predpísať ti ju predpíše, mame to nehovor.. pripadne "mami, chcem isť ku gynekologičke"
ja som mame nepovedala nič, ani že som tam začala chodiť, ani že som užívala antikoncepciu.. až ked mamu trklo, ked som mala 18, že by som tam mala ísť.. som jej povedala že som mala antikoncepciu..
Ale normálna mama to určite pochopí. Podľa mna každá mama vlastne, nesmie sa toho človek báť, nevidím dôvod báť sa povedať mame že idem v 16tich ku gynekológovi. Ak má človek s mamou relatívne normálny vzťah, tak to mama vezme v pohode.
@chevro D ty si to vysvetlujes az prilis lahko chlapce ..., ale realita je ina nie kazda mama to tak lahko pochopi ja som v jej rokoch tiez xcela ku gyn ,a mama s tym nesuhlasila aby som brala tabletky ..tak vies co som spravila? ..vy..bala som sa na nu a sla bez toho aby som jej nieco vravela a doteraz to nevie a ani sa ma nepytala a ked sa bude pytat tak jej to aj poviem ,uz ju mam na haku ake ma ona nazory. Sama viem co je pre mna najlepsie,tak niekedy je lepsie obist mamu v takomto pripade
a mozem ist ku gynekologovi aj sama prvykrat nebude tam mama musiet nieco podpisovat alebo take daco? a vazne mi tie tabletky predpise ked mam 16 na 100%
@junkychess ale však všimni môj prvý príspevok tu, druhý odsek, tam som napísal že ak jej to nechce povedať nech nehovorí.
Ja len hovorím že ak sa dá, tak by jej to určite mala skúsiť povedať. Nepovedal som že úplne každá mama to pochopí (hoci by podľa mňa mala pochopiť, vlastne by mala byť ešte aj rada).
@chervo no mas pravdu v tomto ....mrzi ma to ze to moja mama nepochopila ..ale zmenit to nezmenim..zapricinila si to sama..takze o takychto veciach s nou nehovorim, i ked s nou mam dobry vztah..ale niektore veci si treba niekedy nechat pre seba ..
@junkychess No, bohužiaľ niektoré sú také. Niektoré dokonca budú večne proti tomu a je jedno či máš 15 alebo 30, proste si budú stále tvrdiť jak to človeku škodí atď.
Poznám x báb čo napríklad berú tabletky len kvôli krámom, nie kvôli sexu.
A myslím si že to, že mama 16 ročnej zakáže brať tabletky ju veru tak či tak od sexu neodradí, takže by jej to radšej mala dovoliť ak sa nechce stať babkou.
@leilynka mama by o tom v každom prípade mala vedieť... antikoncepcia nie je až taká sranda ako sa zdá... lieky ti nemusia sadnúť, môže sa stať, že ti bude zle alebo budeš mávať migrény a v neposlednom rade je kvalitná antikoncapcia aj celkom dosť drahá... mala by si sa o tom určite s maminou poradiť, myslím že lepšie prežije keď bude vidieť, že máš k sexu zodpovedný prístup ako keby si jej mala prísť domov tehotná
keby moja mama vedela ze niesom panna zabije ma lebo ona je dost prisna ohladom takychto veci takze preto jej o tom nechcem povedat, ja s mojou mamou nemam velmi dobry vztah
@chervo ..noo tak myslim ze moja mama neveri tabletkam tak asi preto, podla nej je najbezpecnejsi sex..ked nieje ziadny .. a keby som jej len tak povedala ze berem tabletky pomyslela by si ze s kolkymi ja spavam ,ale to je praveze naopak skor kvoli kramom ,a trocha kvoli pleti ,vsak aj sa diví ako sa mi zlepsila plet D a ja sa len potichu smejem..."keby ty vies preco" ...
