tak existovať kľudne mohla, ked si ju zoberiem ako čast pevniny zeme ktorá sa potopila...ale nevnímam ju ako niečo bájne, čo má svoj názov a vznikajú z toho rozprávky, vtedy sa človeku tomu chce veriť menej... či sa niečo také ešte stane, tak môže aj nemusí, prečo by sa nemohla za tie roky čo našu zem ešte čakajú ...a či som to čítala, neviem, možno aj hej ked som sa o to ešte zaujímala
@walterdonath ja sice verím že existovala no tiez verím ze vyspelá bola mozno tak v rámci vtedajsej techniky. Povedzme ze zbytok sveta bol minimalne civilizvaný a oni ovladali zaklady matematiky a astronomie. Tak samozrejme ze sa hovorilo o ich neuveritelnej vyspelosti. Napríklad a my o japonsku hovoríme ako o vyspelej krajine, no stále len v rámci dnešných moznstí
Tá atlantída mohla byť naozaj krásna keď si ju tí básnici a tak vyberali.. a áno, verím že bola, prečo nie? možno síce len vo fantázii niekoho.. možno v skutočnosti
A tie keci o roku 2012 ma totálne nebavia, nezaujímajú a čas viem tráviť aj lepšie ako sa zapodievať tými blbosťami, že si jedna neviemjaká američanka či čo vymyslela že bude koniec sveta, tvrdí tu že vraj májovia, pritom tí chudáčikovia len s kalendárom končia ale vobec sa neteším čo so sebou urobia v ten deň ľudia čo na to veria. Možno aj samovraždy.. a potom deň nato sa o tom bude všaaade písať źe sa to nestalo a tak. No čo už..
inak ako prvé ma tiež niekedy napadne pri slove Atlantída to čo @13 ale každopádne si myslím že áno existovala , a možno aj stále existuje.
čo sa týka 2012 a Mayovia , oni žili v plnom súlade s prírodnými zákonmi svedomia, ducha.. Zďaleka vedeli viac o vesmíre a našej planéte ako my teraz ..Nie je to hocijaký kmeň Žli v plnom súlade, čo my vôbec. Ničíme Matku Zem.
čo vážne nechápem je že prečo si ľudia myslia že zomrieme, a príde definitívny koniec. to je len niečo s čím nás chcú udržovať v strachu. keby sa za tým aspoň trošku popozerali , príde niečo nové ,niečo naozaj krásne . síce to nikto nevie že čo, ale ja sa každopádne nebojím 21 a či 22ho decembra 2012. Zmena sa už deje , a aj ten kto sa snaží nahovoriť si že to nepociťuje si sám sebe klame .. my budeme tí čo ju prežijeme Kráľ Mayov mal na svojej hrobke napísané "Radujte sa do roku 2012, a potom budete iný" .
To, ze existovala je nam uz +- jasne. Otazne je, ktore z nam dnes znamych miest opisoval Platon. Ja sa priklanam k tej cyperskej hypoteze. I ked tych stratenych/znicenych/potopenych miest, kde bola vymakana architektura, a ludia vedeli veci, ktore my nie, je niekolko.
podla mna nikdy neexistovala. ludia len fantazirovali o idealnej spolocnosti a tu videli v bajnej atlantide so setkymi s jej technickymi a spolocenskymi vymozenostami ktore mala udajne mat
Verím v existenciu Atlantídy a osobne si myslím, že sa história vždy opakuje v určitých intervaloch .. a vzhľadom na to, koľko katastróf sa v poslednej dobe deje po celom svete, je to bližšie ako si myslíme.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
Ano raz urcite
Bola
Nie, citam derivacie
Nečítala, a neplánujem.
Inak posolstvo Mayov je chujoviny, koniec sveta "zrušili"....
A ak aj, osobne nebudem veriť nejakému počmáranému rudošovi, ktorému za zadkom behá španiel s arkebúzou....
» en.wikipedia.org/wiki/Hyperborea...
» en.wikipedia.org/wiki/Karl_Maria...
Teda nie, že ja by som tomu snáď veril.
Ale len poukazujem na to, do akých negatívnych dôsledkov môže prílišná "viera" v stratené mýtické svety viesť...
A tie keci o roku 2012 ma totálne nebavia, nezaujímajú a čas viem tráviť aj lepšie ako sa zapodievať tými blbosťami, že si jedna neviemjaká američanka či čo vymyslela že bude koniec sveta, tvrdí tu že vraj májovia, pritom tí chudáčikovia len s kalendárom končia ale vobec sa neteším čo so sebou urobia v ten deň ľudia čo na to veria. Možno aj samovraždy.. a potom deň nato sa o tom bude všaaade písať źe sa to nestalo a tak. No čo už..
Ale jedno viem iste, že ludia, ktorí sa zaoberajú potvrdzovaním, resp. vyvracaním takýchto mýtov majú najzaujimavejšiu prácu na svete
čo sa týka 2012 a Mayovia , oni žili v plnom súlade s prírodnými zákonmi svedomia, ducha.. Zďaleka vedeli viac o vesmíre a našej planéte ako my teraz ..Nie je to hocijaký kmeň Žli v plnom súlade, čo my vôbec. Ničíme Matku Zem.
čo vážne nechápem je že prečo si ľudia myslia že zomrieme, a príde definitívny koniec. to je len niečo s čím nás chcú udržovať v strachu. keby sa za tým aspoň trošku popozerali , príde niečo nové ,niečo naozaj krásne . síce to nikto nevie že čo, ale ja sa každopádne nebojím 21 a či 22ho decembra 2012. Zmena sa už deje , a aj ten kto sa snaží nahovoriť si že to nepociťuje si sám sebe klame .. my budeme tí čo ju prežijeme Kráľ Mayov mal na svojej hrobke napísané "Radujte sa do roku 2012, a potom budete iný" .
neither by ship nor on foot would you find
the marvellous road to the assembly of the Hyperboreans.
predpokladám, že autor teda skôr myslel Hyperboreu ako nejaký "stav mysle", a nie ako reálne sídlo