moja sestra si spravila vodicak a chce kupit 11 rocnu fabiu za 2 500 eur lebo zevraj su k tomu potom lacne nahradne diely podla mna cele uplna blbost, takze prosim vas poradte niekto auto za 2 500 eur, ktore ma 4 dvere, nizku
@lucina223 ja som sa raz pýtala mechanikov na tie staršie fucusy okolo 2000-3000e a vraj su dosť poruchové...ich majitelia sú pravidelnými návštevníkmi servisu...
@vsixer tebe nie, ale odporučiť to dievčaťu čo s tým chce behať po nákupoch??
Aj s malými slabými autami môže byť sranda. Ideš furt na 100% a stále v rámci predpisov a na limit jazdných vlastností sa dostaneš aj pri rýchlejšom prejazde kruháču
Nie dakujem, isiel som s twingom 90 cez kruhac a skoro som sa posral.
Male objemy nemam rad koli jednej veci, sadnu si tam traja a to auto je zabite, potrebujes trosku pridat, nedajboze obehnut dodavku na okreske... nerealne.
Dievca bude chciet ist s dvomi kamaratkami, pojdu kavickovat do Eurovei... Ledva sa pohne z miesta, budu tam natlacene a ked pojdu 80 po okreske tak do BA prijdu akurat tak nervozne a podrazdene z toho ako to auto huci.
Nehovorim ze si ma kupit bawor 540. Ta alfa 2.5kova bola len tak z recesie, ale auto tej triedy by bolo lepsie ako nieco male mestske. Aj tak bude stale dochadzat.
Pokial nebyva priamo v meste tak by som na tie malinkate auta az tak nevsadzal.
suhlas, tuto kolega @vsixer a vpodstate aj ja viem o com hovori mam 1.6ku, prisadne si jeden tazsi clovek a auto je skapate. Objem je super vec ze nepociti tak vahu naviac, aj ked nemusi byt moc vykonny.
ked maly objem, ale skvele prevedenie, tak urcite civic 1.5vtec, lahuhnke auto... -stale ked si niekto prisadne uz to neni ono, ale ten motor ide inak jak strela ak v nom sedi osoba do 100 kil.
alebo 1.8vtec, 170 koni, sice maly krutak ale ten sa da dobrym vyfukom nahnat (ale to vobec neni treba, to auto ide jak splasene)
@vsixer@stodvacinkar dakujem za rady, a mne sa pacia normalne velke auta, hlavne mercedesy, bmw a jaguare, tak nemusite odporucat tie male zenske potrebujem aby to auto bolo dobre po meste ale aj po D1 s nim treba chodit (SC-BA) a chcem ist v tom normalnom rychlom pruhu a aj obiehat
@promcorp ja mam 1.2 htp 47kw a teda tu 40kw by som nebral, lebo to sa trase, brni, je hlucne, a netaha... moja 12 ventilova 47kw je ticha, netrase, a necha sa rada vytocit, takze v ramci moznosti aj taha slusne, a nie len, ze ide lepsie, zere aj o liter menej ako stare 1.4 mpi. Nehovorim ho 14. 16v
A s olejom problemy nemam, mam este velmi malo kilometrov na tom, tak som mu dal (na tu triedu) luxusny 5w30 a ide uzasne hladko
@21 no ale dufam, ze si ten vodicak aj spravila, a nie, ze si si ho niekde "kupila" Lebo nemam rad ludi, ktori jazdia v "normalnom rychlom pruhu" a idu 90...
@vsixer@majo pre nas treba silne auto s poriadnym motoro, ale zene uplne postaci polovyjazdena 1,4ka fobia, yaris... skoda aby "znicila" peknu hondu ktorych je stale menej, nie ? nic proti zenam - vodickam ale fobia je akurat
Neviem či je táto téma ešte aktuálna ale BMW, Audi, Mercedes a všeobecne ´´lukratívne´´ auto si za to nekupuj Kúpiš iba starý šrot. Ale ak sa chceš tváriť ako 18 ročný frajeri na starých šopách (hlavne že to je BMW,Audi)
Fakt tá fábia je podľa mňa dobrý nápad pretože je toho veľa sú na to fakt dobré náhradné diely a aj spotrebu to má fajn. Poprípade: VW polo/golf, peugeot 206, Renault Clio, niečo menšie. Ak budeš jazdiť len krátke trasy kúp si benziňák. Diesel (nafťák) sa pri krátkych trasách nezohreje dostatočne a potom tie motory zbytočne trpia čo sa môže odzrkadliť na ich životnosti.
