Aký máte názor na automatickú prevodovku v autách. Som mal možnosť vyskúšať a je to celkom zaujímavé len zo začiatku som na brzdu šlapal trochu bez citu (ľavou nohou, pravou mi to moc nešlo aj ked som čakal ,že to pojde ako na normálnom aute)
mam automat mercedes a poviem ti, ze to pohodlie nic nenahradi. rad jazdim na manuale, ale toto je dokonaly stroj. ti co si myslia, ze to je blbost, nebrzi motorom a nevytaca tak ako manual, tak sa myli, lebo aspon toto moje ma ten plyn plne digitalny a mam tam presne nastaveny software na rozoznavanie, ktorym sa da hocedy podradit, nechat vytocit do 4000 a podobne haluze. super vec, len treba si zvyknut ked na to presadavas a naopak potom na manual. tam niekedy zabudnem preradit
@5 ale ked plynový pedál sa mi zdá trochu utopený a nejde mi to ovládať jednou nohou a reakcie sa mi zdajú až príliš rýchle akoby som stláčal spojku (BMW318i) ale mám ho už len zajtra potom späť do môjho manualu ako si len zvyknem
Ja niekedy jazdim na tatkovom Volve S60 R (280k) a ma automat. Je to celkom vpohode, len na automat treba mat auto s viac ako 150k, lebo inak z toho auta moc nedostanes, je menej zive... Takze jedine silne auto s automatom. Inak je to sranda zapnut sportovy rezim kedy ti to taha do 6-7 tisic a drzi sa to stale okolo 5 tisic aby si mal stale dostatocny krutak
@8 s tym suhlasim. kym auto nema vacsi vykon, automat unho nema zmysel a nemas z toho pozitok. navyse vsetky americke 5litre a pod nevyrabaju inac nez automaty. jednak v usa by vacsina populacie mala problemy s manualom ale aj jemne preklzovanie spojky a prudke slapanie by mohlo dodorbat valce/piesty, lebo tie auta su zas dost haklive. najlepsia je ta pohoda, stlacim plyn na podlahu a za menej nez 20 sekund idem 180 plynulym zrychlenim, bez toho aby som citil prerusenie pri preradeni.
Ja osobne automaty nemám rád, nikto kto chce mať auto skutočne pod kontrolou, a dobre sa povoziť si nekúpi automat... SMG, ktoré používajú M3 a M5 možno áno, ale obyčajný automat nikdy. Možno do off-roadu, kde je to úplne jedno.
no môj priateľ je úplne zbláznený do tých áut a viem, že raz by také chcel...a čo si myslím ja? Nevyskúšala som, tak neviem... ale zdá sa mi to celkom lákavé, jazdiť len s brzdou a plynom...
ak ta jazdenie bavi tak nikdy nebudes chciet automat manual je lepsi urcite zazitok z jazdy je omnoho lepsi ale pokial sa len chces odviest z jedneho miesta na druhe a v aute trpis tak automat
@13 to je pravda je to dosť nuda automať ale má to aj niečo do seba len to oneskorenie pri zrýchlovaní ale to sa možno dá kompenzovať prepnutím do manual modu...
...ale aj tak niet nad moju 47kw modrú raketu s manuálom
automat by som bral len do velkych aut .SUV alebo limuzin typu A8 , bmw rada 7 prip normalna 5...a tak ,..ale inak v zivote je to nuda...sice pohodlie ale nebavilo by ma to ...po mesiaci by som to auto kopol do PP*****....ja som jednoznacne za manual mna to tak aj bavi...zazitok z jazdy to je nenahraditelne...takze u mna automat len do velkeho lebo tam aj tak spojka trpi na manuale....takze u mna vyhrava manual je to pecka ..a ked sa naucis super jazdit automat nechas za sebou ....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
na tom by sa naučila jazdiť aj moja mama ... dá sa tam aj radiť rýchlosti ale to som ešte neskúšal ved načo ked to vie aj samé (len + a -)
keď raz budem veľká a bohatá a kúpim si auto... tak mi je to vpodstate jedno, lebo viem už s tým aj s tým
...ale aj tak niet nad moju 47kw modrú raketu s manuálom