ak myslis cestovanie myslou a svojou fantaziou ako keby snivas, alebo spomalene reakcie mozgu alebo lenivost ako napriklad ked sa rano zobudis a predstavujes sa ze ides na zachod a do kupelne ale nechce sa ti?
@wind ano, astralne cestovanie je len snenie ktore dokazes ovladat nic ine... nic zloziteho, len vela ludi nedokaze ani taku obycajnu vec a ked sa im to po rokoch podari tak to beru ako keby objavili konec sveta
@wind toto sa vola lucidny sen a keď si uvedomíš že snívaš tak môžeš robiť tam čo sa ti chce, lietať,ísť na nejaku svoju vysnenú dovolenku,pretiahnuť nejakeho tvojho profesora, byť bohatá atd čo chceš .. ževraj sa pomocou lucid dream dá aj prekonavat nejake stresove situacie že si ju privolaš v sne vyskusas si ju a potom v reale sa toho až tak nebojíš, ako keby si to mala ist robiť po prvykrát
lucidne sny mávam už od detstva pravidelne,ale napríklad moja kamoška musela robiť rôzne cvičenia,aby mala LD ..tuším 2 mesiace jej to trvalo ..a astrálne cestovanie som skúšala, ale ma vždy vyviedlo z koncentrácie, keď mi začali brnieť končatiny..tak som sa na to vykašľala ..
@blackie1 viem ..hlavne si zapisovala všetky sny,čo si pamätala..potom sa často krát pozerala na hodinky(2x po sebe), kontrolovala si prsty(počítala,či ich má 5 , skúšala dýchať ,keď si zapchala nos a čítala náhodný text(2x po sebe) .. toto robila niekoľko krát denne 2 mesiace.. ide o to, aby si to začala robiť aj v sne,pretože nikdy vo sne nemáš rovnaké ruky,ako v skutočnosti (máš viac prstov,alebo menej,alebo zdeformované ruky), text sa ti v sne tiež mení(prečítaš niečo a keď sa na to pozrieš znova,je tam niečo iné, to isté platí aj s časom ) a čo sa týka toho dýchania,keď si v sne zapcháš nos, dýchať môžeš...vďaka týmto cvičeniam si v sne uvedomíš,že sa ti sníva a začneš byť ludícna ..veľa šťastia, je to super
Je taká teoria, že si vlastne musíš vo sne uvedomiť, že snívaš. So spolužiakmi sme kedysi skúšali LD tak, že sme si napisali na ruku pismenká LD a snažili sa nato každu chvíľu pozerať, potom je vraj dosť pravdepodobné, že sa nato pozrieš aj v sne. Aj sa mi to vo sne stalo, že som sa pozrel na ruku a tie písmenká tam neboli, ale to som si uvedomil až ráno, keď som vstal a premrhal som LD .
Ono dosť tažke je si ten sen vôbec pamätať a vnímať ho, to dá tak, že si dáš v noci budík tak aby ťa zobudil a ak sa ti vtedy niečo akurát snívalo mala by si si to pamätať, ale to je téma na dlhe rozprávanie, na nete je o tom veľa článkov .
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
ja som sa dostala len po zaciatky lucidneho snenia, mam plytky spanok cize vzdy ako si uvedomim ze spim, tak sa zobudim
Ako sa ti to podarilo?
Inak sny si dokážem pravidelne manipulovať alebo dosnívavať ale len dvakrát sa mi podarilo úplné precitnutie v sne.
Nevieš náhodou aké cvičenia robila?
Ono dosť tažke je si ten sen vôbec pamätať a vnímať ho, to dá tak, že si dáš v noci budík tak aby ťa zobudil a ak sa ti vtedy niečo akurát snívalo mala by si si to pamätať, ale to je téma na dlhe rozprávanie, na nete je o tom veľa článkov .