Ja osobne mám rád japoncov a napr nebol by zlý nápad:
mazda 121, toyota yaris, suzuki swift (Starší model), mitsubishi colt
poprípade: toyota corolla,
i keď nad mojimi poslednými vetami asi mnoho ľudí ohrnie nosom ale napr. aj korejci majú dobré autá. Sú relatívne lacné a za málo peňazí môžeš zohnať aj celkom slušné relatívne nové auto.
hyundai: atos, hyundai accent, daewoo matiz,
a ak by si zohnala nejakého slušného japonca/korejca tak ti tiež dlho poslúži Len si dávaj pozor na hrdzu. To je choroba japonských/korejských áut. No ak by si zohnala nejaké zachovalé kľudne by som sa nebránil ani takému rozhodnutiu
@pumaamravec problém s veľkými drahými autami je, že ako ojazdené ich kúpiš za lacný peniaz, no cena náhradných dielov sa odvíja od ceny nového auta. Ergo servisné náklady na 15 ročný mercedes či jaguar budú stále odpovedať miliónovým autám. To nechceš.
Lov niekde v nižšej strednej triede. To sú golfy, focusy, astry, stilá, almery, civicy, corolly... vyber si čo sa ti páči. Ak máš konkrétny typ auta, kľudne mi pošli ts-ku a môžem ti poradiť ohľadom spoľahlivosti konkrétnych modelov.
@stodvacinkar si popozeraj nejaké inzeráty typu predám trafo olej a tak Naposledy sme brali 70 centov liter V zime troška ťažšie sa štartuje ale inak pohode ... V Prahe som tankoval repkový olej za 14 korún pozerajú ludia po tebe či si šľahnutý keď nesieš z obchodu 120 litrov oleja Chlapík čo nám predal ten trafo olej to tankuje do nového Seatu - TDI
@v3nty vidim to podobne... pokial slecna nepotrebuje vela vykonu tak megane 1,6 ci golf IV 1,6 pripadne 1,4 su idealne moznosti... na motoroch 1,6 sa v podstate malo co pokazi a megany su spolahlive...Golfika mam odskusaneho a mozem odporucit..
2.0 sedan strednej triedy benzin by som nekupoval ...kto to bude zivit???
... kto to bude zivit ... niekto kto nejazdi s vecne prazdnou nadrzou na vypary a usadeny kal, a vreckove od rodicov urcene na maskrty neberie ako sek na benzin
@majo 2006, teraz ma 40.000 km, ked som ho kupil pred pol rokom malo len 27.000 Ale kupil som to od znameho, ktory mal obchod s detskym textilom, a to auto takmer nebolo vyuzivane... decka do skoly, na nakup, a raz za uhorsky rok zobrat neake krabice do firmy
Slecna chce ale vacsie auto ako sama pise (minimalne vyssia stredna trieda ak rozumiem spravne), vacsie auto sa rovna vyssia vaha, vyssia vaha s mensim objemom nejde dokopy, tazke auta potrebuju vacsi objem aby sa mohli normalne pohybovat, zial vacsi objem si vypyta svoje v meste. Za to na okreske zozere minimum a clovek nepride o nervy po dlhsej ceste.
Diesel by som jej neodporucal. S ojazdenym dieselom je vysledne viac problemov nez s benzinom ak sa to zacne kazit. Turba, zhavice, derave hadice od IC, EGR ventyly, filtre pevnych castic, dymivost...
Tak isto by som jej skor odporucil atmosferu ako preplnovany motor.
@husky sorac na MB to uvidi tak ci tak inu tie almery aj 323 su super auta, tak isto aj Corolla 1.4i je kvalita a neznicitelny motor, ale neni to stylove auto a slecna krana miaela chce delo
all in all, urobi dobre ak si kupi cokolvek co ma 4 valce aspon.
@majo zalezi od toho co znamena delo, 90 koni v Almere je nieco podobne ako 130 koni v 2.0 v niecom vacsom/tazsom...a nahanat sa nema kam a s tymi 4 valcami suhlasim, to je MUST pri malom benzine aj ked tu nejaky pan z roku 1991 hovoril ze mu to dobre slape
@husky motor KO, podpalene ventily (ak sa to dalo nazvat ventilom), cely motor od nejakeho sajrajstu typu karbnove usadeniny s olejom takze vrelo tento motor doporucujem
ja už teraz viem, že si kúpim suzuki swift ojazdene samozrejme, a trošku si ho upravím. V bielej farbe. Tie ceny tam sú od 3500-5500 € starší model. Ale keď si ja budem kupovať tak okolo 2500€ budú tipujem. Takže už teraz viem, že takú anketu nezaložím.
