Popozeral som sa na tej stránke a mám z toho nejaké čudné pocity. Neviem si vysvetliť ako to asi tak môže fungovať. Nemyslím si že to bude mať nejakú budúcnosť. Možno je to len výkrik do prázdna a možno je to budúcnosť. Ktovie! Osobne si myslím že skôr sa udomácnia autá na vodíkový pohon i keď si neviem predstaviť aký by som mal pocit keby som sedel v aute naplnenom extrémne výbušným vodíkom... hm.. asi by som nebol nadšený.
Ja som pocula ze nejaka spolocnost vyvinula auta na vodu, ale vraj aj tu vodu si nejak oznacili, takze ta normalna H20 z kohutika sa neda pouzit Takze platit musime draho tak ci tak
Podobnú technológiu už som mal možnosť vidieť i vyskúšať. V jednoduchosti: Solárne panely dodávali potrebný elektrický prúd na elektrolýzu. Destilovaná voda sa pomocou elektrolýzi rozdelila na vodík a na kyslík. A následne v mojom prípade motorček bol poháňaný vodíkom a ten motorček poháňal vrtuľu a hľa! Na svete bol ekologický ventilátor.
suzan ma zrejme na mysli auto na vodik teda voda sa rozdeli na vodik ktory sa natankuje do auta a pri jeho "Spalovani" sa vytvori opat voda. Tusim ze to maju svedi a maju aj akysi "okruh" (cesta, "cerpacka", auto + nadrz z ktorej vodik vyrabaju) ale tym som si uz nie isty.
@pawlo a dnes sa nebojis sadnut do auta? mas tam benzin a jeho splodiny extremne vybusne a dokonca ich v motore aj zapalujes a v podstate ti tam kazdu sekundu motorom otrasie niekolko explozii... a co taka cerpacka presytena tymi plnymi? a tolko aut...
@chavez - no nebojím sa sadnúť pretože v aute sedím skoro každú chvíľu a som na to zvyknutý. Ide len o to že vodík je zatiaľ nepoznaný a je značne viac výbušný ako benzín. Samozrejme pokiaľ sa vodík ,,udomácni,, tak s ním nebudem mať ja ani nikto iný žiaden problém pretože bezpečnostné prvky budú (aspoň dúfam) na tak vysokej úrovni že nebude dochádzať k výbuchom a iným nešťastiam.
vodík je utopia dosť. v skutočnosti má vodík vyššiu emisiu ako benzín na výrobu vodíka treba elektrinu, tá sa získava prevažne spalovaním fosílnych palív, takže... ropa!!!
vselico tu uz bolo... aj auta na vodu, no ropne spolocnosti tie technologie rychlo ututlali, vykupili a nevyuzili a podobne poslali do vecnych lovist, lebo z predaja ropy maju tazke prachy a s autami na nevzacne zdroje by si tu svoju drahu ropu mohli akurat tak strcit rovno... TAM!
Nedjem ani citat co si tam pisal. lebo o tom uz viem. to auto nebude drahe a bude lacnejsia aj jeho spotreba mam pocit. Moj otec prave o takom dacom aj uvazuje. Preda toto a ked pride tamto na trh tak by si ho kupil vsak nic zlozite nepotrebuje na kratke vzdialensoti O tom inak rozpravali priblizne pred 6 mesiacmi mam pocit na jednej TV neviem akej a to auto nebdue ani drahe.
Neviem, mne to pripadá tak že sa tak skoro neobjaví. Pred nejakým časom tu toho bolo plno, hovorilo sa o sériovo vyrábanom vozidle v egypte a teraz som o tom na googli nenašiel ani zmienku. Všetky informácie su riadne staré. Asi ako povedal Wewo: Ropné spoločnosi odkúpili už viacero nejakých takýchto patentov Možno aj tento :p
Inak Kasko. Čo som čítal dávnejšie článok tak tam bolo povedané že v európe sa takmer určite neobjaví keďže bude vyrábané z ľahkých a málo odolných materiálov (hliník) aby dosiahlo nejakú tú rýchlosť aspon 125 Km/h. Tým pádom nebude spĺnať nejaké európske normy bezpečnosti či čo.. Aj pre to sa malo sériovo vyrábať v egypte. Tam je hlavné že to ide...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
a ten vodík tiež sedieť na bombe nieje žiadna sranda ale aj benzín je niečo podobné...
a je to real alebo len fiction ...na stlačený vzduch a splodiny ešte čistejší vzduch...
Podobnú technológiu už som mal možnosť vidieť i vyskúšať. V jednoduchosti: Solárne panely dodávali potrebný elektrický prúd na elektrolýzu. Destilovaná voda sa pomocou elektrolýzi rozdelila na vodík a na kyslík. A následne v mojom prípade motorček bol poháňaný vodíkom a ten motorček poháňal vrtuľu a hľa! Na svete bol ekologický ventilátor.
@pawlo a dnes sa nebojis sadnut do auta? mas tam benzin a jeho splodiny extremne vybusne a dokonca ich v motore aj zapalujes a v podstate ti tam kazdu sekundu motorom otrasie niekolko explozii... a co taka cerpacka presytena tymi plnymi? a tolko aut...
myslim ze takto to bude aj s autami na vzduch
Inak Kasko. Čo som čítal dávnejšie článok tak tam bolo povedané že v európe sa takmer určite neobjaví keďže bude vyrábané z ľahkých a málo odolných materiálov (hliník) aby dosiahlo nejakú tú rýchlosť aspon 125 Km/h. Tým pádom nebude spĺnať nejaké európske normy bezpečnosti či čo.. Aj pre to sa malo sériovo vyrábať v egypte. Tam je hlavné že to ide...
Ja by som mal asi strach sadnúť si na 300l vzduchu o tlaku 30MPa.
Či som len paranoidný?