ja som mal zapísanú arabčinu na škole... škoda, že som sa k nej nedostal lebo som mal prenášaný dosť ťažký predmet ale inak keby som si mal vybrať tak skôr asi čínsky
presne toto riešim, že ktorý z týchto 2 jazykov si dať ako ďalší jazyk A no podľa mňa ide dosť o to v akej sfére sa chceš pohybovať neskôr, pokial su to medzinarodne vzťahy alebo diplomacia šla by som skôr do arabčiny (môže človek ptm riešiť aj imigrantov ale z hľadiska obchodu je lepšia asi čínština A Čína bude pravdepodobne krajinou č. 1 v budúcnosti takže tak asi Ale oba jazyky majú svoje pozitíva a negatíva Rozmýšľam, že sa nakoniec budem učiť oba
Ja budem mať od septembra arabčinu, ale čínština je a bude tiež využiteľná, vzhľadom k predpovediam, podľa ktorých sa Čína stane politickou superveľmocou a súperom Ruska či USA. Sú to ťažké jazyky, ale ak človek chce a má motiváciu, tak sa ich určite dokáže naučiť.
Ja by som si asi vybrala obidva, lebo sú to také jazyky zo skupiny málo frekventovaných u nás, takže by som patrila medzi výnimky a možno by mi "otvorili dvere" k novým možnostiam.
Ale nie...keby už chcem premárniť čas niečim, čo aj tak nezúžitkujem v záujme osobného profitu, asi skôr čínština, aj keď mám rada arabské krajiny, kultúru atď...
Ja teda nie som ziaden expert na arabcinu, ale pokial viem, v kazdej arabskej krajine sa hovori inym "dialektom" a teda sa vytraca jej univerzalnost. Narozdiel od toho mandarincina je najpouzivanejsi jazyk na svete a aj vo svete biznisu ma podstatne vacsie uplatnenie. Nad arabcinou by som premyslal len keby tam mam rodinu, alebo som vyslovene zamerany na zivot v tychto krajinach. Inak je to podla mna strata casu spadajuca do urovne - hobby.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
snad sa raz naučim aspon základy
Ale nie...keby už chcem premárniť čas niečim, čo aj tak nezúžitkujem v záujme osobného profitu, asi skôr čínština, aj keď mám rada arabské krajiny, kultúru atď...