@pumaamravec nech už sa rozhodnete pre čokoľvek, nebojte sa zjednávať cenu, aj keď o 200€ zjednáte, aj to je niečo výber je veľký...
hej, aj ja som pocul, ze su nespolalive, ale videl som 1.2ky s 200, 250 tisic km, tak hadam mi to este par rokov vydrzi Tak zatial sinerobim starosti, ze by mi pred 100.000 zlyhal, alebo tak
omg ja neviem preco vsetci taraju ako auto kupit z bazaru ved je to najvacsia picovina do bazaru prinesu vrak ktoremu stocia 50% kilometrov vyčačkaju ho trošku a ludia jebnuti z toho to z radostou kupia a potom sa cuduju ze kazdy mesiac su naklady na opravu drahsie ako vozit sa v taxi ked auto do 2500 eur tak kúpiť si hocaké auto ktoré nebolo jazdené nejakým retardom ktorý na tom gumoval preradoval ako na pretekoch ... a o škode by som radšej pomlčal je to taký vrak že až ... no a aby som sa dostal aj k tomu autu tak najlepšie by bolo auto po prvom majiteľovi ktorý ho servisoval pravidelne a menil olej filtre a všetko čo bolo treba našiel som jedno čo by mohlo vyhovovať spotreby sa vôbec netreba báť !!! keď človek jazdí predpisovo využíva brzdenie motorom a nenaháňa sa spotreba je skvelá a ten pôžitok z jazdy » mercedes-e-trieda-t.autobazar.eu/200-kompressor-... toto auto je a ešte dlho bude bez korózie ak sa človek o to bude starať, najazdené kilometre - motor ešte nieje ani v polovici životnosti, samozrejmosťou je všetko v elektrike, je v koži ktorá je ozaj kvalitná nie ako tie eko a nevie aké srandy že sa to trha ako cesto na langoše, toto auto je priestranné odvezie v zadu troch chlapov ktorý majú miesto na kolená hlavu no proste všetko a kufor je tak veľký že sa po sklopení dá previesť aj 6 sudov piva a o bezpecnosti hádam ani nemusím hovoriť ked sa zrazí mercedes s tým mestským prdítkom- je z čoho vyberať prajem šťastnú ruku
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
79 komentov
aj toto je fajn celkom
ale na bazaroch toho nájdeš veľa, stačí sa v tom len pohrabať...a ak tomu trošku rozumieš neni problém
» ford-focus-combi.autobazar.eu/18-tdci-futura-...
» alfa-romeo-156.autobazar.eu/25-v6-24v-id302...
Tu mas fesaka este Ti aj 500€ ostane
Zvuk, vykon, elegancia. Spotreba podla toho ako a kde ides od 9,5 po 20l
Ale naprd taká Toyota nejaká či Ford by tiež nemuseli byť zlé
"Plyny" síce dva sú, pochybujem však že za dva a pol táca kúpiš autiak s CNG. A s bežným lpg-čkom už môžeš parkovať aj v podzemnej garáži.
Šťastnú ruku v lotérii zvanej kúpa ojazdeného auta prajem.
Mne to nejako zily netha.
Ale do mesta by som si k tomu kupil nejaku toyotu yaris jdenoliter, zere to 4-5 litrov a ked ides na okresku tak ides skapat.
Aj s malými slabými autami môže byť sranda. Ideš furt na 100% a stále v rámci predpisov a na limit jazdných vlastností sa dostaneš aj pri rýchlejšom prejazde kruháču
Nie dakujem, isiel som s twingom 90 cez kruhac a skoro som sa posral.
Male objemy nemam rad koli jednej veci, sadnu si tam traja a to auto je zabite, potrebujes trosku pridat, nedajboze obehnut dodavku na okreske... nerealne.
Dievca bude chciet ist s dvomi kamaratkami, pojdu kavickovat do Eurovei... Ledva sa pohne z miesta, budu tam natlacene a ked pojdu 80 po okreske tak do BA prijdu akurat tak nervozne a podrazdene z toho ako to auto huci.
Nehovorim ze si ma kupit bawor 540. Ta alfa 2.5kova bola len tak z recesie, ale auto tej triedy by bolo lepsie ako nieco male mestske. Aj tak bude stale dochadzat.
