze mala kurvicka uz rok dava chalanovi, co jej povedal tie dve slova, kere mnohi pouzivaju ako prostriedok manipulacie?
Mozte tvrdit, ze je to uplne normalne, moderne a neviem este jake debilne keci... no nie je, a to nezmenite. Kedysi ludom zalezalo na tom, ako sa dotycny clovek sprava, ake ma sposoby a zalezalo na laske. Dnes zalezi na tom, kery ma vacseho vtaka, kera ma vacse kozy... AMEN
áno...ja sa len kurvim a svojho ,,priatela" beriem ako obycajny prostriedok na moju rozkos ...
mas naprostu pravdu, nenamietam
ďakujem, že si mi dopovedala priamo na otázku ..pomohla si mi
Ja len tak, že v tejto diskusii je jasne vidieť, kto hovorí rozumnejšie, či ty, alebo zakladateľka ...
Takže by som ti, pre tvoje vlastné dobro a v súlade s tvojou filozofiou, odporučil nemať sex ešte minimálne 10 rokov, kým ten rozum nedostaneš ...
Nechceme predsa, aby tu sexovali deti, ktoré nemajú rozum, však?
po 2) byť tebou, nebrala by som ju v iný ako prvý deň. je to síce možné, ale rozhádže sa ti cyklus a môžeš mať dlho spotting - špinenie. takže skoč z vášho valala niekam do najbližšej otvorenej lekárne a vyber si to ešte dnes.
Ja som niekde spomenul slovo vyspelosť? ... A ešte som niekde niečo posudzoval podľa toho, kto mal kedy sex? ...
Že som si ani jedno z toho nevšimol ...
nemam pribalovy letak!..
ved uz som pisala, ze som si tabletky este nestihla vybrat a za druhe, radsej sa opytam, ked neviem alebo ked mam pochybnosti...
podla mna nie je hanba opytat sa ked nieco nevies, ale skor je hanba tvarit sa, ze to vies,pricom to nevies
..ale i tak som cakala najma odozvy tych, ktore maju skusenosti...