@chevro presne tak, ako si to napisal.. AK MA NIEKTO DOBRY VZTAH S MAMOU.. ak nemá.. tak to rieši tu na birdzi..
nehovorím že som jej to potom nepovedala.. viem že to nie je len tak, a ak by boli nejaké problémy, chcela som aby to niekto vedel.. len som jej oznámila, že ich mám predpísané..
ale ísť za mamou typom "mami chcem ísť ku gynekologičke, aby mi napísala antikoncepciu" v 16 rokoch.. nie všetci rodičia.. ani mamy sú také, aby toto brali.. sú aj matky, ktoré berú svoje deti stále ako deti, ktoré sú príliš veriace, príliš tiché a nepriebojné..
nie je zložité pochopiť, že nie každý rodič je vždy plne chápavý a prístupný každému detskému prianiu..
ale rozhodni sa sama, či chceš aby to tvoja mama vedela.. bolo by ale dobré, keby to aspoň potom vedela ako hotovú vec.. alebo niekto s rodiny.. keby sa ti niečo stalo.. aby to náhodou nerobilo nejaké komplikácie..
Tusim ked mas nad 15, tak by to mame povedat nemal. Na margo oboznamenia mamy: skus jej to povedat narovinu, usetris cas. A este by ma zaujimalo: kto Ti tie tabletky bude platit? Frajer? Ty sama?
mm47@ nie to neni o tom ze je nezrela, jej mame by neslo o to ze sa chce zodpovedne chranit, ale o to ze s dakym spava. velmi dobre viem o com hovorim.a to ze sa ce chranit pred nezelanim otehotnenim je dost zrele, nemyslis???
ku gynekológovi môžeš ísť aj bez mami, už na to máš vek. a s tými tabletkami si myslím, že je to individuálne. Niekto ti možno predpíše a iný nie. Teda aspoň z mojej skúsenosti
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
a ak sa nemýlim, tak by ti ich už mal predpísať
ja som mame nepovedala nič, ani že som tam začala chodiť, ani že som užívala antikoncepciu.. až ked mamu trklo, ked som mala 18, že by som tam mala ísť.. som jej povedala že som mala antikoncepciu..
Keď nechceš aby to mama vedela, tak jej to nehovor, samozrejme môžeš ísť aj bez nej, aj tabletky ti predpíše v pohode.
Ale normálna mama to určite pochopí. Podľa mna každá mama vlastne, nesmie sa toho človek báť, nevidím dôvod báť sa povedať mame že idem v 16tich ku gynekológovi. Ak má človek s mamou relatívne normálny vzťah, tak to mama vezme v pohode.
Ja len hovorím že ak sa dá, tak by jej to určite mala skúsiť povedať. Nepovedal som že úplne každá mama to pochopí (hoci by podľa mňa mala pochopiť, vlastne by mala byť ešte aj rada).
Si dost nezrela na to nezda sa ti ?
Poznám x báb čo napríklad berú tabletky len kvôli krámom, nie kvôli sexu.
A myslím si že to, že mama 16 ročnej zakáže brať tabletky ju veru tak či tak od sexu neodradí, takže by jej to radšej mala dovoliť ak sa nechce stať babkou.
nehovorím že som jej to potom nepovedala.. viem že to nie je len tak, a ak by boli nejaké problémy, chcela som aby to niekto vedel.. len som jej oznámila, že ich mám predpísané..
ale ísť za mamou typom "mami chcem ísť ku gynekologičke, aby mi napísala antikoncepciu" v 16 rokoch.. nie všetci rodičia.. ani mamy sú také, aby toto brali.. sú aj matky, ktoré berú svoje deti stále ako deti, ktoré sú príliš veriace, príliš tiché a nepriebojné..
nie je zložité pochopiť, že nie každý rodič je vždy plne chápavý a prístupný každému detskému prianiu..
ale rozhodni sa sama, či chceš aby to tvoja mama vedela.. bolo by ale dobré, keby to aspoň potom vedela ako hotovú vec.. alebo niekto s rodiny.. keby sa ti niečo stalo.. aby to náhodou nerobilo nejaké komplikácie..