Pokial nebyva priamo v meste tak by som na tie malinkate auta az tak nevsadzal.
ked maly objem, ale skvele prevedenie, tak urcite civic 1.5vtec, lahuhnke auto... -stale ked si niekto prisadne uz to neni ono, ale ten motor ide inak jak strela ak v nom sedi osoba do 100 kil.
alebo 1.8vtec, 170 koni, sice maly krutak ale ten sa da dobrym vyfukom nahnat (ale to vobec neni treba, to auto ide jak splasene)
» auto.bazos.sk/inzerat/1377316...
a tak
A s olejom problemy nemam, mam este velmi malo kilometrov na tom, tak som mu dal (na tu triedu) luxusny 5w30 a ide uzasne hladko
@vsixer @majo pre nas treba silne auto s poriadnym motoro, ale zene uplne postaci polovyjazdena 1,4ka fobia, yaris... skoda aby "znicila" peknu hondu ktorych je stale menej, nie ? nic proti zenam - vodickam ale fobia je akurat
Fakt tá fábia je podľa mňa dobrý nápad pretože je toho veľa sú na to fakt dobré náhradné diely a aj spotrebu to má fajn. Poprípade: VW polo/golf, peugeot 206, Renault Clio, niečo menšie. Ak budeš jazdiť len krátke trasy kúp si benziňák. Diesel (nafťák) sa pri krátkych trasách nezohreje dostatočne a potom tie motory zbytočne trpia čo sa môže odzrkadliť na ich životnosti.
Ja osobne mám rád japoncov a napr nebol by zlý nápad:
mazda 121, toyota yaris, suzuki swift (Starší model), mitsubishi colt
poprípade: toyota corolla,
i keď nad mojimi poslednými vetami asi mnoho ľudí ohrnie nosom ale napr. aj korejci majú dobré autá. Sú relatívne lacné a za málo peňazí môžeš zohnať aj celkom slušné relatívne nové auto.
hyundai: atos, hyundai accent, daewoo matiz,
a ak by si zohnala nejakého slušného japonca/korejca tak ti tiež dlho poslúži Len si dávaj pozor na hrdzu. To je choroba japonských/korejských áut. No ak by si zohnala nejaké zachovalé kľudne by som sa nebránil ani takému rozhodnutiu
» www.autobazar.sk/inzerat/318307/...
... ale inak je naozaj vhodnejsie kupit si nieco s mensim objemom. Skoda, Daewoo, Renault
Hlavne neuvazuj nad autom co ma najazdene 200 - 300tis. Ako tie ponuky hore. Este ta majova ponuka je obstojna.
Lov niekde v nižšej strednej triede. To sú golfy, focusy, astry, stilá, almery, civicy, corolly... vyber si čo sa ti páči. Ak máš konkrétny typ auta, kľudne mi pošli ts-ku a môžem ti poradiť ohľadom spoľahlivosti konkrétnych modelov.
@matheusko 1.8 vw motor je shit. Nejede a žerie. Jeho turbo verzia bola x-krát lepšia.
... ale né ... to je do poľa nie do Euroveii
... tiež by som poradil asi niečo od japoncov naj. asi bude civic
sedany
406 , passat, C5,laguna,megane,octavia
nejaké špuntíky
306 2.0hdi 66kw (najspolahliviejsi common rail na svete) 140tkm serviska - predavam jednu za 2500€
Golf 1.9tdi (bez variabilneho turba čo je výchyt) 190tkm super stav- predavam jeden za 3500€
Fabia- nemam skladom
Ibiza - nemam skladom
polo- nemam skladom
2.0 sedan strednej triedy benzin by som nekupoval ...kto to bude zivit???
Diesel by som jej neodporucal. S ojazdenym dieselom je vysledne viac problemov nez s benzinom ak sa to zacne kazit. Turba, zhavice, derave hadice od IC, EGR ventyly, filtre pevnych castic, dymivost...
Tak isto by som jej skor odporucil atmosferu ako preplnovany motor.
@pumamravec
» skoda-virt.cz/cz/forum/kde-co...
lubime semokrasky
a tuto clanok z magazinu
popozerajte este nejake Almery a 323ky, to je fajn volba za ten peniaz (naklady, servis) a nema to kazdy na ulici
» nissan-almera.autobazar.eu/uk/15-comfort-i...
» mazda-323f.autobazar.eu/uk/16i-16v-id26...
a samozrejme ze benzin
tot moj tip
ja osobne by som s 2500evrami siel do bmw e36 nejakeho benzinoveho, ale to som zas ja
all in all, urobi dobre ak si kupi cokolvek co ma 4 valce aspon.
@husky aj mame fabia slapala, aj hrabala ale jej koniec je neslavny resp. taky ako kazde HTPcko
a bola tam aj dvojkova Fabka a ta skoncila pri 40
@edisek tak to ti gratulujem , aj ked ibiza je male auto takze to ma ani neprekvapuje
prestavbu mas v pohode do 1200 eur aj so zapisom do TP..
@pumaamravec nech už sa rozhodnete pre čokoľvek, nebojte sa zjednávať cenu, aj keď o 200€ zjednáte, aj to je niečo výber je veľký...
no Mitsubishi lancer EVO 9 urcite nie...xDD