Mam taky mali problem.Dneska mi na ceste domov zroboty dosla nafta a isiel som s bandasku natankovat.Zobral som 5 litrov natankoval som.Motor pretacal ale nechytal.Nakoniec mi asi tak na 10 krat pretocenia chytil ale velmi tazko.Vcom je problem?Uz som sa
5 litorv je malooo je to diesel zavzdusnil si to chvilku potrva kym to odvzdusnis vsetko... Alebo povol vstreky potoc odvzdusni a kazdy jeden ale 5 litorv je malo vravim nalej aspon 15l!
kedze mas vzduch v privode paliva, tak zle chyta a predpokladam ze aj zle ide. Ak mas stastie, tak staci doliat viac paliva. Ak nie, tak sup k mechanikovi pozriet celu palivovu sustavu. Dizel je fajn, ale nie ked mu dojde stava.
@Tastig Nemozes auto nechavat aby jazdilo na vypari ..... ked vidis ze ti svieti svetielko ze treba natankovat tak by si mal v najbliziej dobe natankovat a nie nechat aby ti dosiel uplne benzin ... tak hrozi riziko ze si pokazis motor .
Dakujem za rady.To tlacidlo na tej pumpe vazne je nabuduce pouzijem.Uz sa to ale predrokom stalo Mame
a tiez to tazko startoval dtedy tam ale par litrov nechava.No ale stalo sa
Omegared - Taky mudri som aj ja.Bohuzial na palivo nie su je malo penazi.A ked som napisal ze je to Diesel asi nejazdim na benzin
A komenty typu to bude tim Renaultom si nechajte.To auto jazdi 7 rokov na dolievanie oleja a nafty bez problemov
@v3nty To ti verim ale proste ked ide o motor tak udrzba musi byt pravidelna ja menim kazdych 10-15tisic olej tak cca 2x do roka pre isotu A to vo vsetkych bez ohladu nato co to je. Taka moja choroba
@v3nty no prvy kdo mi nenadal do blbych preco menim tak casto
Uz som stretol aj takych co sa chvastali ze menia po 30-45k km a ze auta im jazdia pohode pritom motor keby mal ruky tak zabije majitela...
A radsej obetujem par eur ako neskor stovky. Takto viem ze mam cisty ako vravis ty vypada ako novy a vravim na fofovy ma 330k bez zasahu az na rozvod a vodnu pumpu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
a tiez to tazko startoval dtedy tam ale par litrov nechava.No ale stalo sa
Omegared - Taky mudri som aj ja.Bohuzial na palivo nie su je malo penazi.A ked som napisal ze je to Diesel asi nejazdim na benzin
A komenty typu to bude tim Renaultom si nechajte.To auto jazdi 7 rokov na dolievanie oleja a nafty bez problemov
Renault 19 bolo jedno z najlepších aut čo sa kedy vyrobilo...
Potom prisiel megane PH1 čo bolo tiež vynikajúce auto z rotacnou 1.9 74kw jedno z prvých co malo dosupnú výbavu.
Tam už zacali trošku problemi z elktrikou (immo) ale nič zložité...
Renault sa pokazil nástupom laguny a megane PH2 ...
Vevysiel im 1.9 CR ale určite nepatril medzu najhorsie CR čo sa vyrobili ...
Celkovo násup CR robil vsetkým automobilkám problém (okrem PSA)
1x hnedpo dovezení, ale polo to nejake zdochnute tak som stym sviznejsie jazdil asi 1500km potom som tam supol preplach.
2x som spravil asi 5 000 na oleji. A uuž bol kontaminovaný...
3x som vymenil pred dovolenkou 180 po dialnici až do splitu a S5 pojazdil cele leto natom. Vymenil a motor ako nový zvukový prejav a pod
+ vif-ko muselo byť...
Predal a zarobil heh
Uz som stretol aj takych co sa chvastali ze menia po 30-45k km a ze auta im jazdia pohode pritom motor keby mal ruky tak zabije majitela...
A radsej obetujem par eur ako neskor stovky. Takto viem ze mam cisty ako vravis ty vypada ako novy a vravim na fofovy ma 330k bez zasahu az na rozvod a vodnu pumpu
16v benzín tiež karbonuje motor ked sa jazdí na nizke otáčky-
= mesto
Takže treba menit olej skor.
Diesel takisto.
Samotný manuál pojednáva o skratených výmenách oleja.
Niektoré autá maju vymenu oleja 30tisíc, ale maju určený skrateý interval výmeny...
Castá jazda meso, tahanie vozíka atd...
Napríklad v prevodovke by sa mal olej vymeniť hned ako sa auto dostane do kontaktu z vyššou hladinou vody (20cm)
Pri offoch je to blbost, ale mení sa zhruba po roku ..