Keď ste ateisti a veríte na dušu, tak prečo neveríte v Boha?
Ma to len tak zaujíma, lebo mnohí ľudia veria na dušu ale v Boha, posmrtný život, nebo / peklo už nie
neverím na dušu ... ( je to oficiálne vonku ) a prečo? ... pretože vo vesmíre v ktorom žijeme, kde vládnu zákony príčiny a následku nie je miesto pre žiadneho boha a pre žiadnu dušu a posmrtný život ani žiadne rozprávky, báchorky a výmysly starých predkov ... je mi lúto ak niekoho urážam ale takto to vnímam ... verte si čomu chcete ale ja sa pozerám na svet v ktorom žijem a všímam si hlavne fakty a overené veci ktoré vieme definovať a chápať ... tu miesto pre dušu nie je ... sme len organizmy, žijeme, vyvíjame sa, rastieme a reagujeme medzi sebou navzájom a s prostredím ale tu to končí ... naše vedomie je to jediné čo máme a je obmedzené len na našu hlavu, len presne na tento okamih a presne na toto rozloženie vašich častíc ktoré definujú vašu identitu ... nič trvalé ...len prechodné ... a fascinujúce ...
(nesúďte ma za takéto názory a pohlady aj keď sa to možno nezdá žijem taký istý život kvalitatívne ako aj veriaci či ľudia ktorí na dušu veria, cítim, pociťujem lásku, sklamanie, strach, túžby ... nerobí to zomňa výlučne mysliaceho robota ale zvedavú a premýšlavú ľudskú bytosť v tomto fascinujúcom vesmírnom priestore, na tejto ceste za vývojom a transformáciou)
verím na dušu, lebo verím v reinkarnaciu. ale iba v reinkarnaciu a nič iné čo by sa spájalo s Bohom, alebo nejakým náboženstvom. len čisto duša, ktorá prejde po smrti do nového tela
Ved daj nejaky poriadny marketingovy odstavec, ze ktore z tych 20 nabozenstiev, co hlasaju posmrtny zivot, ma teda pravdu xD Lebo sa mi zda, ze kazde vylucuje tych ostatnych zo svojej predstavy o raji a posiela ich do pekla...
nechápem načo sú takéto otázky....
veď nech si každý verí čo chce, je to jeho vec...
a potom Boh nikoho neťahá k sebe nasilu...
a ako povedal Ježiš Kristus, kto chce, uverí vo mňa, kto nechce neuverí....
a nejaké dokazovanie je iba tvrdenie proti tvrdeniu, ktoré nevedie k ničomu... :ehm:
nebo a peklo je podla mna nastroj manipulacie
a na Boha s velkym B tiez neverim
a asi by bolo na mieste spytat sa, co si ludia vobec pod dusou predstavuju... pretoze to, ci ma niekto/nieco dusu nemusi byt vobec spojene s nabozenstvom
Verím, že keď zomriem tak zhnijem v zemi, alebo ma spália na popol, a keďže spolu so mnou tento osud pravdepodobne postihne aj môj mozog - kde sídli vedomie (alebo ako niektorí tvrdia - "duša"), nezostane po mne nič. Akurát tak spomienky
Páči sa mi, ako sa večne ľudia oháňajú slovami, ktoré ani sami nevedia poriadne definovať, všetky tie náááádherné veci ako je duša, láska, Boh...
Ak myslíš dušu ako nejaký priezračne biely opar nesúci moju podobizeň, vznášajúci sa nad mojim telom tesne po mojej smrti, pritískajúci si usmrkanú vreckovku k hrudi, kývajúci blízkym, postupne miznúci niekde smerom k oblohe, tak nie.
Keď má byť duša chápaná ako ekvivalent vedomia, ako spomínané v @15 , tak áno, verím, ale tam nie je čomu veriť, mozog je hardvér, má operačný systém Život a ty si taký jeho program, alebo skôr trial verzia
:letim:
ak sa niekto pyta takuto otazku mal by najskor definovat co je dusa.. ci z psychologickeho, filozofickeho, nabozenskeho alebo ineho hladiska... aj v psychologii sa definuje pojem duse a pritom je to veda, ziadne nabozenstvo... preto mi pride zvlastne pytat sa na to ci niekto veri na dusu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
Ma to len tak zaujíma, lebo mnohí ľudia veria na dušu ale v Boha, posmrtný život, nebo / peklo už nie
(nesúďte ma za takéto názory a pohlady aj keď sa to možno nezdá žijem taký istý život kvalitatívne ako aj veriaci či ľudia ktorí na dušu veria, cítim, pociťujem lásku, sklamanie, strach, túžby ... nerobí to zomňa výlučne mysliaceho robota ale zvedavú a premýšlavú ľudskú bytosť v tomto fascinujúcom vesmírnom priestore, na tejto ceste za vývojom a transformáciou)
preto neverím
veď nech si každý verí čo chce, je to jeho vec...
a potom Boh nikoho neťahá k sebe nasilu...
a ako povedal Ježiš Kristus, kto chce, uverí vo mňa, kto nechce neuverí....
a nejaké dokazovanie je iba tvrdenie proti tvrdeniu, ktoré nevedie k ničomu... :ehm:
nikto nema dusu
a veď ty si taky oberkhokhot, keď poviem biele, ty napíšeš čierne a naopak...
kto tu koho blbne, je to môj názor
a na Boha s velkym B tiez neverim
a asi by bolo na mieste spytat sa, co si ludia vobec pod dusou predstavuju... pretoze to, ci ma niekto/nieco dusu nemusi byt vobec spojene s nabozenstvom
a tentokrat to nemyslim sarkasticky
Ak myslíš dušu ako nejaký priezračne biely opar nesúci moju podobizeň, vznášajúci sa nad mojim telom tesne po mojej smrti, pritískajúci si usmrkanú vreckovku k hrudi, kývajúci blízkym, postupne miznúci niekde smerom k oblohe, tak nie.
Keď má byť duša chápaná ako ekvivalent vedomia, ako spomínané v @15 , tak áno, verím, ale tam nie je čomu veriť, mozog je hardvér, má operačný systém Život a ty si taký jeho program, alebo skôr trial verzia
:letim: